Хигиената на българина

• 45 280
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 825
О, и аз имам познати, с такава суха коса - и ми изглежда като дар от Бог. Сухоят скалп не е като мазния - защото всъщност скалпа е в основата на това "суха/мазна коса" - не произвежда в голямо количество себум, който всъщност си има своя си миризма. В същото време притежателките им са непушачки, които даже използват в ежедневието си различни шапки, като онези по-горе посочените в кухнята при готвене, и при излизане. И косата им ухае единствено на парфюма, който използват... Докато аз например, въпреки, че не пушим с ММ, не съм в такава среда и дори не излизам често, още на трети ден имам мазна коса, която си плаче за миене... И като казах мазна коса - някой гледал ли е "Домашен арест"? Филип Аврамов там вечно е с мазни корени, потрисах се винаги винаги от вида му... Общо взето по всички филми, без значение на националност,  съм виждала мъже с дълги коси и мазни корени... Ужас...

# 826
   Суха коса не е дар от бога Simple Smile. От години се опитвам да я докарам до малко повече от средата на гърба и не успявам. Но, каквото си имаш, това е. Моята е в добро състояние. Ако се омазняваше естествено, по-добре би било. И през ден бих я мила, с удоволствие даже. Не е въпрос на хигиена това.

# 827
Нормалната коса е дар от Бога, и аз я мажа с масла 😅, но твърде сухата коса може да седи на клечки сухи, да не може да се сресва и т.н. Но то въпросът не е дали се омазнява само... дори като спиш тя се разрошва и някак разваля. И на мен веднъж като дете една баба не ми даде да си измия косата над седмица, лятото...бях на гости на една съученичка и баба й я беше страх да не се разболеем! Беше ужасно самото чувство, но отвън не личеше... не мисля че човек трябва да си мие косата заради хората, или ако е мазна.

# 828
  • Mediterraneo
То голямо надцакване и супер яката работа да си миеш косата всеки ден... Ако я измия в понеделник, до петък - събота просто нямам нужда да го правя отново. Нито мириша, нито скалпът ми се "запушва'( отивам да се образовам по темата, що е запушен скалп). Лятото след плаж и басейн я мия по- често, а и заради потенето, разбира се. Но пък май точно в тази тема се оказа, че душ след плаж не е задължителен, та на кого да угодиш.
Таня, успокой се, не е световен проблем, че някой не си е измил косата по личните ти критерии.

# 829
Ама масово е пълно с мъже и жени, които от метри си личи да имат нужда от по-често миене на косата.

Моята я мия през ден почти, хайде, през два, докато съм в София. Ако не съм - може да изкара повече, ама навик, пак я мия на толкова. Майка ми има коса като на баба - една седмица да не я мие, не си личи, не поема миризми, не се омазнява. Мие я често, защото си губи формата и иска винаги да е оформена със сешоар.

Хигиена на българина, ама преди няколко седмици младежите от емигрантите в Про-маркет, които иначе са много мили, бяха сложили бутилките мляко на пода и ги подреждаха във витрината. Аз много неща мия след като ги купя, сега и млякото. Днес пък една жена излезе от про-маркет и си сложи бутилката мляко на тротоара, буквално, докато си оправя кучето.

# 830
  • София
Радвам се, че не ти се налагало да виждаш хора, които си бъркат в... гащите/пикаят близо до магазина, после отварят вратата на даден магазин и ходят да... опипват стоката! И ако тръгна да разказвам какви неща съм виждал, вероятно ще откажа поне половината форум от пазаруване, затова: приемайте всяка обща повърхност за отвратително мръсна, а след пазаруване си мийте ръцете преди да докосвате която и да е част от тялото си!

# 831
  • Melmak
Стоките в магазина като цяло са мръсни. В много магазини съм виждала да поставят продукти на пода (буркани, консерви) и след това да ги редят на рафтовете.

Специално промаркет е мега мръсен магазин, виждала съм доста публикации за плъхчета в някои обекти.

# 832
Ама пък как им върви "топлата" витрина... Кажете ми, вас дразни ли ви общите части да са непочистени? От известно време имаме проблем с намирането на чистачка за входа, а и тези, които идват, все не стигат да чистят по етажите. Периодично минавам поне с метла и позабърсвам, но виждам, че само аз и още един съсед понякога чистим. Готини съседи, ама как пък не ги дразни да прескачаме боклук точно пред прага си?

