Обсъждане на имотни обяви - 36

• 38 982
  • 766
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Съгласна съм с Aisha. Хубавото планиране на панела, голямото околоблоково пространство с възможност за паркиране, реалната квадратура на апартамента с частично включени тераси, без общи части и мазета/тавани, висока устойчивост на земетресения. Минус са многото хора, но пък и малко да сте - един съсед стига да ви отрови живота.

# 286
  • София
ААА, аз за панел не се изказвам. Имам един и се каня да го разкарам;
За ЕПК строителство писах. То е друга технология, няма нищо общо с панела.

# 287
За апартамента в Ливадите на Акт 14: изложение и разпределение са Ок, цената дори ми се струва ниска. Но етажа не е Ок, първи жилищен над гаражи и магазини или там каквото е се отоплява трудно, страшен студ. Попитайте за друг по-висок етаж и проучете инвеститора.

# 288
първи жилищен над гаражи и магазини или там каквото е се отоплява трудно, страшен студ. Попитайте за друг по-висок етаж и проучете инвеститора.

Това не е непременно вярно. Ние сме в такъв апартамент ( нарочно избран за да можем на старини евентуално и без асансьор).  Отдолу имаме 10 см изолация и парно пускаме само като стане -5 и надолу.  Та при НС е много вероятно всичко да е добре изолирано и да не е студ.

# 289
  • Бургас
Не е вярно. Имам две жилища над партер в сграда НС. Отдолу има подземни гаражи и магазини. Много е топло и сметките са ниски.

# 290
И аз потвърждавам за НС. На кота 0 са мазета, под тях две нива гаражи, ние сме на първи жилищен. Реално под нас има 3 нива и може би това си оказва влияние. Климатиците работят на 24 градуса и толкова е и температурата вкъщи.

# 291
Имах такъв имот над магазин и гараж, същото изложение изток-запад, тухла 2008 г., изолация + най-дебелия естествен паркет 1 качество по пода в стаите, беше страшно студено, в сграда без Тец, отдолу уж беше аптека която от икономии не отопляваха, после я затвориха и към момента дори не работи. Голяма влага и студ, гаража също не се отоплява. Освободих се от имота, но никога повече не бих купила 1 жилищен над гаражи/магазини. Неслучайно това са последните апартаменти, които се продават при ново строителство и най евтините, тогава когато купувах имах точно толкова пари за въпросния апартамент, освен него имаше един с отстъп на по-висок етаж и голяма тераса с малка спалня. Точно на етап Акт 14 обикновено в един обект или всичко е продадено или са останали 1-2 апартамента над гаражи/магазини и някъде горе северно изложение с голяма тераса. Вие пак пишете че е не е вярно, че е топло и колко е хубаво над гаражи, но това не е така, Единствения плюс е че лесно се напуска сградата, може да не се ползва асансьор и до тук. Студ, влага и по-малко светлина и цената на тези жилища е по-ниска. Не винаги, но често е по-ниска. Когато имаш бюджет не купуваш 1 етаж над магазини/ гаражи. Един познат търси и купува НС точно такива на тъмно зелено, на възможно най-ниската цена с кофти изложение северно, които после преподава още преди акт 16 точно когато в сградата няма нищо свободно, а тя е готова, Пазар шарен, за всеки влак си има пътници. Скъпите апартаменти са на високите етажи, с всеки етаж цената се качва когато купувате от инвеститор.
Конкретно в обявата за Ливадите мисля е видно, цената е ниска. Там има проблем с паркирането, детските градини и училища в случай, че купувачите планират деца.

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 06:36 от НаБабаДетето

# 292
  • Бургас
Между тухла 2008 и тухла 2024 има огромна разлика. В началото на 2000 да припомним ли как се строеше? Едни от най-компрометираните сгради са това, без никакви норми и едно към гьотере.
А подземният гараж е допълнителен източник на топлина.
Съвсем не беше ниска цената, нито пък бяха останали последни тези, които купувах.
Последните етажи са най-скъпи, да, особено като ти се развали асансьорът и ЕС не иска да плаща за течащия покрив.
В България живеем все пак.

# 293
Не коментираме последните етажи, а първи жилищен над гараж/ магазин. Сградата, в която имах такъв имот беше построена през 2008 г. според всички изисквания с изолация и т.н. При евентуална продажба на имот над магазини/ гаражи това би било минус и в никакъв случай плюс, който да покачи цената. Подземния гараж не виждам как добавя топлина точно - дали е мазе или паркоместа все тая. По принцип най-добре е да се купува по средата от височината на сградата - ако е на 10 етажа тогава 5 и 6 етаж са най-добри.

# 294
Разпределението е добро, но къде в сградата се намира точно, сградата е под ъгъл и някои от апартаментите слънце и светлина няма да имат. Балконът може да се направи със стъкло, защото и така е тъмна стаята, гледка към терасата на съседната къща. Теснички са стаите, но новото строителство така ги прави. Парк с обработка на речни корита сигурно няма да стане скоро, иначе много хубаво са го нарисували.

# 295
По строежи от 2008 г. все още имаше доста такива с Итонг, там влагата е практически гарантирана. Писано е и преди - вече изискванията за топлоизолация са за 10 см., а не 5 см., както е било вероятно в периода около 2008 г. Изложението на жилището също има голямо значение - хубаво изложение без засенчващи сгради наоколо ти стопля помещението, ако е на север и североизток/северозапад, колкото и да си нависоко, пак няма слънце да стопли през студените месеци.

# 296
  • София
ААА, аз за панел не се изказвам. Имам един и се каня да го разкарам;
За ЕПК строителство писах. То е друга технология, няма нищо общо с панела.
Имах предвид, че ЕПК-то има доброто разпределение на панела - нормално големи стаи, с правилна форма, нормално големи прозорци, разположени едно над друго мокри помещения в сградата, често вертикалните тръби са в леснодостъпни шахти, използваема тераса. Не агитирам за панел.

# 297
Парк с обработка на речни корита сигурно няма да стане скоро, иначе много хубаво са го нарисували.
Колко ли години ще минат, докато стане от ей това, това (опитах да хвана същия ракурс):

# 298
И как да не пиша, като в момента съм без пуснато отопление и съм си ОК? Но е сграда 2018, а не 2008 година и е вътрешен апартамент, тройни стъклопакети... 22 градуса е у нас. И влага няма. Даже от прекалена липса на влага на места паркета отвори леки фуги, защото изсъхна още повече.
В предишния апартамент на 6 етаж (много слънчев, тухлен, с ТЕЦ) зимата беше невъзможно да се отиде бос за малко от спалня до кухня например, докато в новия (над гаражи) си джапам боса когато ставам за малко и ме мързи да си обувам чехлите.

# 299
  • Бургас
Подземния гараж не виждам как добавя топлина точно - дали е мазе или паркоместа все тая.

Не е "все тая".
В мазето я слезеш два пъти на година, я не.
В подземните паркоместа ежедневно се паркират десетки коли със загрят двигател. Този двигател изстива и отдава топлината си в атмосферата. От атмосферата топлината къде отива? Нагоре. А отгоре какво има?

Общи условия

Активация на акаунт