Обсъждане на имотни обяви - 36

• 38 996
  • 766
  •   1
Отговори
# 255
От ремонт до ремонт има голяма разлика, но е реалистично да се вместите в 50 000 лв. с обзавеждането.
Ще се наеме, при това бързо. На цена около 1000 лв.
Бих запазила паркета Simple Smile И бих разширила банята за сметка на кухненския бокс, който бих сляла с едната стая. Ще се получи кухньохол и една спалня.

Едностаен в Дружба за 1000 лв? Аз вярно скоро не съм проверявала наеми, защото не ми се е налагало, но това е много.

Иначе и според мен около 50к за приличен ремонт.

# 256
  • Бургас
Де факто той е малък двустаен, щом има отделна спалня.
Еднопространствените, на които всичко им е в една стая, вече са 700-800.
Може да се пробва на 1000, ако не се наеме бързо, ще свали до 900.

# 257
Добре, че я има тази тема, страничен поглед никога не е излишен.

Отказах се цялостно от този в Дружба 1, дори няма да звъня за повече информация. Скоро не съм ходила точно натам, но по спомени от преди 5-6 години, точно тази част, която е нагоре към Искърско шосе е най-неприятна. И покрай езерото май също имаше популация от контингента. А и няма тераса.

Дружба 1 и Дружба 2 изцяло мисля да ги изключа от търсенето, то и винаги са били компромисни. Преди няколко месеца ходих до Дружба 2, там не бях стъпвала около година-две. Целта беше да разгледам НС по ул. Обиколна. Ами... изобщо не е както я помня - яко се е настроило, ама яко! Блокове един до друг, с малко свободно пространство между тях. Не ми хареса въобще. И от хигиенна гледна точка се нагледах на две неприятни гледки.

Днес обиколих около два ЕПК блока, в квартал който ме интересува, за които видях, че има публикувани обяви. Само като видях излющената мазилка отвън, хлътналите основи около входовете - ми става ясно, че май няма и това да е.

Търся нещо маломерно, в началото за лично ползване, в бъдеще - за отдаване. Може и да се кротна за известно време. Simple Smile

# 258
Sasha Fierce
като избираш жилища всичко гледай, ако може  и снимки прави. Например във въпросната "баня" има някаква тръба горе - това предполага някакви лоши отношения с тези от горния етаж, сигурно не са позволили ремонт на тръбите, но тръбите на един блок вървят  скрити и трябва да бъдат за всички от горе до долу еднакви.
Скрит текст:
Жилище без балкон е много подтискащо.
Цената е 83000 евро, но с ремонта ще е, да кажем 100000. Значи можеш да си гледаш и жилища за 100000 без ремонт. Този апартамент е преустроен, евала, че са написали брокерите, можеха някои фирми да го продават и за двустаен.  Кухнята е била в по-малката стая, а банята е била в кухнята, тоалетната е била само тоалетна. Наричаше се гарсониера.

# 259
Sasha Fierce
като избираш жилища всичко гледай, ако може  и снимки прави. Например във въпросната "баня" има някаква тръба горе - това предполага някакви лоши отношения с тези от горния етаж, сигурно не са позволили ремонт на тръбите, но тръбите на един блок вървят  скрити и трябва да бъдат за всички от горе до долу еднакви.
Скрит текст:
Какви лоши отношения?! Стандартна тръба за тоалетна с долно оттичане е това. Масово са слагани такива на времето и още ги има в сградите.

# 260
Да не е било проектирано да е със задно оттичане, пък човекът отгоре да си е направил долно, и по този начин тази чупка и влиза пак в тръба между стените...
За пръв път виждам такова нещо.

# 261
В старото строителство, в центъра и широкия център, по-старите квартали масово е така. Каменинови отходни тръби.

# 262
Потвърждавам, старите соц блокчета са така - плоча и канализацията в апартамента на долния съсед. Гадно е, ама така се е правело.

# 263
Дори и по царски времена така се е правело. В делен апартамент на партер (съседите) губят може би 60-70х50 см. от шахта (така да я наречем), в която са завряни както вертикалната отходна тръба, така и отклонението под тавана към съседите от етажа отгоре. Гледах при тях, когато правиха основен ремонт. При мен беше по-лесно - моята част от деления апартамент влиза в общата вертикална канализационна тръба на ниво сутерен, т.е. моите тръби вървят по тавана на общи помещения в сутерена. Преместихме тоалетната чиния и тя вече не е с долно оттичане, а си е с горно оттичане.

# 264
В предните постове се обсъждаше купуване на апартамент за отпадаване под наем. Попаднах на една обява с добро съотношение цена/площоразпределение (аз харесвам масивни стари сгради). Доводът за продажба е странен - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c173130791228855&sl … bblo57&f1=1&fe7=1

# 265
  • София
Няма нищо странно, сравни телефоните за контакт Grinning

https://www.kpd.bg/bg/offers/offer-13673.html

# 266
  • Бургас
Т.е. през 2015 човекът се е нашил с въпросния имот и сега не може да се отърве?
Ама можеше да пусне снимки и след наемателите, та да знае бъдещият купувач какво купува, все пак.
Етаж 6 от 6... Бул. "Сливница"... Sad

# 267
То и аз така купих съседния до нас. След кофти наемател, те се биеха, подавахме сигнали за домашно насилие дори. Като влязохме видяхме следи от столовете по стените, беше си направил отделна стая с гипсокартон - холът беше огромен и го позволяваше, но нямаше разрешение от собственикa. Собственикът пък неглижирал, изобщо не посещавал (фирма са и с това се занимават, но явно на доверие), след няколко години решил все пак да провери какво се случва и му паднало ченето. Grinning Веднага го бяха пуснали, изглеждаше бесен като заговореше за наемателите и го взехме на оферта, беше готов на всичко - само и само да се отърве. Така че му вярвам. Grinning

# 268
  • София
Според мене не са само проблемните наематели.
Ако това са реални снимки от имота - на последен етаж сталинския барок нямаше подобни скосявания. Предполагам, че е вдигано таванското, дали има редовни документи не се знае. Ако е преправяно от старите тавански помещения - те масово са към булеварда, на север се падат.

# 269
Да бяха качили снимки от настоящето състояние. Така не знаеш на какво отиваш на оглед.

Общи условия

Активация на акаунт