Хигиената на българина

• 44 669
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 90
Део-кристалите (добрата стара стипца) вършат чудесна работа при хора не понасящи миризми. Не ароматизират, не съдържат антиперспиранти, само неутрализират миризмата на пот.

А как се ползва тази стипца? С вода и под мишниците ли?
Знам, че някога мъжете са я ползвали след бръснене при порязване. С онези големи бръсначи, които само в старите филми се виждат 😂

# 91
Скрит текст:
Део-кристалите (добрата стара стипца) вършат чудесна работа при хора не понасящи миризми. Не ароматизират, не съдържат антиперспиранти, само неутрализират миризмата на пот.
Знам, че някога мъжете са я ползвали след бръснене при порязване. С онези големи бръсначи, които само в старите филми се виждат 😂
Натрива се на мокра кожа след къпане. Естествена минерална сол е и е напълно безвреден, стига да няма някакво раздразнение на кожата след бръснене или епилация, все пак е сол и ще щипе.

# 92
Ох, сещам се за една бременна колежка преди много години.
Беше в напреднала бременност и не я караше лесно.
Обонянието и беше много изострено. Не понасяше определени миризми.
Да не говорим обаче какво става като надуши някой некъпал се със седмици.
Имаше един от друга фирма и идваше и се заседяваше за малко. Едвам го търпяха в този отдел, аз за щастие не съм го търпяла. Но един ден дойде като дойде, на не я и стана лошо от миризмата, повръщане започна, коремни болки. Така два пъти.
На втория път му вдигна жесток скандал и му забрани да влиза в офиса и да си чака документите отвън. Каза му, че е повръщала миналия път, мирише отвратително гнусно и да се научи на елементарна хигиена, не работи в гората ,  а с хора, никой не е длъжен да му мирише гнусните миризми. Изгони го навън.
Шефа беше втрещен, не се намеси, ама после се опита да и направи забележка. Насмете и него, на две стотинки го направи. Тоз повече не стъпил в офиса. Чакал винаги отвън.

# 93
Скрит текст:
Натрива се на мокра кожа след къпане. Естествена минерална сол е и е напълно безвреден, стига да няма някакво раздразнение на кожата след бръснене или епилация, все пак е сол и ще щипе.

Sуsly,
много благодаря за тази информация! Ще предам на моята колежка. Само ако ми кажеш и от къде се купуват тези Део-кристали.. 🙂
Защото стипца едва ли се продава вече.

Аз й намерих информация с лимон и е доволна. Обаче не знам толкова често лимон на едно и също място дали няма да й пробие кожата 🫢

# 94
  • София/Севлиево
Чак един месец да не си миеш косата ми идва в повече.Моята ако случайно не я измия 5-6 дни и почва адски да ме боли главата докато не мина с вода цялата коса.Освен това колкото по-дълго не се мие толкова по-мазна става,та не виждам логика как с дълго не миене не се омазнява...
Скрит текст:
Не ползвам рол он,никога не ми е допадало усещането след употребата му,парфюм изключително рядко и в минимални количества, защото ММ се дразни на разни миризми,но скоро открих чудесен сух дезодорант в ДМ и съм много доволна.
Това къде го прочете, че с немиене 1 месец, намалява омазняването?
Ей, ама масово четете като дявола Евангелието.
Малко преди моето мнение дама с ник Lanarte е писала за такава персона.Няколко пъти се връщах да го чета,та не е писане/говорене на изуст.

# 95
Не си представям, че мога някога да кажа на когато и да е, че трябва да се изкъпе.
Но от лекари и козметички съм чувала ужасни неща. И им вярвам

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 19:58 от Г-жа Рамацоти

# 96
Valerie R, има ги във всички дрогерии и по-големи аптеки.

Работила съм с лекари и какво са ми чули ушите....., не е за разказване. Grinning

По темата с миенето на ръцете след ходене до тоалетната. За мъжете не знам, но в тоалетната на столичен Мол влязох заедно с още 5 жени и освен мен никоя не се изми на излизане, явно ръцете им са самопочистващи се. Обаче няколко използваха дезинфектант. Satisfied И не, едното не отменя другото.

