Мъжете, които постоянно искат разни материални неща от вас….

• 14 662
  • 375
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Моят личен опит е с 3 държави. Навсякъде има и златотърсач(к)и, и свестни. Зависи от личната среда и с какви хора се обгражда човек.

# 76
  • Пловдив
В България въобще няма такава дейтимг култура. Ако има, е някакви, да кажем 5 процента от всички хора, които са свободни.
Ама то и в САЩ е така. Просто там 5-10% от населението са много повече като абсолютен брой хора. И зависи в какви среди се движиш.

# 77
Наистина съм се поамериканчила, но в такава обстановка няма как да не се. Защото като дойдеш с БГ нагласата за брак по любов и мъж ще се грижи за теб защото това било мъжка работа, в ЮС, единственото което можеш да си докараш е мъжленце, което да те използва за безплатна влюбена слугиня и касичка, докато той си чеше знаеш кое и не разбира какво се изисква от него. Тук социалистически принципи и любов няма - има експлоатация до дупка, защото живота е скъп и средно статистическите семейства не могат да се оправят на една заплата докато жената седи вкъщи и се прави на майка. Така че льольовци които очакват да си делите сметките - бол.

И не, не си рисувам гаджетата за без пари, тъй като нямам нужда да ги баламосвам че ще се събличат с художествена цел. 😂

Абе, и в България се очаква жената да гребе. В пети клас, като учехме английски, се започваше с описание на семейството. Децата бяха Кейт и Том май, майка им хаусуайф. Ами, по онова време на целия клас му отне време да схване концепцията, безработна ли е майката, как така не ходи на работа. Да не мислиш, че тук може да се оправят повечето хора с една заплата в семейството!

# 78
  • Melmak
Е, самотните майки се справят с една заплата в семейството.

Тук също е трудно, де, а и в провинцията заплатите са по-ниски.

Аз лично в моята си среда наистина не виждам подобна дейтинг култура, както каза Роки. Моите близки и познати се женят без пръстени с диаманти, без да си подаряват някакви ужасно скъпи неща. Повечето гледат да създадат дом, да изтеглят ипотека, което не е много лесно в момента при цените на имотите.

Златотърсачки има, но аз отбягвам подобни места. Не се чувствам добре с подобни хора.
Тук постоянно се говори за разни лесни женички от конкурси, какъвто беше Мис Плеймейт и подобни, те си търсят точно парите. За съжаление младите момичета гледат и копират. Всякакви подобни нискоквалитетни конкурси са проводник на елитна проституция.

Има си и безизвестни момичета, които много държат гаджето да има еди си каква кола, да им подари 101 рози и скъпи бижута, но чак масово да е, не е.

# 79

Според мен мъже като описаните от авторката на темата се появяват навсякъде и са пряко следствие от феминизма и претенциите за равенство във всички области на човешките отношения.
Ирония на съдбата Simple Smile
До сега в историята красотата и използването ѝ за получаване на материални облаги си беше запазено за жени поле на действие. Лично смятам това за правилно, вече писах, подаръци се правят на жени. За нормалния мъж, да подари нещо, което жената да хареса (даже и да се престори малко Wink ) е част от удоволствието при общуването. Обаче сега нали равенство във всичко? Ето защо доста хитреци решиха, че не е лошо да кешират младостта и известни генетични предимства, които имат. Защо не, в крайна сметка, след като обществото изврати до невероятна степен базови ценности в общуването.

Отдавна съм ги забелязал тези неща, феминизма неизбежно променя и мъжете. След като се търси равенство във всичко,че и според крайните форми на тази идеология мъжете са по низши и направо излишни, не може да няма и обратна връзка. Въпреки горното се очаква от мъжете да продължат да бъдат мъже, кавалери, да плащат и да осигуряват на жените това,което е било преди. Ами за съжаление не се случва и ред пилърството и мъжката меркантилност са обратната страна на тази една и съща монета. Което е крайно жалко, резултата е все повече нещастни и озлобени хора и от двата пола неспособни да водят нормални отношения с другия пол.

# 80
  • Melmak
Аз мисля, че жените не осъзнават как не е просто сме жени, а и майки. И освен отношението към мъжете като партньори е много важно какво се възпитава в мъжете като деца. Там ако се обърка нещо, после… иди поправяй!

# 81
  • София
Я кой пол пренесе войната между мъже и жени и в тази тема JoyWink

# 82
Ако визираш мен, нямам намерение да водя войни. Просто обяснение защо се случва това, което всички виждаме, за съжаление и тук при нас.

# 83
И аз съм художник, цял живот се занимавам с приложно изкуство. И аз се дразня, когато някой ми поиска нещо безплатно, защото с това си изкарвам хляба и абсолютно не подарявам ей така, на когото срещна. Понеже нещата ми са женски, мъже не са ми искали да им подарявам. Ядосвах се на майка ми, която много обичаше да подарява мои неща, главно за да се похвали какво правя. Предпочитам да й дам пари, за да купи някакъв подарък. Моите неща отнемат доста време за работа, а и материалите са скъпи.
В тази връзка, когато говорим за американски манталитет, бих попитала само мъжете ли си искат подаръци? Според мен, след като нещата са толкова материални, би трябвало и жените да искат подаръци от мъжете.

Успяваш ли да остойностиш адекватно труда си,  и да спечелиш? То сякаш само изкуството изисква време и скъпи материали, мен лично това изтъкване на вложените труд и средства много ме дразни.

