Хигиената на българина

• 45 893
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 810
Аз дето съм мъж и съм с къса коса ми се налага да я мия през ден с шампоан, иначе с вода на всяко къпане. Не мога да си представя като е дълга косата, как не я миеш по седмица и отгоре, при положение че дългата коса иска допълнително грижи.
Ами точно, че дългата коса е много трудна за поддръжка плюс отнема доста повече време за сушене/изправяне и т.н. Просто помагайте на жените си, мъже! За да имат време поне за елементарна хигиена за себе си, аз се потресох, но тя като каза защо ми стана тъжно... иначе беше сложила на профила си снимка с някакъв батка... срамота просто за такива мъже.

# 811
Забравих си слушалките днес, аз без тях откачам в градски транспорт, бях забравила какво е в този студен период тук. Никой не ползва носни кърпички, както в България, сигурно 2/3 от вагона подсмърчаше, шумно, придърпва си секретите навътре🤦🏻‍♀️не знам културна особеност ли е, грижа за природата ли да не ползваш салфетки, искаше ми се да мина и да им раздам🙈

Къде е това? Казвали са ми, че в Азия (Япония, Корея) било неприлично да вадиш кърпичка, приличното било да се подсмърча. Нрави...

# 812
  • Melmak
Тези чалгаджийки, плеймейтки и други подобни са с екстеншъни. И за това не си мият косите вкъщи. Защото е много трудно, особено ако екстеншъна е с капси. И за това ходят по салони.

А това с подсмърчането.. имам един колега вечно подсмърча. Последният път го попитах дали има нужда от кърпичка.. направо…

Онзи ден в рамките на 10 минути вървене в квартала от нас до магазина двама чички се секнеха на улицата без салфетки. Исках да повърна върху тях.

# 813
Онзи ден в рамките на 10 минути вървене в квартала от нас до магазина двама чички се секнеха на улицата без салфетки. Исках да повърна върху тях.

Ох, това ми е толкова "анти", че нямам думи... А съм виждала и жени да го правят, и добре облечени и симпатични мъжки екземпляри... Къде го учат тоя способ, не знам. То че е гнусно, едно на ръка, но ми се струва и трудно. Някак го изстрелват в някаква посока, как не го пльосват върху себе си, не знам...

# 814
  • Glasgow
Черна станция, Шотландия. Не знам защо, има по магазините, на стек, не съм виждала както в България по касите да можеш за стотинки да си купиш едно пакетче, но все пак. И все пак това са ми наблюдения от градския транспорт само. И като вече не стига само с подсмърчане- ръкав. А като приключат с хрупането на чипс - забърсване в панталона 🤦🏻‍♀️

# 815
Като стана дума за секване, ми напомни за най-противно нещо в целия свят. Хората, които се храчат директно на улицата. Брутално е това.

# 816
Аз дето съм мъж и съм с къса коса ми се налага да я мия през ден с шампоан, иначе с вода на всяко къпане. Не мога да си представя като е дълга косата, как не я миеш по седмица и отгоре, при положение че дългата коса иска допълнително грижи.
Ами точно, че дългата коса е много трудна за поддръжка плюс отнема доста повече време за сушене/изправяне и т.н. Просто помагайте на жените си, мъже! За да имат време поне за елементарна хигиена за себе си, аз се потресох, но тя като каза защо ми стана тъжно... иначе беше сложила на профила си снимка с някакъв батка... срамота просто за такива мъже.
Е да почна да я къпя аз все едно е дете ли? Говорим за голям човек, ако толкова не ти идва на акъла да се изкъпеш толкова време, не мисля че е от нямане на време. За справка - няколко години сам гледах двете ми деца и въпреки това имах време да се къпя редовно.

# 817
Под "помага" се има предвид мъжът да се занимава с детето, докато жената се къпе, суши и така нататък. Което на една жена отнема доста повече време, отколкото на един мъж с къса коса.

# 818
Тези чалгаджийки, плеймейтки и други подобни са с екстеншъни. И за това не си мият косите вкъщи. Защото е много трудно, особено ако екстеншъна е с капси. И за това ходят по салони.

А това с подсмърчането.. имам един колега вечно подсмърча. Последният път го попитах дали има нужда от кърпичка.. направо...

hechicera_,
предполагам, че подсмърчане в редки случаи може да е  някакво заболяване/дистрофия или не знам как да го нарека, но не е настинка и не им трябва кърпичка.
Случи ми се веднъж в самолета. Младо момиче, седнало до мен, 2 часа полет - 2 часа подсмърчане. На всеки 3-4 минути. Не беше настинка или сополи, не беше до липса на кърпичка. Понеже като минаха със снек и напитка, стюардесите оставят и кърпичка, момичето обаче не я използва.

Въздейства неприятно, заболя ме главата, не можеш да се концентрираш добре в четене или каквито и да е, чувах я дори през слушалките.
Преместих се накрая на друго място.

# 819
Е да почна да я къпя аз все едно е дете ли? Говорим за голям човек, ако толкова не ти идва на акъла да се изкъпеш толкова време, не мисля че е от нямане на време. За справка - няколко години сам гледах двете ми деца и въпреки това имах време да се къпя редовно.
Щом се правите на луд, не е добре работата. Занимавайте се с домакинството, за да има жената и време само за себе си. За справка на някои жени да си измият косата отнема 2 часа, на мъжете 2 минути.

# 820
  • Melmak
Валери, не е това. Толкова си може моят колега.

# 821

Пообразовай  го. Никога не е късно.

# 822
  • Melmak

Пообразовай  го. Никога не е късно.

Опитвам. По-рано бях писала през два часа пръскане в офиса в оупън спейса със силен парфюм. Ама на бюрото си пръска човека. Молихме го да престане, ама то парфюма било хубав, защо не искаме да ни мирише добре? Накрая опряхме до мениджъра, че да се усети как наистина не е приятно.

# 823
От дете имам дълга, къдрава , гъста и руса коса , мия я поне 2-3 пъти седмично, а лятото когато се изпотя и всеки ден! Обичам да ми е чиста косата и да мириша на къпано Simple Smile!
Потрисам се от нечистоплътността на хората, някой като ми каже- честото къпане води до косопад, ами няма такова нещо! Мъжа ми и сина ми си мият косите всекидневно, вече на пазара има много продукти за честа употреба Simple Smile!

# 824
   Ще ви шокирам малко Simple Smile. Доста суха ми е косата, дълга е, естествено омазняване почти няма, аз я мажа с разни масла. Решила съм да я мия на пет дни. Основно заради външното замърсяване. Веднъж, по ковидно време, реших да си направя експеримент. Така и така си бях у нас. Десет дни не я мих, изобщо не се омазни или замърси, сигурно и много повече можех така да изкарам. Съвсем чистичка си беше. Измих я по-скоро по инерция, защото "така трябва". Но въобще не изглеждаше мръсна и немита.

Общи условия

Активация на акаунт