Хигиената на българина

• 45 272
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 840
  • Melmak
Боже, този защо е събрал кутиите??

# 841
Все мислих, че българите като цяло имат хигиена, но и по темата с миенето на косата и некъпането след плаж се оказа, че греша. Та явно и хората, които мизеруват около и във входовете са същите.

# 842
Боже, този защо е събрал кутиите??

Ами защо? И аз се чудя, ей така за да вземе, защото има нещо за взимане. Мълчеше, когато го попитах. Страшна простотия.

# 843
До пейките пред входа са сложени кофи, за да си хвърлят боклуците там. Иначе седят, пият си, пушат си и ги мързи да минат пет крачки до контейнера отсреща.

Я ми кажете, аз ли съм увредена и вманиачена - гледам редовно торби с покупки и дамски чанти се оставят по земята и после същите - носиш си ги у вас, слагаш ги на седалката на колата, пипаш си ги с ръце... Не ща да мисля какво полепва по тия чанти.

# 844
  • Пловдив
Аз лично ги оставям. Дамска чанта - рядко, но торби - редовно. Grinning

# 845
  • Paris, France
И аз оставям торби по пода. Хартията и найлона не са кой знае колко пропускливи. Докато ги налазят бактериите съм отключила и съм ги вдигнала от тротоара 😇. Дамска чанта или раница не слагам на пода.

# 846
До пейките пред входа са сложени кофи, за да си хвърлят боклуците там. Иначе седят, пият си, пушат си и ги мързи да минат пет крачки до контейнера отсреща.

Я ми кажете, аз ли съм увредена и вманиачена - гледам редовно торби с покупки и дамски чанти се оставят по земята и после същите - носиш си ги у вас, слагаш ги на седалката на колата, пипаш си ги с ръце... Не ща да мисля какво полепва по тия чанти.

Аз не ги слагам на седалките, а в багажника. Понякога и на земята зад шофьорското място.

Повече ме дразни да оставя дамска чанта или друг ръчен багаж под седалката в самолета. И не го правя. Слагам в хартиен или найлонов плик и едва после. След това хвърлям този плик.

# 847
   Редовно си слагам дамската чанта на земята. В заведение - почти винаги. Не винаги има свободен стол да я сложа, на облегалката ми пречи и ми излиза извън полезрението. На земята, в краката ми, ми се струва най-удобно и сигурно. Обикновено нося твърди чанти с крачета и без дълги презрамки. Чистя си я с мокри кърпички после и толкова.

# 848
  • Mediterraneo

А къде да ги дяна тези торби, ако трябва да отворя/ затворя агажник, да отключа входната врата или да си издухам носа, примерно? Разбира се, че ще ги сложа на земята. То продуктите от магазина са по- чисти сигурно, ако знаеш през какъв път от складове, камиони, още складове и рафтове преминават, докато се озоват в тая торба, ще ти се отще да пазаруваш.

# 849
   Редовно си слагам дамската чанта на земята. В заведение - почти винаги. Не винаги има свободен стол да я сложа, на облегалката ми пречи и ми излиза извън полезрението. На земята, в краката ми, ми се струва най-удобно и сигурно. Обикновено нося твърди чанти с крачета и без дълги презрамки. Чистя си я с мокри кърпички после и толкова.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=cc3bedc … 0&bih=540&dpr=1.5

Wink

# 850

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=cc3bedc … 0&bih=540&dpr=1.5

Wink

Браво Черна станция.
Чудесно приспособление е за ресторант, има го от много години.
Аз на ресторант по принцип  с по-малка чанта ходя.

Някой пита къде да сложи торбите да отвори багажника. Ами аз ползвам количката на супермаркета, стигам с нея до колата и двете ръце са ми свободни да отключа багажника. Няма нужда да слагам на земята.
Е, ако ми се наложи, може и да сложа на земята, няма да е трагедия, но не знам какво трябва да стане, за да ми се наложи.

В кварталите магазини също обичам да пазарувам, но и там също не ми се налага на земята. Може би защото има и къде да се паркира, съвсем до магазина. Не купуваме огромни количества, тъй като и он лайн поръчваме доста неща.
Един вид правя си ежедневната разходка, ако ми трябва нещо от кварталния , вземам и така.

# 851
  • Mediterraneo
Сигурно возиш количката от супермаркета до у вас по някакъв начин. Днес пазарувах, три торби. С количката до колата, отварям багажника, прибирам, добре. Пред къщи- вадя трите торби и какво ги правя, за да затворя багажника?
 а) по една в двете ръце, една в устата и затварям багажника с крак
 б) вадя една торба, нося я до вкъщи, връщам се за втората, после за третата и прекарвам половин следобед в пренасяне на 3 торби, само за да не ги сложа на земята
 в) вадя трите торби, слагам 1-2 на земята до колата, затварям багажника и някак си се добирам до асансьора, където отново слагам торбите на земята, защото тежат наистина много, докато го чакам, после отново ги слагам на земята, докато се возя и после отново, докато си отключвам.

Като почнат някои да се превземат. Сигурно кутиите с мляко, които носите в торбата, не са се въргаляли къде ли не, докато се опаковат в стека и ги купим. Да не говорим за плодовете и зеленчуците. Че дъното на торбата ми опряла земята! Че няма да си постилам да ям на нея.

# 852
   Тарталета, представих си те с една кобилица и торбите на нея висят.

# 853
Сигурно возиш количката от супермаркета до у вас по някакъв начин. Днес пазарувах, три торби. С количката до колата, отварям багажника, прибирам, добре. Пред къщи- вадя трите торби и какво ги правя, за да затворя багажника?
 а) по една в двете ръце, една в устата и затварям багажника с крак
 б) вадя една торба, нося я до вкъщи, връщам се за втората, после за третата и прекарвам половин следобед в пренасяне на 3 торби, само за да не ги сложа на земята
 в) вадя трите торби, слагам 1-2 на земята до колата, затварям багажника и някак си се добирам до асансьора, където отново слагам торбите на земята, защото тежат наистина много, докато го чакам, после отново ги слагам на земята, докато се возя и после отново, докато си отключвам.

Като почнат някои да се превземат. Сигурно кутиите с мляко, които носите в торбата, не са се въргаляли къде ли не, докато се опаковат в стека и ги купим. Да не говорим за плодовете и зеленчуците. Че дъното на торбата ми опряла земята! Че няма да си постилам да ям на нея.

Тарталета,
 искаш да се заяждаш ли?

Всеки се организира както може/както иска/както животът му налага.

И не, не возя количката на супермаркета до нас. Като пристигна, ако сме с ММ, двамата се справяме. 3 торби на 2 души не е края на света.
Ако съм сама, като пристигна, звъня по домофона и децата или ММ слизат.
Ако ги няма, мога да се кача с една торба. В магазина ни е навик да слагаме нещата, които са за хладилник в една торба, другите в друга, така че мога и по-късно аз или друг да прибере, ако е останало нещо. Пример.

Просто не смятам, че човек е магаре и трябва да носи като магаре. Това е моето разбиране. Всеки прави както прецени.

Отговорих ти подробно, защото те уважавам, но понеже ти се заяждаш често с мен, отсега нататък - прескачай ме. Няма смисъл.

# 854
  • Mediterraneo
Да се заяждам често с теб?! Спамя, но никога не се заяждам с даден потребител. Критикувам мнение, не потребител, ако някой не схваща това, не е мой проблем. Често даже не гледам кой е автор на мнението.
Кобилицата е вариант обаче, Кло!

Общи условия

Активация на акаунт