Хигиената на българина

• 44 865
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 885
  • Melmak
Да ви кажа една случка да се посмеете. Излизам с приятелките ми. Една от тях дошла с колата, в съседни квартали сме и ще ме кара към нас. Близо сме, с кола вечер сигурно е било 15 минути от центъра до вкъщи. Викам си, ок.

Обаче нали вечерта тъмно, паркирала на улицата, не виждам седалката. Прибирам се в нас, събличам палтото и с ужас установявам, че цялото е в косми! Тя има куче и явно го вози на предната седалка. Ама косми ви казвамммм! Обожавам кучета, имала съм, но така в колата не е било. После това палто едвам го изчистих с лепкащо от космите, понеже се забиват, защото са къси и твърди. И след това химическо. Ако бях видяла седалката, нямаше да седна, честно!

# 886
  • Пловдив
`Зема го пробвам и аз, да си активирам косата... Wink
И моята не е къдрава, но особено след мокрене има склонност към вълни. Мислех, че всички тези неща правят косата мазна на пипане и тежка.

# 887
  • София
Задължително след плаж - душ! То хвърчи пясък, полепва се, потиш се, а при къпане в морето има и сол. Аз не издържам без душ.

# 888
Мен ме дразни миризми на манжда, напоени в дрехите, ужасно, но не се усещат хората, мръсни якета, колко време трябва да го носиш за да смърди така. Всеки ден с едни и същи дрехи вкъщи, на работа естествено, че мирише.

Тук една съфорумка каза, че брат ѝ не си е прал якето никога. Не помня колко дълго е това "никога", но ще предполажа, че някои хора като си купят ново яке, не го перат докато не го хвърлят, тоест поне по няколко години. Grinning

# 889
Е не вярвам, че никога. Аз въртя няколко връхни дрехи, от началото на зимата, постоянно ги мириша, миришат на чисто, всъщност и на парюм, но не осезаемо, защото не пръскам директно, винаги нося шал, тънък, дебел, няма значение, но за мен така е по-хигиенично и ги пера често. Едното яке го изпрах след един китайски ресторант, беше неизбежно, другото яке вече е за пране, защото на ръкавите видях, че вече започва да се зацапва. И се замислих за да мирише на мръсно, колко време трябва да се носи, според мен наистина дълго. И аз проветрявам връхни дрехи периодично, оставям обувките навън, на следващия ден след цяла нощ навън на минусова температура естествено са по-свежи.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 22:17 от Sephora ❤

# 890
Сигурно пак ще ме изтрият, но не бъркайте хигиена с ОКР

# 891
Е, то прането на връхни дрехи не е ОКР. Особено ако дрехата вече е замирисала.

# 892
Въобще нямам предвид вманиячаване, ако нещо не е чисто то се вижда, усеща. Това не е ОКР, да миришеш на чисто, да си проверяваш, оглеждаш, помирисваш дрехите, периодично да переш и оставаш дрехите навън. Аз лично във фирмата където работя не си оставям якето при другите такива на закачалка са, мирише, факт, не искам да ми се търка якето в нечии чужди дрехи, на единя колега яката му е черна, млад мъж. Имам нова колежка, бюрото и е в края на офиса, аз съм в другия край, аз я обучавам, днес дойде директно при мен и въпреки, че съседното  бюро е празно си сви якето и го остави върху кофата за боклук и после ще го облече, ужас, що манталитет и възпитание. Да мирише, идва със същите дрехи, един колега я изкоментира, аз тактично си замълчах, но и аз го усетих. Друг колега също е забелязал, как да се реагира и аз не знам, надявам се още няколко дни и после да нямам толкова близък контакт, защото не издържам на тази миризма. И причината не е, че е пушачка, че има кучета вкъщи, други също имат кучета, пушат, но се  къпят и си пират дрехите. Много е симпатична, днес ми благодари, прегръща ме, но мирише на мръсно.

# 893
Носена дори веднъж за кратко, една дреха не се ли изпере, се вмирисва. На носено, на нечиста плът. Особено ако е прибрана в гардероба и се извади след известно за следващо обличане.

