Хигиената на българина

• 44 667
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 945
  • София
Наистина ли някой може да си позволи да коментира дори тоалетите на друг, който е в траур?! Не искам да повярвам, но не се съмнявам в написаното.

Щом могат да си позволят да ти казват, докато си пресен-пресен /демек отскоро в траур/ какво би искала майка ти по даден повод, значи и тоалетите могат да обсъждат. Човекът едва умрял, те почнали да пишат съчинения на тема "какво е мислел автора по тая тема". Като цяло хората хич ги няма в това как да се държат с опечален - лично съм го потвърдил. То си е до човека, демек се изисква индивидуален подход, ама масовката даже и дефолтното поведение не успява да спази.

# 946
Голяма простотия е да предложиш на човек, който не ти е дете да отидете той да си купи дрехи. Ако на мен някой ми каже такова нещо, ще го зачеркна от листата с приятелите. Има си някои граници, които не е добре да се прекрачват.
Имах навремето колежка, ходеше с една и съща пола и блуза цяло лято на работа. Като униформа й беше, много й бяха удобни точно за работа. Беше маниакално чиста. Връща се от работа, влиза в банята, къпе се, пере полата и блузата, сутринта ги облича и така 3 месеца поне.
И през ум не ми е минало да й предложа да отида с нея да си купи дрехи.

# 947
Колко да е простотия, като хората обсъждат, че този не се къпе явно и поддържа, защото ляга и става с един кат дрехи.
То и аз имам един куп еднакви черни панталони, но цяло лято да си с една блузи и шорти не е ок, млад човек е, нито е бил в депресия, нито с финансови проблеми.
Вие като много се възмущавате,  цял гардероб имате ли вкъщи или имате само 2 дрехи?

# 948
Ами там е работата, че човек може да се къпе по няколко пъти на ден и да носи едни и същи дрехи по някаква си негова причина.
Аз лично имам страшно много дрехи, но има хора минималисти, особено мъже, които не обичат да трупат. Носят, късат или бракуват и тогава купуват нови. Аз съм в другата крайност, но не бих тръгнала да им се меся. Намирам го за нарушаване на личните граници.

# 949
Аз проблем нямам, ако някой носи едни и същи дрехи, стига да се къпе и да ги пере! Даже ми е чудно, че има хора, на който това им прави впечатление. Ако ми замирише ок, но ако е чист...въобще няма да го отразя. Не е по-добре да сменя дрехите, но да не взема душ и да слага парфюм. Ей тогава става мазало, защото на мен ми се гади. Буквално

# 950
  • Mediterraneo
Абсолютно рядко забелязвам кой как е облечен наоколо. Няма да забележа, ако някой е нон стоп с еднакви дрехи, ако е чист и свеж. Като ходим с униформи на работа, знае ли ме някой дали не въртя една и съща риза, а не трите последователно. Имам 2 панталона и 3 ризи, бели, които, щеш не щеш, трябва да сменяш ежедневно, че си личи, когато са носени. Капсулен гардероб. С един чифт обувки.

# 951
Хората винаги обсъждат другите. Не всички, но много го правят.
Щом като съм отишла един ден с дънки и беше коментирано е ясно, че обръщат внимание, но това е тяхна работа.
Аз нямам драма, че имам 10 панталона еднакви.
Но хората обсъждат. Че и ме объждат защо съм с къдрава коса Joy
Всичко се коментира, не можеш за им угодиш на хората.

# 952
Еее, как пък така ще си с къдрава коса значи Joy
И аз обичам еднакви дрехи, от ежедневните и за работа повечето са ми по няколко броя, така ми е удобно. Мога да ходя две седмици с "една и съща" риза, защото имам пет броя от нея. И друг път съм чела из темите как аманеможе! да си всеки ден с едно и също, и се чудя на тези хора работата ли им е малко, скучаят ли, че водят статистика кой колега с какво е облечен.

# 953
  • София
Имах една приятелка, цялото майчинство с третото дете изкара с една дънкова рокля
 Никога не съм си позволила да кажа гък по въпроса.
Аз съм другата лудост - всеки ден с различни, че и по два пъти на ден преобличане.

# 954
Е, теб пък може да те обсъждат, че прекалено много дрехи имаш Joy

# 955
Стига да не са мръсни, не виждам проблем с еднаквите дрехи. Не знам как хората имат купища дрехи, аз едвам си харесвам нещо след 2-3 часа обикаляне.

# 956
Еее, как пък така ще си с къдрава коса значи Joy

А де, такава съм се родила, какво да направя Joy
Понякога и съм се изправяла. И така ми отива. Случвало се и да ми питат, защо не си купя преса да се изправям всеки ден. Викам не искам. Отново онова не стопля. Ама защо. Викам - не искам бре, кое не ти стана ясно.
Е стопли намека.
Имах една колежка преди години се опита да ми държи сметка за косата. Защо не я пускам дълга до кръста. Тя била винаги с дълга и смятала, че жените трябвало с дълга коса да ходят. Викам и ти може за себе си да решиш, другите жени си имат право на мнение и избор какво да си правят с косите.
И обясних възпитано и спокойно, че ми харесва с къса коса.
Почна да ми обяснява как тя смятала, че ще ми отива и започна да ми вика да я пускам.
Тук вече я захапах. Питам я в качеството си на каква ми казваш аз как да си поддържам косата?
Пита ли те някой, не помня съвет да съм ти искала.

# 957
Това също е вид хигиена на отношенията, да знаеш кой коментар е уместен, да знаеш кога трябва да спреш или да смениш темата. И в тази хигиена не сме световни шампиони.

# 958
На колко време смятате е нормално да се пере зимно яке - всяка седмица, на две, месец, на сезон? Или да не се пере вкъщи, а на химическо чистене.

# 959
Едно мое любимо бежово яке от някакъв особено красив мъхест плат,(отдалеч като се погледне изглежда сякаш дискретно блести),та него го пера само веднъж през сезона с Ариел,оф корс. И не е мръднало. Все така си блести.

Общи условия

Активация на акаунт