💪"Игри на волята: България" - сезон 6 (2024) - тема 1 (17.09 - 23.09)

• 55 437
  • 961
  •   1
Отговори
# 555
Без за омаловажавам усилията и успехите на Ангел, аз също не го разбирам този спорт вдигане на тежести ( както и разни други спортове ), особено практикуван от жени.
Какво доказваш с това, че можеш да вдигаш еди колко си килограма щанга? Ясно, силен си, ама отвъд това ?

Но това са си мои разсъждения и възприятия, адмирации към Ангел за постигнатите резултати и спечелени медали.

Обаче, както сте казали, трябва да се разграничава образът на спортиста с този на човека, защото са две различни неща.

Като атлет може да е много дисциплиниран, спокоен, мислещ, но снощи като характер се показва като импулсивен, твърде нахакан, нетърпящ критика и индивидуалист ( разбираемо предвид, че не се състезава заедно с други хора ).
Аз не му симпатизирам още от визитката, малко ми е лигав и дечко.

# 556
  • Sunshine state
На Ангел мисълта му тече много бавно, а тази  пълна с клишета реч след номинацията му вчера, беше твърде драматична. Аз не разбрах защо Силвия му пляскаше чак. Дойде ми в повече. Хубаво му го каза Караолис. Ралица отново подклажда конфликти - само Раду му бил пречка на Ангел. 🤣 Не е само той, ама хайде интрига да има. Колко още силни играчи има преди него... ехеее. Добре, че Ангел си вярва, де. Продължавам да симпатизирам на Раду. 
Миряна горката хич я няма. Днес и на варелите ще се пребие.. Те пък и те нямат ли друг реквизит, че само с тия варели ни занимават??
Кралев ме дразни с тия "заплашителни" погледи, дето мята след всяко негово изречение. Ще кажеш, че големия бос те е привикал на среща на четири очи. 🤣 И тия двете без мнение покрай него.. От украинката танцьорка го очаквах, ама от лекоатлетката - не. Дано им дойде акълът в главата. Жълтото племе са ми най-неприятни за сега. Няма някой, на когото да симпатизирам чак толкова.
Рени много злобно се изсмя като заговорничеше кого ще номинират на евентуален съвет. Не ме кефи хич. Наталия вече се очертава като едно от най-слабите им звена - ни на халки, ни на боричкане, май само да мъкне и да дрънка я бива.
Блатото - много се смях вчера с Борисенко и ТКЗС-то. Тази със синхрона, дето не разбирала кое му е забавното на ситуацията им, ме издразни с негативизма си. То и като ревеш няма да ти се подобри положението. 🤷♀

# 557
Е, единици са тези, които биха изтърпели с достойнство критика, изказана по техен адрес, особено пред толкова много хора. Повечето веднага заемат отбранителна или нападателна позиция. И се засягат на чест. Нека не съдим толкова строго Ангел. Той е простодушно момче и реагира така, както мисли, че се очаква от него да реагира.
Мотивите на Раду да го провокира толкова открито, обаче, остават загадка за мен. Можеше да бъде много по-мек и обран и пак да го постави на място. Човек с неговия опит....

Колкото до Кралев...този човек е чисто луд.

# 558
  • тук и там
Някой да открие и сподели,какви са инжекциите на Рени,след които може да прави всичко на арената ,че и да танцува! Безброй хора ще бъдат благодарни! Аз страдам от болки в кръста,и инжекции са ми били и пак превита на две ходех ..Та добре би било да знам за нейните ..

# 559
Diavolo подхвана интересна тема с коментара си. Рълев не е толкова популярен колкото други, защото беше хлъзгав и неискрен. Личеше си, че някой неща ги казваше за пред камерата. Като това, че иска да играе срещу силни играчи например. След това реши и се обгради със слабаци, които да си остави за десерт. Заигра с Виолета, после предадоха Теодора близначката без много да им пука. Опитваше се даже да играе някаква двойна игра с Мартин и Виолета по едно време.

