Нямам желание да правя нищо.

• 956
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте,сега се регистрирах . Извинявам се ,ако темата ми трябва да е в подраздел ,а не като нова.
Мъж на 50г.Останах без работа януари месец,Същия месец ми източиха средствата елементарно отворих прикачен файл от Виваком "и финансите ми се изпариха на секундата.Започна се с това ,че не  можех да спа вечер,в главата ми само мисли как ще си плащам квартира,сметки,само това ми се въртеше в главата .Потърсих си работа,но зимата е трудно в малък град,няма много работа,а и да има търсеха все млади кадри.Това още повече ме натовари .Започнах да не излизам от дома,цял ден лежа и само някакви негативни мисли.Цял ден спа,цяла нощ до сутринта будувам И влязох в някъв кошмарен кръговрат .Сметките се трупат,аз само си повтарям наум как ще ги плащам ,нямам работа ...
Загубих всякаква мотивация, самочувствие само за два месеца.
От няколко дена се стегнах да  излизам, да  си търся  работа .Случва се ,виждам познати из града,и когато ми говорят аз изобщо не мога да се съсредоточа да ги слушам....те ми говорят аз съм другаде.
Започна и страха ако си намеря работа,дали ще мога да се справя,не съм вече това което бях .повтарям си  аз не съм както преди .Не ми прави нищо просто,ако реша да излизам навън дори ми коства огромно физическо натоварване така го усещам предпочитам да легна ,вместо да излизам.
Вероятно съм за психолог, психиатър ,но финансовото ми състояние в момента не го позволява .
Това е накратко и ,реших да пиша за съвети!

# 1
Ако все още се водиш здравноосигурен, до 3 неплатени месечни вноски мисля, че човек е с непрекъснати здравни права, си вземи от личния лекар направление за психиатър.

Сменил си си режима, спиш по цял ден и после не ти се спи през нощта. Трябва да стоиш буден през деня, да ставаш рано, колкото и да се чувстваш недоспал, за да може вечерта да заспиш.

От бюрото по труда нямаш ли обезщетение? Оглеждай се и за работа без договор, за да преживееш някак, докато си намериш постоянна работа. За мъже и физически труд има доста възможности, дори и в малките населени места.

# 2
Отговор от човек в подобно положение, като твоето (с тази разлика, че съм и жена). Търсиш ли активно работа? Защо се оставяш на депресията да те води за носа? Дори и да си без работа, живей като все едно че си - това включва същия режим ставане и лягане, излизане от вкъщи задължително сутрин и вършене на задачи, може като за начало да бъдат малки, но да са някакви.

Била съм много пъти в твоето положение, дори и сега съм. Отдавах се на депресия и после ми беше адски трудно да се измъкна от нея. Едно гадно, мъничко гласче в главата ми повтаряше все че за нищо не ставам. И аз нямах желание за нищо. Мамка му, дори не ми се ставаше да ям или да пикая. Тайната е да не си позволяваш да влизаш в подобен режим, а ти вече си влязъл и сега ще ти кажа как да излезеш.

Пишеш си един лист график - ставане, хранения, излизания. И го спазваш. Стриктно, сякаш ще ти платят за това. И без извинения от рода нямам какво да правя. Има! Да си търсиш работа - цел номер едно. Цел номер две - да се измъкнеш от депресията. И, о, да! От депресията ще се измъкнеш само, когато си намериш ангажираност, която да ти носи някакви финанси и намали проблемите за които мислиш - сметки, оцеляване, всичко това е адски стрес, и ужасен кръговрат от който няма измъкване.

В горния коментар са ти го написали - мъж си. Лесно можеш да си намериш някаква работа, дори и без договор временно. Ако имаш шофьорска книжка особено по складовете търсят хора, пробвай пазарите за зеленчуци, в много малки градове при тях има недостиг на работна ръка. Винаги можеш да се пробваш и като пазач някъде. Винаги търсят. Не чакай и не разчитай на обяви. Звънни директно по телефона или ходи на място. Все някъде търсят човек. И не се отказваш. Един ден, втори ден и така докато не си постигнеш целта.

