Обсъждане на имотни обяви - 36

• 38 963
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
Exter, наистина си голям детектив Simple Smile Френските прозорци са топ.

dany1, щом по проект не е заложено там да е стая, а тераса не е ли малко незаконно и неподходящо там да се усвоява? Така поне мисля аз. Иначе, да за такава квадратура с две стаи - цената ще е по-висока.
Имах предвид с 2 отделни стаи. С усвоена тераса нямам изобщо идея колко би се продавало, но ще е значително по-ниско.

# 526
Въпросният едностаен в Студентски е в сграда на Бароко, като съм ходила на гости в друга тяхна сграда в непосредствена близост. Ами всичко се чуваше от съседните имоти и апартаментът се отопляваше трудно (най-вероятно доста тънки стени, направени не както трябва). Simple Smile Бароко не се славят с качествено строителство по принцип.
За микрорайона - да, спирката на Зимния дворец е на 2 минути, но долу има Т маркет, който е свърталище на хора, имащи проблеми с алкохола + малцинствени групи.
Накратко - не бих го купила за лично ползване, за отдаване под наем - също по-скоро не, защото цената за “въздуха”, т.е. огромната тераса, е висока.

# 527
Бароко са всеизвестни с ниското качество на строителство. Трябва наистина да се чудя какво да си правя парите, че да купя нещо строено от тях. Без значение за лично ползване или за отдаване под наем.

# 528
Следя пазара през последните години.
Последните 7 месеца усилено.

Цените са около 2000Е на дупка, неремонтирано, необзаведено, без сигурност за построяването. За обзаведени с акт 16 започват от 2500, като са масови вече и цени от по 3500 и нагоре за ново строителство.

Тук въпросът не е какви кусури има, а какво друго можем да направим с тези обезценени пари. Какво друго се предлага, ама реално, не фалшиви обяви.

Не споря дали цените са станали нереални, все пак темата е "обяви сега, пазарът сега". Въпросът е, сега, какво можем да си купим с такива пари. Говорим за някакво сходство, ново строителство, акт 16, вътре в околовръстното, без калища, без автобуси през 1 час.
Ще ми е любопитано да видя някаква оферта, предложение.

# 529
То ако сме брокери, да ти оферираме.
Но не сме.
Тоя апартамент, който показваш, се предлага от N броя агенции на цена от 120 до 129е. Също не е ясно дали е актуален и къде е подписал собственика договор за ексклузивност.
Но Напр.със същата уговорка че не е ясно актуално ли е и изобщо за какви подводни камъни става дума
 https://www.imoti.net/bg/obiava/prodava/sofia/sofija-studentski- … sid=e13gRj&page=1

# 530
  • София
Това ми бяха пратили в една група по вайбър, за промоции и имоти без комисионни. Конкретно тази оферта е за Малка сграда пред акт 16 ,кв.Левски:

Цитат
Коледна ПРОМОЦИЯ,
-10% от ценовата листа до 25.12.2024г. включително‼️
👉 Двустайни и тристайни апартаменти в близост до "Ботевградско шосе"
💶 1550 EUR/м2  без ДДС
Цени от 106 560€ до 188 232€ без ДДС
🌡️ Отопление на ТОК и монтирани климатици във всеки апартамент!
🚏Спирки на градски транспорт - 3-4 мин.
🏁 Срок за Акт 16 - пролетта на  2025г.
🅿️ Надземни гаражи с цени от  25 000 €
🚙 Открити ПМ с цени от 10 000€
⏳‼️Срок на предложението без комисионна от 03.12.2024 до 13.12.2024г.

Няма да ги рекламирам, само за ориентир. Явно ще има примоции Blush

# 531
Ох, това ме подсеща как миналата година по това време от Хоум2Ю ми звъняха да ме оферират да си правя коледен подарък. Викам им те са ми направят, май оттогава не са ми звъняли Grinning

# 532
....със същата уговорка че не е ясно актуално ли е и изобщо за какви подводни камъни става дума
 https://www.imoti.net/bg/obiava/prodava/sofia/sofija-studentski- … sid=e13gRj&page=1

С неизвестно колко кв.м. ЗП (и съответно тераса). Определено тази стая не е 74 кв.м. Като сметнеш ЗП (без терасата) и цената ще мине 2000 Е на квадрат.