И още нещо, човек не усеща собствената си миризма, освен в случаите, в които доволно се е вмирисал след физическо усилие или не къпане за дълъг период от време. Та, твърдения от рода на - " аз не мириша"....са доста спорни. Simple Smile Миришем и още как! Всеки човек излъчва специфичен аромат в различна степен, който на едни се харесва или изобщо не го регистрират, а за други е неприятен и дори отблъскващ.

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 05:56 от Sysly

# 894
И аз имах такава колежка, която изглеждаше добре и се наведе нещо да ми покаже на монитора... като ме лъхна отвратителна миризма на цигари, мисля че няма по-отвратителна и гнусна миризма за мен.

# 895
Имах колежка, която също се "потрисаше"Laughing от миризма на цигари. Във всеки удобен момент не пропускаше на натърти пред пушачите, че смърдят на пепелници. Докато на друга колежка не ѝ писна и в прав текст не ѝ каза, че предпочита да мирише на цигари, отколкото да вони на канализация  като нея. А тя наистина понамирисваше Simple Smile, но от оня момент, рязко спря да се "потриса" от пушачите. Grinning

# 896
Ами явно трябва да им се казва на всички миризливци, за да не пречат на околните. Жалко че пушачите не могат да се оправдават винаги с други миризливци.

# 897
Имаме колега сигурно е над 150 кг. и друг колега каза директно на шефа ни, че се излагаме, защото той води обучения на хора от цял свят, което налага наистина да са един до друг. Той му купи няколко тениски, подарък, имаше и разговор с него, нищо не се промени. Считам, че е много обиждащо до водиш с някой такъв разговор, той се оправда с килограмите, но поне аз го виждам постоянно със същата тениска. Тъй като не е само той проблема, ако бях шеф щях да помоля общо колегите, но е някого конкретно да си сменят дрехите, да поддържат по-добра хигиена, да си огледат якетата, защото не е приятно и общо взето не бих била толкова директна, когато няма навици, усет, когато така си израснал няма как да видиш и усетиш, че реално проблем има. Трудна тема. На мен колежка ми каза, че имам страхотен парфюм и се усеща навякъде, веднага директно я попитах, толкова ли силно се усеща, защото аз въобще, ама наистина въобще не го усещам дори, намалих количеството. А и имам друг колега се маже с никакъв махлем, като тигрова мас, чист, елегантен, обаче тази миризма, особено сутрин. Нямам идея защо го прави, за какво му помага, но не е много приятно.

# 898
  • Glasgow
Ох, това намирам за много труден разговор и съчувствам на мениджърите дето трябва да го водят. Преди две години на старата ми работа, предимно женски колектив със супервайзор мъж, влизам един път в служебното помещение, там е и WC -то и на една малка масичка виждам сложени базови хигиенни продукти, течни сапуни, дамски превръзки, тампони за чистене на грим и мицеларна вода, сух шампоан, дезодорант, от този тип , всичко ново. Питам го чии са, защото ако са забравени от клиенти трябва да ги вкарам в системата. Той каза, че са за всички, да ползват ако имат нужда. Казах, че е много мило, той се притесни и изчерви. По късно споделям с други колежки, че се изненадах, а те някакъв мощен айрол- "не знаеш ли защо са там, няколко човека се оплакаха от Х, миризмата е нетърпима, не си ли забелязала". А аз нямах смени с това момиче, най много да си предадем смяна една на друга за 5-10 минути и наистина не бях забелязала. Но ми стана много тъпо, не знам какво е правилно да се направи, но така "индиректно" реално няколко дни всички за това говореха и дори някой да не е знаел/забелязал- разбра.

# 899
Момичета, не знам за вас, ама аз откакто съм в тази тема станах направо параноик за личната си хигиена. Хем сутрин и вечер се къпя и пак се притеснявам да не би да мириша и да не се усещам. Чак и жената питам…🤪🤪🤪

Общи условия

Активация на акаунт