Хигиената на българина

• 45 903
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 795
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Не. Градът ни е средно мръсен, като София. До квартал с небостъргачи сме и много хотели в същия район. Няма миризлив пушек. Парното и топлата ни вода са на газ. Допреди 15г бяха на мазут. Повечето коли са електрически. Трамвай минава до нас. Има и автобуси, но рядко и също са на газ и електричество.

Как колиби в София? Това мигранти ли? И тук палят огън до палатките, но от нашия квартал ги гонят.
Роми има предвид, не мигранти. Във Филиповци, ж.к. Западен парк, Красно село, Илинден/Расадника има коптори с нелегален ток, печки, топлят се на каквото намерят...
В Люлин съм, сутрин и вечер смърди въздуха, и не е от колите.

# 796
  • Melmak
Баш това имах предвид. Наистина тук около нас има оцелели и къщи на нормални хора, не колиби, не маргинали, но и те не са на газ. Доста са си на печки или парно с някакви въглища. Но основния проблем е от махалите.

# 797
На мен ми прави впечатление, че все повече хора много рядко си мият косата за съжаление! Радвам се ,че от много години не ми се налага да ползвам ГТ !
Колкото пъти ходя до София съм потресена от мръсотията навсякъде, боклуци, нечистоплътност, въздух, който не се диша- нямам търпение да си тръгна веднага след първият ден!

# 798
Да, и аз бях потресена на скоро от това с косата, и то в група за красота! Една жена сподели, и го видимо нагласена с направена уста и гърди..че си мие косата на 10 дни !!!! Темата беше колко ви издръжа като си изправите косата. Представям си как мирише скалпа й, но каза че имала дете и цялото домакинство е на главата й (явно мъжът от снимката ходеше само на фитнес), и тя не няма време дори за елементарни хигиенни навици.

# 799
  • Glasgow
Една фризьорка от моя роден град в провинцията преди години така си хвалеше услугите- "като "издухам" клиентката в понеделник- държи до другия понеделник", аз бях в шок. Дори да не готвиш, пушиш, нали излизаш, тази коса попива миризми.

# 800
Има хора с много суха коса, която в действителност издържа повечко дни без да се омазнява. Преди години имах шефка, с дълга и гъста коса, която също си миеше косата веднъж седмично. Абсолютно никога не е миришела на нещо лошо. Ходила съм на гости - в жилището ѝ също беше доста чисто и пушеше само на абсорбатор.

# 801
Една фризьорка от моя роден град в провинцията преди години така си хвалеше услугите- "като "издухам" клиентката в понеделник- държи до другия понеделник", аз бях в шок. Дори да не готвиш, пушиш, нали излизаш, тази коса попива миризми.
Ами ако тренираш, дори да не го правиш само да спиш, да правиш секс, да тичаш след детето...  не е нормално да не я измиеш 10 дни!
И не е нужно да се омазнява, за да го правиш, а за да си чист, свеж... дори само душ 10 дни не е същото, ако се изкъпеш целия ... абе ужас и го казват като повод за гордост. Моята коса никога не е била мазна, и не я мия всеки ден, но през 2-3 зависи, нарича се хигиена. Все едно ако не се потиш да не си смениш тениската 10 дена, не знам много противно ми стана.

# 802
  • Glasgow
Моята сестра е с по суха и действително по рядко я мие "защото иначе трябва да се боядисвам всяка седмица", но после я връзва, няма форма вече. При моята коса е немислимо, не че не се е случвало, когато съм болна и не мога да се вдигна, но да излеза в такъв вид не мога. Виждам напоследък много жени с такива шапки в ежедневието,  интересно ми е с това прическа ли опазват, мода ли е някаква
Скрит текст:

# 803
Опазват прически да, мислих да си купя хахаха защото снощи си сложих качулка на току що изправена коса, и веднага се развали някак, и започна да ме дразни.
По-рядко да миеш косата не значи 10 дни веднъж, това не е рядко, а изобщо. Не разбирам и другата крайност всеки ден, защото имало прах, освен ако не им се омазнява де, защото е много гадно да видиш или недай боже докоснеш такава коса.

# 804
Аз дето съм мъж и съм с къса коса ми се налага да я мия през ден с шампоан, иначе с вода на всяко къпане. Не мога да си представя като е дълга косата, как не я миеш по седмица и отгоре, при положение че дългата коса иска допълнително грижи.

# 805
Ами то точно късата коса може и всеки ден да се мие. Това, че е къса, не значи, че по-малко се омазнява от дългата.

# 806
  • Melmak
Изумена съм от това 10 дни или седмица.

В София е много мръсен въздуха и косата се цапа повече, отколкото ако съм в друг град. Но все пак в чист град не вярвам пак да е нормално седмица. А и аз тренирам, няма шанс след тренировка да не си къпя косата.

# 807
При косата скалпът е като кожата на тялото. Няма как да не се замърси никак за цели 10 дни. Има хора с много плътни коси, които твърдят, че веднъж седмично си мият косата, но не знам техният скалп как отстава чист, как не се изпотява и запушва за толкова дълго време.

# 808
Чалгаджийките и всички подобни и те са същите. Във Вип брадър като влязат всички имат уговорки през няколко дни да идва фризьор и да им мие косата.
Не помня коя беше се "хвалила" даже, че в тях дори няма шампоан, никога не си мие сама косата. Те затова понякога са в такова потресаващо състояние, ако повече дни не са минали през салона.
В този ред на мисли, чудя се как и кога се къпят? Или да не питам такива неща..

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 11:05 от Анонимен

# 809
  • Glasgow
Забравих си слушалките днес, аз без тях откачам в градски транспорт, бях забравила какво е в този студен период тук. Никой не ползва носни кърпички, както в България, сигурно 2/3 от вагона подсмърчаше, шумно, придърпва си секретите навътре🤦🏻‍♀️не знам културна особеност ли е, грижа за природата ли да не ползваш салфетки, искаше ми се да мина и да им раздам🙈

Общи условия

Активация на акаунт