Обсъждане на имотни обяви - 36

• 39 032
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
Част от стените са грапави (американците го наричат "пуканки"-pop corn, мисля), това само с пребоядисване няма да се оправи, къртене и шпакловка му трябва. Баните са тотал щета, просто тези плочки и санитария също с хубаво измиване няма да се оправят. По 12-15К на баня, ако не се слагат скъпарски плочки. Няма ТЕЦ или радиаторите са свалени, климатиците са задължителни, дори да е само за охлаждане през лятото. Надигнатото ниво в кухнята, заради усвояването на балкона/терасата също е кофти. Смяна на врати, 1000 лв. на бройка от евтините. Събират си се, малко по малко.

Какво значи "банята е тотал щета"? Абсолютно демоде е и грозничка - да, така е. Но не виждам мухъл, счупени плочки, изкъртено... Евентуално смяна на арматурата и аксесоарите и банята е ползваема, без да е повод за гордост.

# 181
Какви са тези врати по 1000лв и баня 12-15к. Говориш на изуст или са ти одрали кожата. Врати средна хубост 500лв с монтаж 100-150лв на врата. Баните са по 6-7к или 100-120лв на кв идват.

# 182
  • Бургас
Аха. 120 лв. искат само за плочките, за труд.
А материалите? А санитарията?
Или пак ще почнем - "мъже нямате ли, те едно гърне не могат ли да монтират"?

# 183
Ако нямам предвидени пари за ремонт и изгледи да мога дори след време да се справя с основен ремонт (пък било то и на етапи) аз също бих сменила локацията. Това в случай, че не намеря нещо, което е за освежителен ремонт.

# 184
  • София
Я гледай ти Grinning

https://www.capital.bg/biznes/imoti/2024/10/25/4690485_v_sofiia_ … g14GBq5tZCAYIN7tg

То тая тема си била цял бизнес Grinning

# 185
3-3.5 за труд и 3-4 за другото. Сметни си го.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 22:11 от Gogo1979

# 186
  • София
Който смята баня на квадрат, май никога не е правил баня...

# 187
Аха добре. Не се смята на квадрат, но така се връзва. Дай ми ти други цифри, да сравним.

# 188
Кръгло 10К за труд и базови материали - гипскартон, лепило, разделители и т.н.
Към 5К за останалото - плочки, фуга и силикон, моноблок (не от най-евтините, но и не т.нар. дизайнерски), душ, мивка с шкаф, батерия, сифон, осветление, вентилатор.  Баня около 3,5 кв.м. Преди 2 год.
Тук не влиза ВиК-то, правено е преди ремонта, от друга фирма. Там 3К - смяна на тръбите.

# 189
Права е мандаринка. Наскоро правихме ремонт на баня, към 7-8к ми бяха материалите и "мебелировката", не от най-скъпите със сигурност, може би средна работа. Банята е в НС, не сме сменяли тръби. Ние имахме близък, който ни взе за труд 2.5к в София, но цените далеч не са като неговите, просто ни направи услуга.

# 190
Имам пропуск, защото в случая тук ставаше дума за СС и изкъртване до тухла. Не знам цената за това, ако го сложим 3к, ще дойде 10к.
Амброзия, за колко кв баня става дума и какви плочки?

# 191
Нищо не е къртено при мен, само каналите за новите тръби, но това го прави ВиК фирмата, преди плочкаджията.
Банята беше на здрава циментова замазка. Къртене до тухла би било безсмислено. Само 1 стена беше с толкова криви ъгли, че се наложи да слагат омразния ми "картон" и то, защото го мързеше майсторът да се занимава с равняване с лепило. Още съжалявам, но просто нямаше да се съгласи на тази работа, дори за повече пари. Майсторите гледат бързото и най-вече лесното.
Така че 10К за работа и строителни материали, без плочки и останалото, което написах по-горе. Преди 2 години. Без пилене на ръбове и подобни пипкави и по-скъпи дейности. Просто само базово лепене на картон и плочки, слагане на батерия и душ, и моноблок. А, и на ревизия за тръбите. Монтаж на вентилатор, плафон (то какво ли толкова му се монтира) и дупка/монтаж за 1 стенна лампа.

# 192
Плочките бяха към 1500 лв., моноблок намален на 500, душ колона 700, вентилатор към 300, сифони 200, обкичването - колона, плот, мивка, смесител, огледало - 1800, душ кабината беше към 1400. Останалото други материали, не си спомням много, много - може и да изпускам нещо, прегледах поръчките на мейла си, но повечето неща бяха намалени, поръчвани са от Герака и Баня стил, вероято ако се зарови човек може да се намерят и по-евтино, аз гледах да ми харесват и да са среден клас, не най-евтиното, но не и висок клас, имахме определен бюджет. Разходите за труд не ги смятам, защото наистина смятам, че човекът ни направи услуга. Към 4 кв. м. да е банята, но не съм сигурна наистина, трябва да я измеря, знаех я по време на ремонта, излязло ми е от главата. Simple Smile

# 193
Има обикновени душове, сифони, които са доста по-евтини. Душ кабина е опционална. Това са 2к, които е можело да си спестиш, за да влезеш в бюджет.

# 194
Има, разбира се, аз не съм търсила да е най-евтиното, а да ми харесва и да издържи във времето (доколкото е възможно да се прецени, естествено). Имаше плочки и под 20 лв., които бяха прилични.

Общи условия

Активация на акаунт