Обсъждане на имотни обяви - 36

• 39 030
  • 766
  •   1
Отговори
# 210
  • гр.Пловдив
Ретроспективен=човек който живее със спомени/от времена,места,години,хора/ ,но да не се отклоняваме от темата Simple Smile

# 211
Щом така разбираш значението на думата "ретроспективен", в Париж, например, само доста заможните и направо богатите са "ретроспективни". Laughing
Ето да видиш "дупка" от 18 в., 855К евро, и околността - все дупки, ама нА, не щат да ги бутат и да строят нов Дефанс там.
https://www.emilegarcin.com/fr/annonce/a-vendre-appartement-7500 … al-3-pieces-77-m2

Или този 3-стаен, 70 кв.м., може би е по-близо като стил до "дупката" от 1929 г. в центъра на Пловдив, но е 1 210 000 Евро.
https://www.emilegarcin.com/fr/annonce/a-vendre-appartement-7500 … -2-chambres-70-m2

Може и да не струва, и пари да ти дават, да не купиш това, но максимата е, че търсенето определя цената - щом цената е такава, значи има достатъчно търсене.

# 212
И на мен ми стана много смешно за ретроспективен, дефиницията. И как си вярва съфорумката. Много личи, когато   си с по-ограничен мироглед и по-далеч от общежитието в Младост, построено на поляната не си стигал.

# 213
Аз ако имах такава къща също не бих я дала, за да се набутам да живея неясно с кого! Ще я държа максимално дълго и ако децата ми имат възможност някой ден да я реновират, пристроят, надстроят или построят нова и т.н. Но при липса на необходимост не бих я заменила с блок и да се разправям с този и онзи за ремонти, почистване и т.н. глупости на етажната собственост. Още повече, че парцел втори в топ центъра на Пловдив на дали ще може семейството ми да си купи някога ако се разделя с този (говорим хипотетично разбира се и ако аз бях собственика)....

# 214
Ти пък, Драго, друго си е на "новичко" Laughing, при това без да даваш пари.

А другият пример - от НС в Младост в СС в Лозенец (без асансьор). Преди 10-20 години хич не бих се замислила. Само липсата на асансьор би ме спряла и сега, и липсата на пари за апартамент в Лозенец, разбира се.

# 215
  • Бургас
Прави ми впечатление, специално в Бургас, че бая се застояват имоти в сгради без асансьор. А иначе хубави, големи апартаменти, добре обзаведени. Цените са 1100-1200 евро, на кв. м, че и под тази цена може да се намери. А само на метри от тях започват на зелено на цени 1500-1600-2000 евро.

# 216
Мои познати продадоха топ апартамент в София, в който им е минал целият живот и им е сантиментален, но е на 4 етаж без асансьор, а те са вече на възраст, в която им е трудно да изкачват стълби всекидневно. В този ред на мисли не бих взела, колкото и да ми харесва. Аз по принцип дори предпочитам ниски етажи, 1-2 над партер е ок за мен.

# 217
Споделяла съм и преди - като млада, с малко дете (и количка, и багаж), до 12 етаж (в ЕПК) съм се качвала, с много кратка почивка на 9-10 етаж. С течение на годините вече не мога, а и не искам.
Та липсата на асансьор си е голям минус, факт.
Но пък еднофамилната къща в центъра (на Пловдив в случая) едва ли е на повече от 2-3 етажа. И спокойно може да се организира така, че по-възрастните да са на партер/1 етаж, а младите - нагоре. Ценното в случая не са само помещенията, а парцелът (цената му само ще расте, с изчерпването на свободните парцели за ново строителство, и това, че сам си си цар и господар и не зависиш от съседи.

# 218
Да, но то пак зависи от обстоятелствата. При нас на партера живеят възрастно семейство, на жената често помагаме да качи прага на входната врата, оттам ходи бавно към жилището си, та тази жена и 1 етаж не би могла да изкачи. Има други, като баба ми и дядо ми, които и на по 80 г. нямат проблем с изкачването на стълби 2-3 етажа.

# 219
Амброзия, знам за какво говориш.
И пак в еднофамилна къща е различно (в сравнение с кооперация/блок) - имаш нужда от подход, платформа, парапет, нещо си, което да направи средата по-достъпна - правиш си го, ако си в къща. Ако си в кооперация/блок - не можеш, все ще се намери някой чепат естет, който ще каже, че няма нужда, грозно е, защо ще даваме пари за това. Дори да поискаш сам да платиш, пак е много вероятно да ти направят сечено. От личен опит говоря.
Въпреки че съдбата понякога не пожалва дори по-младите - я се сецне се в кръста, я нещо крак гипсира - и пак известно време има нужда от достъпна среда, за да не е затворник в къщи. Но човек обикновено си мисли, докато е млад, че има време, докато остарее.

# 220
Хубавите самостоятелни къщи в центъра на града рядко са нечия еднолична собственост. Обикновено са наследствени с между 5 - 35 наследника (може и повече). Така че никой не може да се нанесе и да си живее самостоятелно, същевременно и никой не иска да влага средства в ремонт и поддръжка. Ако няма съгласие за продажба/обезщетение, се дава под наем във вида в който е и никой пръста си не помръдва да я запази или недай си боже подобри...Така че, ако някой е единствен собственик на такава къща, нормално е да се стреми да си я запази.
В противен случай тези някога хубави къщи се превръщат в неподдържани съборетини с 2-3 обитаеми помещения, които "носят доход"

# 221
  • гр.Пловдив
Щом така разбираш значението на думата "ретроспективен", в Париж, например, само доста заможните и направо богатите са "ретроспективни". Laughing
Ето да видиш "дупка" от 18 в., 855К евро, и околността - все дупки, ама нА, не щат да ги бутат и да строят нов Дефанс там.
https://www.emilegarcin.com/fr/annonce/a-vendre-appartement-7500 … al-3-pieces-77-m2

Или този 3-стаен, 70 кв.м., може би е по-близо като стил до "дупката" от 1929 г. в центъра на Пловдив, но е 1 210 000 Евро.
https://www.emilegarcin.com/fr/annonce/a-vendre-appartement-7500 … -2-chambres-70-m2

Може и да не струва, и пари да ти дават, да не купиш това, но максимата е, че търсенето определя цената - щом цената е такава, значи има достатъчно търсене.

Мхм,ама тука не е Париж и на бабата и дядото ще им падне покрива на главата и ще пропаднат в изгнилото дюшаме от преди 100г ..с тия пенсии от по 800лв на партера с мишките ще се прескачат ..Пък нека да са на топ централен в Пловдив

И на мен ми стана много смешно за ретроспективен, дефиницията. И как си вярва съфорумката. Много личи, когато   си с по-ограничен мироглед и по-далеч от общежитието в Младост, построено на поляната не си стигал.

SSSttt,много си груба ! За моята дефиниция и мирогледа ми не бери грижа,гледай си теб и не давай наклон на четящите или ми пропускай постовете,ок? Нищо лошо не съм казала

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 21:19 от teddynm

# 222
Привет, какво мислите за този комплекс https://universal-bg.com/poduyane-complex/ локация, строител и тн?

# 223
Привет, какво мислите за този комплекс https://universal-bg.com/poduyane-complex/ локация, строител и тн?

Отврат, локация-мургави-мръсно-шумно
мое мнение

# 224
Има цигани наоколо? Изобщо не съм запозната с района, на мен не ми допада локацията и без това, но на мъжа ми много му харесва, затова търся мнения..

Общи условия

Активация на акаунт