Прекалено много схеми и стратегии, а беше ясно, че е може би най-добрия на арената. Тези неща не му бяха толкова нужни, но той си е такъв явно. Не съм много от хората, които знаят много за участниците извън предаването, но се говореше, че именно той е сгафил в отношенията м/д него и приятелката му(която беше на съвета). Колкото повече се говори за него, толкова повече си проличава, че не е баш цвете за мирисане.

А, и на няколко пъти беше спасяван от продукцията(умишлено или не е друг въпрос, но не е и толкова от значение според мен). Ако не му бяха довели Виолета можеше и да не спечели предаването. На няколко пъти се озова в много лоши позиции, въпреки че уж много мислеше стратегически. Това да си добър в социалната игра не винаги зависи от стратегии. Примери много.

Тези неща се помнят от публиката макар и бегло. Лошото впечатление си остава дори случките да са забравени.

Същото се отнася и за Мартин. Той даже беше може би беше най-харесван когато изглеждаше лоялен към своите и беше тръгнал срещу Виолета. После почна да прави абсолютни мизерии, а и имаше доста истерични и каруцарски изпълнения, които в последствие накараха хората да го намразят. Това, че мислеше стратегически не беше най-големия проблем. Ако мислиш стратегически срещу персонажи като Виолета, хората няма да имат толкова против.

А, Виолета е много често срещан персонаж, който винаги ще си има едно малцинство от фенове, но повечето хора веднага усещат за какво иде реч, когато се сблъскаш с подобен характер. Тя е от типа хора, които си мислят, че неуважението, обидите и нападките към други са някакво доказателство за увереност, сила и надмощие. На такива хора им е много важно всички около тях да са наясно, че на тях не им пука за хорското мнение и точно обидите и нападките са начина това да се покаже. Поне в моите очи, това прави точно обратният ефект. Като видя човек да се държи така, почвам да си мисля точно обратното. Липсва ти увереност и за това изпитваш нужда да мачкаш други, за да си чешеш егото.

Увереността трябва да се показва чрез действия, а не с плямпане. Колкото и да говориш, че не ти пука какво мислят другите, не можеш да ме убедиш по този начин, трябва да ми го покажеш. А, Виолета бълваше злоба по всеки, който и отвърне или не се съгласи с нея. Пример е Цвети.

Та, да такова държание за мен е мета, вижда се постоянно и не е оригинално по никакъв начин. Хора като Виолета, Генералката от този сезон и участници от предишни сезони са ми буквално като клонинги. Всички се опитват да се държат по определен начин в днешно време, защото разбирането е такова. Хората смятат, че по този начин ще вървиш нагоре.

Трябва да сме себе си, това как да се държиш не може да се научи в интернет като по учебник, а много хора се опитват. Точно характера е нещото, което прави един човек уникален. Все повече се виждат хора с много сходни характери, буквално все едно са изкопирани един от друг.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 17:11 от Иван С. 659770

# 560
  • София
Това е поле за размисъл дали си заслужава да се дават пари за Льо Розе- пансионатно училище за тузарски деца.

В такива тузарски училища не се ходи, за си оправяш комплексите, да станеш супер умен или да се учиш да говориш като министър председател. Там влизаш, за да излезеш пръв приятел с наследниците на най-влиятелните хора в света - синове на шейхове, наследници на фирми за милиони и милиарди, дъщери на олигарси,... От там излизаш и си си оправил живота, защото винаги ще има с кой стар приятел да правите успешен бизнес.

Ако си успял да създадеш приятелства обаче Wink
Нашият пансионер не вярвам с това малоумно поведение да е успял. Отделно, че е трябвало да надскочи факта, че е син на неизвестен новобогаташ от Източна Европа. Отбелязвам си, че нямам представа кой е баща му, нито ме интересува да търся. Резултата се вижда. Само ме е яд, че богатите хора у нас не успяха да създадат едно класно второ поколение. Ама то не става само с ядене, както е казал народа. Жалко, много жалко.

# 561
...Та, да такова държание за мен е мета, вижда се постоянно и не е оригинално по никакъв начин. Хора като Виолета, Генералката от този сезон и участници от предишни сезони са ми буквално като клонинги. Всички се опитват да се държат по определен начин в днешно време, защото разбирането е такова. Хората смятат, че по този начин ще вървиш нагоре.