Докато си намериш работа се старай да бъдеш активен. Знам, че е трудно, преживяла съм го, но стискаш зъби и го правиш навик. Аз обичам да се разхождам сред природата, прави ме активна, зарежда ме, тонизира ме и имам време да помисля за следващите си цели. Помисли какво ти харесва да правиш, и кое ти носи ползи и го прави - всеки ден. Може просто да си ремонтираш колата или да чистиш нещо по нея, пак се брои за полза.

Аз отказах и алкохола, пушех обаче. Цигарите бяха моя антидепресант, но пушех сравнително малко и само в такива моменти. По-добре, отколкото да се наливам с алкохол и да бъда неадекватна на следващия ден. Не знам дали пиеш и колко, но помисли дали не ти пречи и ако да, намали го.

Режим, режим и пак режим. Ето така ще се измъкнеш. Без психолози, психиатри, антидепресанти и разните им производни. Аз го направих. Познавам други, които го направиха. Вярвам, че всеки може да го направи, включително и ти, но ти трябват две неща - безплатни са. Желание, най-важното и друго не по-малко от значение е постоянството. Изготвяш си график за всичко и всяка вечер или сутрин, както предпочиташ си пишеш цели - примерно 1. Да се разходя 30 минути, 2. Да позвъня на 5 фирми и да попитам за свободни позиции, 3. Да си сготвя нещо питателно и т.н. Накрая на деня се възнаграждаваш с нещо любимо - аз обичах да си пускам хубав филм и да ям торта.

Успех и горе главата! В този живот всички имаме приливи и отливи. Силни и слаби моменти. Въпросът е да се вдигнеш отново, пак и пак и пак, колкото пъти е необходимо. Със сигурност мога да ти кажа, че всеки следващ опит става по-лесен Simple Smile

# 3
Елементарна рутина въведете. Това леекичко, но помага.
Тежко е положението.
Лидл постоянно търси хора. В малък град няма, но във всички по-големи има. Дано има и автобус или влак по маршрута.
На мен ми помогна един израз: " Прави всичко така все едно Бог е до теб и всичко вижда".
Движение - всеки ден. Намерете някаква група по интереси, дори в нета.
Психотерапевт и психиатър не мога да препоръчам, не познавам такива, които са за препоръчване.
Мента, глог и валериана от аптеката. Комбинация е и е безвредна. Всичко друго - само с лекар и строго по схема.
Започнете увлекателна книга. Библиотеки има във всички градове.
Възможно е, да Ви е трудно да се концентрирате, но душ, бавно дъвчене, въздух, движение, срещи с хора.
Приемете, че това е време, в което зареждате батериите. Не се укорявайте, че сте в това положение.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 09:09 от Deborana

# 4
Много хора препоръчват мента, глог и валериан, но не на всеки помага. Аз съм го пила многократно, както и мои близки, ефект никакъв! Това е за по-леки случаи. В случая на господина трябват по-сериозни мерки. Била съм в тежко финансово положение няколко години подред, така или иначе нещата на първо място трябва да потръгнат с намиране на работа. Ето, времето се затопля, изобщо не спирайте да търсите, така или иначе ако стоите нищо не правите.. Пак казвам била съм в подобно положение и Ви разбирам!

# 5
Благодаря.Мисля ,че точката на пречупване в мене беше когато почина кучето ми.бях много привързан към животинката . Много силен характер, перфектен в работата,работокохолик,но в личен план пълна катастрофа.беда след беда две десетилетия.Всеки си има предистория.Няма нужда да добавям повече.Сега мозъка ми прави нещо,което не разбирам.Благодаря за вниманието,и за отделеното време за да драснете някой ред . Много сте мили Simple Smile)

# 6
Не чакайте, да се почувствате по- добре, че да започнете нещо. Започнете нещо и ще се почувствате по- добре.

# 7
Като цяло, не е толкова зле положението. Мъж си, ще те вземат за физическа работа, доколкото разбирам, няма малки деца, които да чакат на теб да ги гледаш и да си съобразяваш работното време с тях, не си толкова възрастен и имаш доста повече възможности за работа от сама жена с деца например.

# 8
Много хора в днешно време преминават през това за съжаление и да се чувстваш както сега е напълно нормално. Оставаше и да си свиркаш и да не ти пука. Комуникирай с близките си хора, приятелите, започни спорт, не се отказвай да си търсиш работа и ти пожелавам скоро да се похвалиш с нова работа.

Как точно е станало това с изчезването на парите?

Общи условия

Активация на акаунт