Обсъждане на имотни обяви - 36

• 39 019
  • 766
  •   1
Отговори
# 240
В Овча купел нямаше ли бежанци?
Има център за бежанци, до НБУ.

Ако имах избор, не бих живяла в Овча купел, която и да е част.
Но зависи какво търсите, може за Вас да е окей като разположение, цена, начин на живот.

# 241
Здравейте,

Препоръчаха ни Овча купел 2 като квартал, който в момента се развива много добре, има нови сгради, които са добре разположени, млади хора, търговци центрове, както и проект за голям парк...и метростанцията естествено.
Моля за вашето мнение за квартала, какви са позитивите и негативите според вас за покупка на жилище там?
Разходете си през деня, уикенда и вечер в час пик и вижте как ще Ви се стори на Вас квартала. Училища, детски градини и градски транспорт може и на каратата да ги видите...

# 242
Зная, че зависи от много фактори, но колко горе-долу излиза ремонт на такъв тип жилище (тотален ремонт, и предвид квадратурата)?

Линк към обявата

Като допълнително се чудя има ли пазар за наем? Или се търсят апартаменти с други характеристики?

# 243
  • Бургас
От ремонт до ремонт има голяма разлика, но е реалистично да се вместите в 50 000 лв. с обзавеждането.
Ще се наеме, при това бързо. На цена около 1000 лв.
Бих запазила паркета Simple Smile И бих разширила банята за сметка на кухненския бокс, който бих сляла с едната стая. Ще се получи кухньохол и една спалня.

# 244
То най вероятно е било така преди “реконструкцията”. Банята в момента е бивша само тоалетна вероятно.

# 245
  • Бургас
Възможно е. Има две нива на пода в бокс кухнята. Може точно до едното ниво да е била банята.
Но така е ужасно с този душ върху гърнето.

# 246
  • София
Водомерите върху кухненския плот са върха Grinning

# 247
  • София
Първо си отговори дали ще има кандидат-наематели.
Ходила съм в блока и на гости на познати, и като придружаваща брокерката ми.
Това е големия тъмно бял  блок, тип общежитие след пазарчето на Дружба 1. Едната част от апртаментите са изцяло на север, другата на юг, балкони нямат.
Входовете са в безобразно състояние, живущите са меко казано .....
да не пиша, че да си изкарам банана.
Аз не бих правила ремонт - за този контингент това състояние е достатъчно. Цената ще е съответната. Колкото и да го ремонтираш и обзавеждаш - още първите ще го върнат в предишното му състояние. Ако са редовни с наема и режийните - радвай се.
Не съм сигурна дали е възможно да се прехвърли кухнята в голямата стая, как ще е конструктивно. Живущите там собственици не го правят, едва ли е от мързел.

# 248
Само едно епк ли има в дружба?
Щото на снимки няма показан блока отвън

# 249
  • София
Много ЕПКта има в Дружба 1.
Но точно това разпределение и прозорци са на определен блок.
Много ми е познат от всякъде, и миналата седмица бях там.
Нека си го види потребителката и да си реши.
Темата е за обсъждане и споделям моето мнение.

# 250
Благодаря за мненията.
Не съм наясно с точната локация, опитах се да издиря, но с толкова оскъдно инфо - трудно.
Като цяло, Дружба ми е в по-компромисните квартали като избор. Привидно изгодната цена ме привлече.

Към преустройствата съм малко скептична. А от това тук не виждам особена печалба. За да се приведе в нормален вид би означавало второ преустройство или по-скоро приближаване към оригиналния вид.

Дори още се чудя дали да гледам ЕПК като възможен вариант или да си сложа капаците и само нова тухла.

# 251
  • София
Мой познат живееше за кратко под наем в Дружба 1. По описание ( тип общежитие, без балкони ) съвпада, но не е до пазара. Вероятно има повече от една такава сграда в квартала. Той беше в блок 155, така изглежда :

Също беше кофти сграда и по-скоро с обитатели от споменатата прослойка.

# 252
  • София
Това от обявата е оригиналния вид.
Не е намаляна банята за да се направи отделна кухня.
Апартаментите са издавани с паркет.
Може да го видиш в Гугъл - бл. 29, жк Дружба 1.
На бул. Искърско шосе е, пред бл. има спирка на трамвай 20, на автобуси 88, 604 и някакви селски. На 1 спирка е от метростанция Искърско шосе и Лидл, като ориентир.
За мене - не подценявай хубавите и поддържани ЕПК сгради.
Този не е от тях. Но и в квартала и в другите има много хубави ЕПКта.

# 253
Към цената добави 500 евро на квадратен метър осреднено за основен ремонт на апартамент в подобно състояние. Не лукс, но не и компромисно освежаване със сваляне на тапети и лепене на нови отгоре и боядисване на плочките в банята, просто нормален ремонт излиза толкова. Плюсът тук е, че няма общи части, които плащаш при новата тухла. Минусът е, че колкото и да я ремонтират, тази сграда няма да стане като нов блок на приличен строител...
За нас, например, сме преценили, че е по-добре в такива квартали да е ново строителство, ако харесаме, без значение, че се плащат общи части. Хамалогията по привеждане в завършен вид е в пъти по-малка (разбира се ако строителят е читав), разходите също. Времето, което губиш да се нанесеш също е финансова загуба, която малко хора отчитат, но основен ремонт се прави по-бавно от довършителен...
Ако е имот в зона с почти никакво НС, тогава старо и пак не на всяка цена...

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 23:03 от drago_2008

# 254
  • Бургас
И аз като drago смятам.
Старо купувам само ако ще живея аз, локацията е топ и няма много компромиси по общите части. За инвестиция и под наем - по-добре ново.

Общи условия

Активация на акаунт