За мъжете се сетих за един виц.
Скрит текст:
Двама студенти влизат в тоалетната. Единият тръгва да излиза без да се измие, а другият го пита:
- Колега, в Оксфорд не ви ли учат да си миете ръцете?
Следва ответен отговор:
- Колега, а вас в Иейл не ви ли учат да не си пикаете върху ръцете?

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 22:05 от Sysly

# 97

Работила съм с лекари и какво са ми чули ушите....., не е за разказване. Grinning

Тя темата е колоритна, ухаеща.
Казвай Joy

В моя кварта има едни бездомни хора. Баща и дъщеря. На улицата живеят, миришат страшно.
Случвало се е да се качат в автобуса и аз слизам, просто не мога. Отврат е. Очите ти буквално почват да сълзят.
Представете си един лекар да трябва да оперира такъв ухаещ. Ще му смъди на очите, то сълзи, то чудо. Ми ако клъцне къде не трябва.

# 98
А аз си представям какво им е на тези бездомни хора. Нямат покрив над главите си, нямат храна, нямат нищо. Бащата вероятно страда, че не може да осигури нормален живот на детето си.
Никой не трябва да живее така, никой не го заслужава.

# 99
А аз си представям какво им е на тези бездомни хора. Нямат покрив над главите си, нямат храна, нямат нищо. Бащата вероятно страда, че не може да осигури нормален живот на детето си.
Никой не трябва да живее така, никой не го заслужава.

На мен също ми е мъчно за тях,това е ужасен живот. Има много такива хора.
Но това не значи, че трябва да се радвам на тази миризма и да търпя.
Държавата трябва да помага на тези хора да си стъпят на краката.
В случая с бащата и дъщерята те и двамата са с психични отклонения, болни са, но държавата нехае.
Казвали са ми, че има места в София под земята, канали някакви, където живеят много такива. Като подземни градове са. Но в ужасни условия.

Преди време четох инфо за една държава, не помня коя, но там е забранено да си бездомен.
Не че ще ти направят нещо, но там ако се разбере, че някой е останал без дом или работата, държавата се заемала да проучи случая, да намери и дом и работа за човека. Ако има здравословни проблеми също оказва помощ.
Дано да не е някоя лъжлива статия и наистина да го правят.

# 100
  • Пловдив
Защо дезинфектантът да не отменя миенето в случая с тоалетната? Миенето е, общо взето, пак със същата цел - премахване на бактерии.
Преди ковид дезинфектантите ги продаваха и под името гел за сухо миене на ръце.

# 101

По темата с миенето на ръцете след ходене до тоалетната. За мъжете не знам, но в тоалетната на столичен Мол влязох заедно с още 5 жени и освен мен никоя не се изми на излизане, явно ръцете им са самопочистващи се. Обаче няколко използваха дезинфектант. Satisfied И не, едното не отменя другото.

Благодаря, Sysly!

В молове в София и на мен ми е правило впечатление хора, немиещи ръцете си след тоалетна.

Относно клошарите е много сложен въпрос. Човек се чуди как изобщо оцеляват тези хора. Не би трябвало едно общество да допуска човек да изпадне и да живее така.
Чувала съм (не знам дали е виц или самата истина), но такъв човек ако го измиеш, дезинфекцираш, парфюмираш и онова, което хората правят, залинява и се поболява. Вероятно има някаква връзка между психиката и бактериите, в първия случай оцелява въпреки липсата на хигиена, а във втория като че ли чистотата е оф лимитс за тази психика. Чувстват се като риба на сухо.
В центровете, където могат да се изкъпят, не остават повече от един ден. Така искат.

# 102
Градски легенди. Само хора с увредена психика не биха искали. За тях са нужни други грижи, ама разните НПО пищят, имали права. Явно е право и да си бездомник. 
В приютите има лимит колко време могат да останат.

# 103
  • Пловдив
Наистина бягат някои от тях от приютите. Не защото трябва да се къпят, разбира се, а защото трябва да спазват вътрешен ред или защото не се разбират с другите обитатели.

# 104
Темата е "хигиената на българина". На доста места съм ходила и не е до култура, а до човек. Мърльовци навсякъде има.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 21:09 от Clotilde

Общи условия

Активация на акаунт