Трябва да сме себе си, това как да се държиш не може да се научи в интернет като по учебник, а много хора се опитват. Точно характера е нещото, което прави един човек уникален. Все повече се виждат хора с много сходни характери, буквално все едно са изкопирани един от друг.
Всъщност е доста трудно да се държиш по този начин. Мислиш, че Виолета е лесна за изкопирване? Въобще не съм съгласна. За подобно поведение се иска голяма дързост, доста акъл и никаква милост.
Спомням си го Илиян от четвърти сезон колко много искаше да е злодей. Ама сблъскаше ли се с истинския злодей Алекса си гълташе граматиката. Щото онзи беше истинско профи на голям гадняр и манипулатор.

# 562
И аз се замислих над това,колко бг богаташи са си пратили децата по луксозни пансиони в Швейцария,а като ги погледнеш сега - нищо ненаучили,неразбрали и провалени.Тошко, Гущера на прима виста и кой знае колко незнайни за мен  наследници..

Ясно ми е,че и там има голямо групиране на "групичката на милиардерите", "групичката на аристократите", "групичката на new money,хора излязли от гетото" и трудно се пробива в групичките на останалите, и все пак..
Аз в този Кралев не виждам нито интелект,нито класа,нещо ей така,да поскаже,че не е избутал с тройка кварталното училище в Меден Рудник.

# 563
Скрит текст:

И един съвет към всички топ атлети 'герои' За да останете в историята в конкретно този формат наречен Игри на волята пред вас има само един път. Да играете сингъл и да мачкате на Арената. В момента в който се криете в коалиции никога няма да имате ореола на най-добрите (много добре знаете за кои имена имам предвид). Ето дори и феноменален атлет като Рълев, който направи куп топ победи в последната фаза от миналия сезон не е особено харесван от масата хора. Това е към Светлин, Добрин, Благой, Калоян, Караолис, Микяй и т.н. и т.н. кандидати за слава.
Другият вариант да станете любимци или поне да останете със златни букви във фолклора е ако сте злодеи ама с дар слово, дръзки ходове и да имате една специфична харизма. Вие очевидно не притежавате всичко това. Така че тази вратичка е затворена за вас. Остава ви другото. Който ме разбрал-разбрал. Толкоз.

Дяволче убиваш ме понякога с тези съвети;) Състезанието отдавна е приключило и кой как се е държал вече е минало.

Е, това е ясно. 😊
Имам предвид какъв архетип игра/поведение се харесва от широката и традиционна публика на ИВ.
Когато един топ, ама топ атлет отиде с цел да покаже нещо невиждано на Арената (с такива заявки са някои участници този сезон гледайки визитките), последното нещо към което трябва да се стреми е да мишкува в коалиции и да изпраща други на битка със заучени и супер нелепи обвинения.
Фифо и Момчил никога нямаше да са тези масови всенародни любимци ако не бяха ходили по сто пъти на Арената. Жорката аквамена също, за малко да открадне славата на Фифо и Гого в края на сезон 4, така се бе засилило момчето.
Мога да дам още много примери.
Юлиян ако не бе толкова рязък и цепнат в устата и супер подготвен и хитър на Арената (то подготвени много ама при него я имаше и адаптивността) и ако не бе онзи злодейски удар срещу Пламен (за 6 сезона Игри на волята, така и никой не направи нещо по-запомнящо се като ход а иначе какви ли не герои минаха през годините и добри и лоши) щеше ли да е с този култов статут? И т.н. и т.н. Още се помни Тошко с шак-шак, а минаха толкова години.
Трябва да си характер/куче. С нещо да те запомнят, иначе колкото и да си добър ставаш част от пейзажа.

