Обсъждане на имотни обяви - 36

• 39 035
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Какво мислите за тази обява https://realistimo.com/bg/buy/offer-4f3782d4-086f-4825-ab53-b0975a8d5918/
Обявата е от януари 2024, но не е продаден до сега или поне обявата не е премахната…Възможно ли е да се намери тристаен апартамент до 200 000 евро в Белите брези, без значение от типа строителство, изискването е да е с акт 16? Мои близки си търсят апартамент и локацията им е приоритет, а това е максималния им бюджет.

# 166
И като вложиш още 50к за ремонт, ще иде на 250к. По-добре нещо готово не панелка за ремонт.

# 167
  • София
Не е панелка, а ЕПК - по-стабилно строителство се води.
Но пък е на последен етаж.
Ако не им пречи да си ремонтират покрива сами - да купуват.
Освен 50 000 Е за ремонт ще им трябват и пари за  нотар. такси.
Аз не бих се занимавала.

# 168
Освен 50 000 Е за ремонт ще им трябват и пари за  нотар. такси.
Аз не бих се занимавала.

Taka е, ама това важи за кой да е апартамент. НС баш в този квартал за по-малко пари няма да намерят. А тук могат да поживеят как да е известно време докато съберат пари за ремонт. Или да ремонтират на части.
ЕПК е добре, ако покривът е ремонтиран наскоро и общите части са ОК, и с оглед на специалното изискване за локация +ограничен бюджет си струва да се говори. Но евентуална причина да не се продаде може да са документите, на мен ми прилича на апартамент на починали възрастни хора, да няма нещо с наследниците.

# 169
  • Бургас
Според мен е продаден отдавна.
Ако не е - последният етаж е основателна причина.
От отровни зелени и яркочервени стени ми се вие свят. Особено пък от червено в спалня.

# 170
  • София
А защо автоматично решихте, че трябват 50к за ремонт?
Някои хора живеят именно в това жилище - с всичкото му зелено, червено и т.н.
Ако и на търсещите жилище, които според условието на питането се водят от локацията, им е ОК, то няма да им трябват тези пари.
Събуват обувките и си живеят така, на тази локация.

# 171
Според мен е продаден, просто обявата не е свалена. Ако не е така и е актуална, идете на оглед при условие че държите на локацията, стените не са страшни една ръка грунд и латекс и сте готови, паркета е хубав естествен. Вещите и боклуците като разчисти те, пребоядисате и ще светне.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 10:36 от НаБабаДетето

# 172
Не бих живял в мизерия, където вероятно е почитал човек за 400к лева + евентуално лихви. Бих предпочел под наем. Всеки си избира.

# 173
  • Бургас
Може човек и тъй да си живее, вярно е. Аз не бих. Ще го изкъртя из основи, но паркета ще запазя.
Гого, населяваме земята върху милиони умрели. На практика живеем върху огромно гробище Simple Smile
Ако чак толкоз е суеверен човек, вика един поп, те само това чакат Simple Smile

# 174
Какво мислите за тази обява https://realistimo.com/bg/buy/offer-4f3782d4-086f-4825-ab53-b0975a8d5918/
Обявата е от януари 2024, но не е продаден до сега или поне обявата не е премахната…Възможно ли е да се намери тристаен апартамент до 200 000 евро в Белите брези, без значение от типа строителство, изискването е да е с акт 16? Мои близки си търсят апартамент и локацията им е приоритет, а това е максималния им бюджет.

Според мен си струва, дори и на последен етаж. Основен ремонт на първо време само на банята може, другото може и с освежаване, е няма да е 50 е евро такова освежаване. Площта е много добра и не вкл. общи части. За района е ок, нямате брокерски такси, с може и да свали. Да отидат

# 175
  • София
Ако чак толкоз е суеверен човек, вика един поп, те само това чакат Simple Smile
Или екзорсист Grinning
Мисля, че тоя апартамент сте го изтървали, иначе не е лош Blush

# 176
  • Бургас
Много хора могат да се извикат. Само пари да има човек. Аз залагам на освещаване с качествен спирт, той дезинфекцира всичко Simple Smile

Не бих правила ремонт на баня без смяна на инсталации. Което влече и смяна на инсталации в целия апартамент.
Под "освежаване" разбирам качествено изчистване и една боя.
Боя върху тези зелени стени и тавани ...Sad
По-удачно е ако човек няма пари, да го ремонтира стая по стая, без никакво "освежаване".

# 177
Част от стените са грапави (американците го наричат "пуканки"-pop corn, мисля), това само с пребоядисване няма да се оправи, къртене и шпакловка му трябва. Баните са тотал щета, просто тези плочки и санитария също с хубаво измиване няма да се оправят. По 12-15К на баня, ако не се слагат скъпарски плочки. Няма ТЕЦ или радиаторите са свалени, климатиците са задължителни, дори да е само за охлаждане през лятото. Надигнатото ниво в кухнята, заради усвояването на балкона/терасата също е кофти. Смяна на врати, 1000 лв. на бройка от евтините. Събират си се, малко по малко.

# 178
!МНОГО ДОБРЕ ПОДДЪРЖАН ВХОД:РЕМОНТИРАН ПОКРИВ, НОВА ДОГРАМА НА ЦЕЛИЯ ВХОД И ПРЕБОЯДИСАН, ОСВЕТЛЕНИЕ С ДАТЧИЦИ, МЕТАЛНИ ВРАТИ С ЧИП.

Аз поне не видях жълти петна от течове в стаите, които са снимани. Подробно е описано какво е ремонтирано по входа и звучи добре, на място вече ще стане ясно написаното истина ли е или не.
За мен последният етаж е супер - повече светлина и гледка различна от гащите на комшиите.
Ремонтът няма как да не хвърли поне 80000 лева, за да се изрине и подмени всичко, да се мебелира и т.н. със средна хубост обзавеждане, но при бюджет 200000 евро за имота би трябвало да са предвидени отделно пари за ремонт, а не да отиват всичките за покупка на апартамент щета, поне аз не бих си разпределила така средствата, ако това са ми всичките пари.

Ще се радвам да споделите ако звъннете за обявата.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 14:28 от drago_2008

# 179
  • София
Всеки решава с какво може да направи компромис. Аз съм се отказала от локация, за сметка на размер, разпределение на апартамент и отстояние от съседни блокове. А един познат, след като приключи с ремонта на голям тристаен апартамент, качествено ново строителство в затворен комплекс в Младост го продаде и купи стара тухла за ремонт на 4 етаж без асансьор в Лозенец и живееше в него, докато го ремонтираха.
Предложих обявата на близките ми, те ще решат какво да правят. Ако се стигне до оглед ще ида и аз да го видя и ще пиша как е минало.

Общи условия

Активация на акаунт