В Левски пък е без ДДС, като сложиш ДДС-то и пак отива към 1900Е на квадрат.

# 533
Не е. Но той и потенциалния клиент показа нещо подобно, което предизвиква дискусията. Тоест това не му пречи.
Тук поне общата цена е по-ниска, а той твърди че няма такива.
Иска акт 16- има
Иска обзаведено- такова е

# 534
  • София
В Левски пък е без ДДС, като сложиш ДДС-то и пак отива към 1900Е на квадрат.
Поне не е на дупка, както се писа по-горе Grinning
Гараж на 25 или ПМ на 10 е много добра цена също. Климатиците май са бонус /не е много ясно/. Вярно, необзаведено и на акт 15 евентуално, но ако е на завършване и без комисион си е оферта

# 535
Да, де, ама за мен горното е 100% нереална обява.
Не съм искал такива, исках точно обратното, казах "реални" Simple Smile

Със сигурност има и други нереални обяви, дето ще изкарат цени по 1500е на квадрат. По-горе една потребителка беше писала за някаква агенция. Бях я мяркал и аз.

Не знам, сигурно аз съм увреден нещо от математиката, но предпочитам да смятам в числа.
Колко Е на квадрат вървят едностайните, обзаведени апартаменти?
Дайте да им разбием квадратурата на горните и да видим, със, без тераса, колко излиза.
И с какво е съпоставимо.
В един 35квм едностаен, който е 45 с общите части също сигурно ще има една тераса 4квм, и тя ще върви по 100% цена на квадрат, която пък е 2500е.
Значи съпоставим такъв апартамент, но без терасата е 45х2500=112500.
За горния апартамент знам, че може да се падне на 117500.
Т.е. получаваш 20квм чисти, тераса бонус, за едни 5 евра.
Че утре като изобретят летящите коли, може и за паркомясто да я ползваш. А до тогава може остъкляване или навес. Или саксйки с цветя.

# 536
Нали е за инвестиция, ако това в Левски е близо до новата линия на метрото, защо не. Може после да се препродаде, и за наем би имало желаещи.

# 537
Това ми бяха пратили в една група по вайбър, за промоции и имоти без комисионни. Конкретно тази оферта е за Малка сграда пред акт 16 ,кв.Левски:

Цитат
Коледна ПРОМОЦИЯ,
-10% от ценовата листа до 25.12.2024г. включително‼️
👉 Двустайни и тристайни апартаменти в близост до "Ботевградско шосе"
💶 1550 EUR/м2  без ДДС
Цени от 106 560€ до 188 232€ без ДДС
🌡️ Отопление на ТОК и монтирани климатици във всеки апартамент!
🚏Спирки на градски транспорт - 3-4 мин.
🏁 Срок за Акт 16 - пролетта на  2025г.
🅿️ Надземни гаражи с цени от  25 000 €
🚙 Открити ПМ с цени от 10 000€
⏳‼️Срок на предложението без комисионна от 03.12.2024 до 13.12.2024г.

Няма да ги рекламирам, само за ориентир. Явно ще има примоции Blush
Ужас, това на квг.
Аз давам апартаменти в студентски. Тази есен пуснах обява във фейсбук на 850лв едностаен, за 15 мин имах 5 умолителни предложения. Дадох го на 1я писал. След 1 час вече имаше капаро. Това 18-19ч вечерта.

# 538
Защо е 100%нереално?
За мен и твоето може да не е реално, на база на обилното му предлагане. Обади се и провери👍🏻
Според мен ако го има е малко по добре направено като интериор.
За какво смяташ тераси и колко плащаш за жилищното? В крайна сметка не плащаш само едното

# 539
  • София
Ужас, това на квг.
Аз давам апартаменти в студентски. Тази есен пуснах обява във фейсбук на 850лв едностаен, за 15 мин имах 5 умолителни предложения. Дадох го на 1я писал. След 1 час вече имаше капаро. Това 18-19ч вечерта.
Ужас, какво се циганиш тогава за 2500-3000 на квадрат?

Общи условия

Активация на акаунт