Това имах предвид. Знам, че четат и участници и други такива, които се колебаят. Ако някой иска да остане в историята трябва да отиде на Арената поне два пъти в тежка елиминационна битка във фаза 1, до средата на фаза 2, че след това вече е късно. И трябва да си заявява мнението, а не да мълчи и кима. Дори и това мнение да не е благоприятно за него вътре.
Нали тези хора искат да позлатят участието си. 90 000 лв. в днешно време не са кой знае какво. Много по-важно е как ще развиеш делата си след игрите. Ама за това се иска да излезеш популярен и харесван.
Вижте Гого например. Дори и на финал не отиде ама супер му се получиха нещата и според мен припечелва доста добре и то правейки това което обича. Не стига, че е и полезен за хората. И не ходи по чалготеки, нито пуши и пие като повечето ''герои''
Вижте и Фифо. Ами така се прави. Евала. Ама за да правиш всички тези неща трябва да си постелиш. А за да си постелиш - по-малко коалиции, повече отстояване на думата си и повече смелост да ходиш на Арената без да оревеш орталъка. И да загубиш, поне ще е достойно и няма да дойде края на света. Спокойно ако си наистина силен и подготвен и има какво да покажеш ще победиш, а и продукцията винаги ще ти удари едно рамо, за да не те загуби за сметка на някои скучни участници, които са взети явно за да има кой да се елиминира лесно в началото.

Другият вариант е по-сложен и наистина малко хора го умеят. Да си злодей или антигерой, но пак да си харесван или да кажем популярен. Т.е. дори и да не те харесват да те следват и гледат, защото само с присъствието си и какво ще кажеш предизвикваш вече интерес. Там малцина могат да пробият. Последният и най-ярък пример за това е Мартин. Ама ще кажеш, бил е побутнат. Еми да, побутнаха го, защото видяха потенциал в него и не сбъркаха.

Да, да. По принцип си прав.Само адресатите бяха грешни;) Към бъдещите участници е добре, но към сегашните е безсмислено вече.

# 564
И аз се замислих над това,колко бг богаташи са си пратили децата по луксозни пансиони в Швейцария,а като ги погледнеш сега - нищо ненаучили,неразбрали и провалени.Тошко, Гущера на прима виста и кой знае колко незнайни за мен  наследници..
Горе ги цитирах в един постинг нашите хора: децата на Илия Павлов, Миню Стайков, Ветко Арабаджиев, Славчо Христов, Петя Славова, Николай Банев, Маринела и Ветко Арабаджиеви, Гергов, Емил Кюлев, Младен Михалев-Маджо.... Тя пък една елитна компания в тва Льо Розе - ум да ти зайде!

# 565
Кога е прекратил Гого контакти със Стратимир? Доскоро му рекламираше бийст режима..

# 566
Кога е прекратил Гого контакти със Стратимир? Доскоро му рекламираше бийст режима..

Говерех за Мани, Фейгин и Илиян. Не за Стратимир.

# 567
На Надежда Михайлова -Неинска дъщерята също учеше там и после едно нищо . Спомням си , че дъщерята на Михнева беше учител по тенис в училището .

# 568
ИванС,благодаря за коментара! Все едно прочетох собствените си мисли .

# 569
Аз пак ставам на чуденка, защо лъжливото Ренде е там. С тези танци и чупки.. как да вярвам, че я боли кръста? И защо пазят хора, които очевидно не са за там. Контузен човек, не е за там. Ралица ми харесва, но прекалено много внимание обръща да хвали  госпожица тик ток звезда на второкласниците.
 Заради взаимен интерес я държат- продукцията има полза от нея заради милионът й заблудени последователи, а тя има нужда от тях за да станат два...Куца, болна, саката ще стои там до откат и ще я хвалят как въпреки  контузията е направила точка и т.н.
Аз вярвам, че има контузия, но след инжекция наистина си като нов човек дори може и салто да направи...казвам го от личен опит. Та чупките в кръста са обясними, което не изключва факта, че има контузия. Грам не я харесвам и оправдавам, но това е истината..

Сигурна съм, че инжекциите помагат. На мен само ми е странно как хем я обезболяват до толкова, че да се кълчи и да се справя доста добре на арената, а като ги пратят да си ходят след битката и започва да върви на буквата Г направо. 😃

Общи условия

Активация на акаунт