И масово газене в кал, защото е пет метра по-напряко като вървиш, и тая кал после полепнала за обувките ти.

# 833
  • Melmak
Дразни ме. И като вляза в магазина и пода е мръсен и лепне пак ме дразни.

Във входа ни е джунгла… идва уж чистачка колкото да мине като лисицата с опашката. Но е по-добре от нищо. Те не могат да се научат, че такса вход се плаща, какво остава да им прави впечатление, че газят в кал. Ама за моите съседи съм писала по други теми, няма да влизам в подробности. Преди да дойда да живея тук не вярвах, че съществуват такива места, честно. Нито такива “хора”.

# 834
  • Пловдив
Дразни ме, и на тротоара боклуците ме дразнят. До явна непочистеност на входа май не сме стигали обаче, може би само до неизмити прозорци; дразнят ме хвърлените боклуци.
Доскоро ако не нося багаж, не ползвах асансьора (от известно време ме боли коляното и гледам да не го провокирам ненужно). Виждала съм неведнъж опаковки от вафли или зрънчовци, хвърлени на стълбището, та и недоизядени парчета от вафли. Блок ново строителство, с предимно млади докъм средна възраст, работещи жители. Колко просто и нахално парче трябва да си, че да си метнеш опаковката от вафлата на стълбището, не знам. Всъщност колкото и навън, предполагам - и във входа има чистачка, и навън се очаква да има. Бившият ми приятел преди много години правеше така, хартийката от баницата - на земята, с оправданието уж на майтап, "нека има работа и за чистачките". Много се ядосах, като го направи първия път. После не се сещам дали го е правил повече пред мен, но не вярвам да е спрял трайно. Иначе свестен човек, мек, добър... а аз си ги представям някакви диви простаци непознатите, мятащи боклуци. Но ме дразни и е дивна, безкрайна простотия, да.

# 835
В моя вход идва всяка седмица чистачка. Много хубаво си чисти жената, но буквално часове след чистенето се хвърлят отново буклуци/се изплюва на първия етаж или в асансьора... Направо ми се драйфа, но няма какво да се направи. Многобройни пъти съм си измитала стълбите към етажа си от различни боклуци... По-миналата седмица някой бе повърнал на първия етаж и си седеше два дни, преди някой да почисти... Сега разбирам да ти се случи такова нещо, но да не вземеш някакви мерки да почистиш след себе си... 🙄

# 836
В нашия блок винаги е било абсолютно чисто и никога не се беше случвало подобно на гореописаното, до момента, в който не се появиха едни наематели, и веднага започнаха да се появяват фасове по стълбите, и няколко пъти падат дрехи на нашата тераса, до момента, но когато започнаха да хвърлят чаши от Коста и старбъкс през терасата ми преля чашата. Мислих, че са момчета, а се оказа едно много младо момиче! Изглеждаше толкова невинно, че мислих че друг го прави...просто нямам думи как е възможно и от къде произлизат някои хора.

# 837
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Магдена, преди повече 20 години, даже 25 са си, в центъра на родния ми град бяхме, с приятелка.
Срещаме майка ѝ, и малкия и брат.
На хлапето му бяха купили нещо за ядене, то попита майка си къде да сложи опаковката, тя най спокойно му каза - "Хвърли я някъде в тревата"...
Работеше тогава в инспектората по образованието в града ни.
Падна ми ченето, а такъв респект имах към нея...

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 16:10 от Sunshine-rainbow-lollipop

# 838
Офф, повсеместна е мръсотията нявсякъде около нас за съжаление! Живея в малка кооперация, идва жена, която чисти много старателно всяка седмица. Още на 10 тата минута някой простак се е изплюл , хвърлил е кора от банан, опаковка от цигари и т.н. Да не говорим, че улиците са оср@ни от кучешки л@йна, буквално на всяка крачка AngryCry - хората вече имат поне по 2 кучета! Кошмарно е, гледам си в краката защото понякога няма къде да стъпнеш!

# 839
Моя инициатива беше кошчетата в градинката, кош за боклук във входа, поне да е малко по-чисто, няма как простака да се промени, но все някой ще ползва коша, ако има такъв във входа и околоблоковото пространство. Бях вързала със свински опашки, консервативни кутии за фасовете и ги ползваха, не че нямаше и по земята, но все пак и един ден един пенсионер от съседния блок ми събра кутиите. Всичко това години наред докато живеех на това място, безмислена борба за нещо толкова естествено, да е чисто.

Общи условия

Активация на акаунт