# 84
А в съседна тема се обясняваше, че мъжете в Бг-мама не обиждали, не използвали остър език и ирония срещу жените тук
ахахахаха
ахахахахахахха

Разбирам я PriMadonna, но съм склонна да вярвам, че нейната перспектива тръгва от характера ѝ, тя си каза и в началото, tomboy, no shit дама, не и се занимава с дребнавото крънкане на хората.
Някой по-напред предложи на всяка тъпа молба, да отговаря защо не може да се направи (виното може да се счупи в багажа и прочее), странно, че решителен човек като нея не действа именно така. Моята практика е да режа любезно така, че да няма разочаровани v/s изиграни и на практика - не правя каквото не съм убедена, че трябва.

# 85
Е, самотните майки се справят с една заплата в семейството.

Тук също е трудно, де, а и в провинцията заплатите са по-ниски.

Аз лично в моята си среда наистина не виждам подобна дейтинг култура, както каза Роки. Моите близки и познати се женят без пръстени с диаманти, без да си подаряват някакви ужасно скъпи неща. Повечето гледат да създадат дом, да изтеглят ипотека, което не е много лесно в момента при цените на имотите.

Златотърсачки има, но аз отбягвам подобни места. Не се чувствам добре с подобни хора.
Тук постоянно се говори за разни лесни женички от конкурси, какъвто беше Мис Плеймейт и подобни, те си търсят точно парите. За съжаление младите момичета гледат и копират. Всякакви подобни нискоквалитетни конкурси са проводник на елитна проституция.

Има си и безизвестни момичета, които много държат гаджето да има еди си каква кола, да им подари 101 рози и скъпи бижута, но чак масово да е, не е.

Е, как се справят самотните майки? То иначе може и с по 3 филии хляб на ден да оцеляваш. Ако да трябва да живееш с детето (децата) при родителите си, за да вържеш двата края, да бе плащаш наем, да делиш разходите с тях или да те субсидират даже, и пак да не можеш да си позволиш 1-2 почивки годишно, разходи за образование и спорт на децата и пр., а само покриваш елементарните нужди, си е точно справяне, не някакъв нормален живот, при който децата ти са конкурентоспособни на тези от по семейства, където има и две заплати, и двама родители да си поемат грижите, ако не притежават самите деца някакви по-високи от средните способности и талант, ама то повечето хора не са чак толкова изявени, да се издигнат над средното.

# 86
  • Сф
Мисля си ,никой не може да те вкара в ситуация да правиш нещо , което не искаш. Дали подаръци или друго. Толкова е просто.
Примадона обаче е извадила кантара и мери. Дори в личните отношения. В такъв случай също е проста сметката.  50 на 50, 80 на 50, както прецениш и ти е кеф и стига да можеш да си го позволиш. Няма драма. Не е нужно да се конкретизират и обиждат евентуално цели нации или нрави.
Колкото до връзките , поне за мен , няма такъв кеф , когато обичаш някой да му даваш от сърце. Това топли повече- " ДА ДАВАШ", отколкото да взимаш. Simple Smile

# 87
  • Melmak
Кукумициника, от една страна си права, но има и заплати на един човек, които са колкото на двама други.

Това прибиране при родителите е масово и за мен не е равносилно на “справящ се възрастен индивид”. Но в Бг явно е някакво нормално да си отглеждаш син или щерка до 40-50, било с внуците.

# 88
Кукумициника, от една страна си права, но има и заплати на един човек, които са колкото на двама други.

Това прибиране при родителите е масово и за мен не е равносилно на “справящ се възрастен индивид”. Но в Бг явно е някакво нормално да си отглеждаш син или щерка до 40-50, било с внуците.

Това е така, но ако с висока заплата, няма да си в положение да нямаш собствено жилище или да не можеш да плащаш наем. Освен това високата заплата обикновено върви с работен ден и отговорности, които трудно се съчетават с логистиката по малки деца, ако не ги делегираш тези отговорности на някой друг. Ако нямаш партньор вкъщи, който да ги поема, защото е по-свободен от теб, трябва платена помощ. Тоест семейство от двама с една заплата и някой, който домакинства, пазарува внимателно, поема логистиката и грижите вкъщи по децата (в някои случаи и допълнителното им образование даже), пак е по-добре от сам родител с деца със същата заплата.

# 89
  • Out of the Mix
Не са повече от ~3% от населението в трудоспособна възраст, можещи с 1 заплата да се покрива всичко по домакинството и лични нужди.

Ако след като роди жената, се раздели с мъжа, провайдъра, или ако не е такъв, но все пак са живяли сравнително нормално с 2-та дохода, се върне в родната къща, дом, място, за да й е по-лесно да отгледа детето, работеща след това онлайн, няма лошо. Действа според обстоятелствата. За последващи връзки, обаче, ако има желание, сякаш би й било много по-трудно, за някои невъзможно. Никой няма да й дойде на крак, да я изведе с букет в ръка пред верандата. Flowers Bouquet В такава ситуация много избират, и/или си остават сами.

ДонаПримата не смятам да я коментирам повече, че много неща мога да кажа (няма да са приятни, но реални), да й кажа, но няма смисъл, а тя от нищо не отбира. Ще продължава да се блъска и затъва в надробеното.

Общи условия

Активация на акаунт