Обсъждане на имотни обяви - 36

• 38 380
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
Тоест миналата година не си обявила цена, а си действала проучвателно, за да видиш нагласите на съседите, така ли?
 Това, което аз предлагам е сега да назовеш нещо от типа на мисля да го пусна за около 180 и да видиш как ще се възприеме

# 646
Потърси му истинската цена, ако имаше Акт 16. И после намали с толкова%, колкото стоителите продават намаляват тези с акт 14 в сравнение на същия с акт 16.
Твоя има ли акт 14?

# 647
  • София
При липсата на акт 16 от години е трудно кредитиране от банка, т.е. купувачът трябва да има готови пари. Мой приятел утре изповядва в квартала, но нагоре в ливадите 3 стаен за 200к с паркомясто.

# 648
  • София
Трябва много внимателно да се борави с цифрите, защото има риск ликвидността му рязко да падне. Седнете с кандидатите и поговорете нормално Blush

# 649
е, тя трябва да има някакво число в главата, иначе защо да сяда?

# 650
Да, да и това е важно.. Не е просто сграда в строеж и да чакаме акт 16 всеки момент. Вероятността да си седи на акт 15 е 50/50.. 180К ми се струва много. Но пък от друга страна наистина да го пусна за толкова с гаража, за да усетят настройката:)

А кандидатите от преди година и нещо вече може да не са такива.. Накрая от няколко клона..знаете края..

Но пък не съм на зор..Явно така ще му е писано на този имот.

# 651
Няма да сте на земята, а по- скоро ще се проточи сделката във времето (в случай, че има интерес към имота, но пък решат, че е надценен)
Съвсем приятелския ми съвет е да действате с умерено темпо. Важно е, че сте взели решението, че искате да се разделите с имота в обозримо бъдеще. Ако го дадете прекалено евтино, само за да не го мислите вероятно ще съжалявате. Ако пък тотално пак го сложите на пауза и не го предлагате активно също може да съжалявате след време, че се проточват нещата.
 Та, проучене нагласите и ако решите сподетелете отново тук:)

# 652
Аз бих платила на оценител. Не са грамадни суми. Получаваш безпристрастно мнение.

# 653
Аз бих предложила да се проучи пазара за какво може да купи последващо. Защото уж оферти много, но като събереш локация, разпределение, цена, етап на строителство и т.н., и т.н., може да се окаже, че ще го продаде, а не може да си намери нещо, което да й харесва, дори с компромиси. Не казвам да си нагажда продажната цена спрямо покупната за ново жилище, а просто да се ориентира, за да знае какво може да си позволи с парите от продажбата + евентуално допълнителна сума. И тогава да прецени дали сега да го пуска за продажба или да изчака. Ако пак ще купува НС, то първите 1-2 вноски не са толкова много и може да ги финансира със собствени средства, а до следващото плащане да продаде това жилище. При мен така се получи - тръгнах да продавам онази гарсониера ЕПК с идеята да купя друго жилище. Първият месец (той беше и декември - началото на януари) нямаше особен интерес, свалих малко цената. Междувременно харесах бързо едно НС жилище. Направих си сметката, оказа се, че първа вноска спокойно ще я покрия, втората беше след около 2 месеца. Имах възможност и втората да покрия по някакъв начин, без да съм продала старото. И се хвърлих в дълбокото - т.е. към покупката. За късмет, след 2-3 седмици се появи купувач, още 3 седмици за оправяне на документите за купувача - банка, кредит, оценка и т.н. Тъкмо платих  втората вноска за новото и изповядахме за старото. 3-та вноска за новото беше след 7-8 месеца, така че можех и още да чакам за продажбата на старото, но предложената цена беше добра, адекватна на състоянието на старото.

# 654
Стратегически е добре, но проблемно жилище да се продава с висящ срок и платени вече някакви пари коства много нерви дори за професионалисти.
Това, че някой подканя за продажба изобщо не означава, че е готов да даде дори близка на справедливата сума.
От друга страна, да купиш апартамент в сграда, която от 16г няма акт 16 не знам кой ще се навие и на каква цена.

Тука за Бароко колко приказки се изприказваха, такива, онакива, те нямат сграда без акт 16. Сигурно все нещо правят като хората. А хейтъри и завистници много.

# 655
Подкрепям написаното от мандаринка Simple Smile помислете и проучете за какви пари какво и къде може да купите след продажба. Ние в момента пазим тристаен, въпреки че е проблемен, защото е ремонтиран и има изглед бързо да се отдаде под наем.
Всъщност какво бихте търсили впоследствие?Simple Smile

Иначе и за мен е странна готовността на хората да живеят дългосрочно, че дори да желаят да купят втори апартамент, без акт 16, пък било то и в същата сграда. Но пък ако някой иска да се разшири и е свикнал с мястото, на което живее това може да се окаже супер възможност;)

# 656
Реално и за мен е странно, щом съм го оставила ей така. Но сградата е заселена почти 85%.. Освен промишления ток май няма кой знае какво да му мислят, а и те вече са там 15 години..
Иначе имам веднага къде и какво да купя..само пари да имам:)

# 657
Щом имате набелязани следващ имот, давайте смело:)

# 658
  • Бургас
Промишленият ток е голям минус. Имам приятелка с подобно жилище - изнесе се при родителите си. Убийствени сметки за ток. И пак така - 15 години без акт 16, уж някой нещо прави и накрая никой нищо.
И за под наем трудно.

Така че ако съседи го искат, изобщо няма да се замисля и ще продам. Цената може да е 10-20% по-ниска от пазарната.

# 659
Липсата на Акт 16 в този случай е голям проблем. Ето една подобна обява в Манастирски ливади: https://bazar.bg/obiava-45636159/prodava-2-staen-gr-sofiia-manastirski-livadi

Общи условия

Активация на акаунт