Обсъждане на имотни обяви - 36

• 39 032
  • 766
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
Да бе, на 15-20 години веднъж правя баня и ще тръгна да пестя от душ кабина. Да се лее вода из цялата баня и стирката да седи на почетно място като у баба на село.
И ще сложа "обикновен" сифон с гофра, която ще събира мухъл и мръсотия. Или ще туря такава гофра зад гърнето, че да пестя от вградена структура и всеки ден да я гледам и да се ядосвам.
От комфорт и от качество на живот не се пести.

# 196
То на практика най-големите разходи при ремонта на баня са разходите за труд. Какво като спестя 100 лв. от сифон, няма да се отрази особено.

# 197
Има обикновени душове, сифони, които са доста по-евтини. Душ кабина е опционална. Това са 2к, които е можело да си спестиш, за да влезеш в бюджет.

Амброзия не е казала, че иска да влиза някакъв определен бюджет. Казва че е среден бюджет, каквото правят и голяма част от хората.
Да добавя - бойлер, според вида между 300-700 лв (ако е плосък), врата - щото все пак тая баня трябва да се затваря.. лира за отопление (независимо дали ток или парно) .. и списъка си става голям и скъп.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 14:49 от second

# 198
И врати сменяхме, да, вратата не съм я включвала. Ние сме на газ и бойлер нямаме, затова също не е включван в сметката. Лирата си я оставихме старата, но също трябва да се добави в сметките, така е.

# 199
Ние си имахме врата, а лира при нас не можеше да се сложи - в банята са онези 2 дебели тръби, които са такива, каквито са. Нито могат да се махнат, нито да се срежат и да се направи нормално отклонение за лира.
Инвестирах само в 1 спрей със сребриста боя, за да ги боядисам.

Има обикновени душове, сифони, които са доста по-евтини. Душ кабина е опционална. Това са 2к, които е можело да си спестиш, за да влезеш в бюджет.

Ако минеш през Женския пазар, там има магазинчета с много душове, батерии, чучури, тръбички и т.н. Можеш да спестиш още повече.

# 200
За предпочитане е пред това да се къпя в баня на 30 години, където вероятно някой е умрял.

# 201
А ако някой е умрял в баня, правена преди 5 години, да речем? Проблем ли е?

# 202
Не се сдържах да не коментирам заради Gogo:
На всеки може да се случи да умре, за съжаление само по веднъж. Ако отидеш да живееш под наем кое гарантира, че там никога не е умирал човек.
За банята - не обичам душ кабини, параван, прегради и каквото и да е. Обичам да ми е широко и просторно, стирки нямам и не ползвам, не харесвам и думата даже. Нека се мокри банята, нали затова е баня. Другото, което ненавиждам в баня е разни килим чета и декорации, особено изкуствени цветя и прочие щуротии.
Най-скъпи при цялостен ремонт на апартамент са банята и кухнята. Ако е НС ремонта е по-лесен и по-евтин.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 17:34 от НаБабаДетето

# 203
  • Бургас
А ако не е умрял в банята, а в кухнята?
А съседът ти ако умре, жилището ли ще сменяш? Само една стена ви дели, на практика нищо Simple Smile

# 204
Ако жена ми не знае, не е проблем Simple Smile. За мен е по-удачно да ударя бюджетен ремонт вместо да живея в мизерия и вечен ремонт за неопределено време. Това не бих си го причинил.

# 205
Проблемът е, че когато човек си купува жилище иска да си го направи хубаво и по свой вкус. Освен, ако не си е купил прясно ремонтирано и при това много харесващо му. Бюджетен ремонт за мен е да удариш една боя , да смениш завесите и др. текстил , ако има повредени уреди също , и да се нанасяш.  Обикновено това правехме при всяко местене докато живеехме под наем. Започнеш ли да сменяш настилки, санитарно обзавеждане, мебели , инсталации, осветителни тела и т. н., бюджета рязко нараства... От друга страна да ремонтираш жилище стая по стая докато живееш в него си е супер неприятно изживяване и обикновено излиза по - скъпо като обща сума от един цялостен ремонт предварително.

# 206
Вярно е, че продължаващ с години ремонт е и по-скъпо, и по-неприятно.
Но е вариант, ако нямаш в дадения момент цялата необходима сума и/или време да чакаш пълен ремонт.

# 207
Добре, де, да се спести макс. 2000 лв. от банята, това е под една средна заплата. Няма да стане по-богат човек с нея, нито ще му удари кой знае колко по бюджета. В крайна сметка всеки си преценява, разбира се, но при текущите цени на имотите и при все, че само таксите при придобиване са много по-високи от ремонта на баня не мисля, че има особен смисъл от такъв разговор.

# 208
  • гр.Пловдив
Цитат
А един познат, след като приключи с ремонта на голям тристаен апартамент, качествено ново строителство в затворен комплекс в Младост го продаде и купи стара тухла за ремонт на 4 етаж без асансьор в Лозенец и живееше в него, докато го ремонтираха.

Ехаа,това се казва принципен човек Smiling Imp

И аз познавам такива семейства -имат стари фамилни къщи в топ центарален Пловдив,но не си ги дават на инвеститор за терен с обезщетение .Ретроспективни са си и искат да си живеят до дупка в къщи от 1929г

# 209
ретроспѐкция
Значение на думата ретроспекция
ж., обикн. ед.
1. Връщане назад, в миналото, за да се направи преглед.
2. Спец. Художествен похват, при който героят се връща в миналото, за да се обясни сетнешно поведение, характер.

Примери: ретроспективна изложба

Та не разбрах какво означава ретроспективен човек. Може ли синоним или обяснение?

Общи условия

Активация на акаунт