Обсъждане на имотни обяви - 36

• 38 383
  • 766
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Какво мислите за S Tower на ГМ Димитров?
Иска ми се да взема един двустаен или студио с цел инвестиция.

Хубави неща мисля - живея през булеварда. Района е удобен - транспорт, магазини.
Самия булевард не е натоварен и не е шумен нощно време. Ст. общежития  и заведенията са далече.
Ако купувам бих взела апарт., който гледа към Ст. град - южно изложение. Ако е на по-висок етаж ще е светло и слънчево. Ще бъде и по-тихо, и няма да духа като северо-запада.

# 601
  • в пералнята
Благодаря много за мнениеята. Аз съм фен на района, също имам апартамент там, харесвам си го.
А какво мислите по-скоро за сградата и строителя?

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 21:06 от Arhinora

# 602
  • София
Не знам кой е строителя. Но работят без да спират, постояно има камиони и бетоновози. Предполагам, че спазват всички изисквания.

# 603
  • София
Мисля, че е Комфорт строй Blush

# 604
Скрит текст:
Това лято обиколих 10-15 строителя.
До университета по телекомуникации имаше 2 строежа, архонт и парадайс билдинвест. Уж започваха на около 1700Е, но се оказа, че 90% от офертите са на 2200-2300+, на зелено, на дупка.
За 1700 гледаш стената на съседа и си в северно ателие.

Та за 2500Е започващи БЕЗ ДДС, сигурно е точно това. А нормалните започват от 3500 без ддс. С ДДС е 4200. С довършването и пропуснатите ползи за 3 години ще стъпи на 5000к на квадрат.
Скрит текст:
Според мен по-добре се ориентирайте към предложенията на съфорумците и съфорумките. Нали пускаха оферти тука за обзведени в студ град за по 100к, дето ги даваш под наем от ден 1. Ни се разправяш със строители и майстори, Икея и Зора.
Само ако не са фалшиви обявите, разбира се.
😳😳😳
Как 5к? Това сигурно ли е, че е евро? Това за мен е в сферата на фантастичното. Пролетта мои близки купиха за 2.8к на Цар Иван Асен II. Няма ремонт, който да докара цена от 5к евро да звучи адекватна за този район. Лично мнение.

# 605
  • в пералнята
Ами тогава цените в сайтовете не са реални.
Предложете ми моля на Иван Асен 2 за 2,8 и веднага го взимам.

# 606
  • София
Доста често даже панелите имат 4-стайни.
Не мога да твърдя, че абсолютно винаги е така, но всички случаи за които знам, са в крайните входове - когато има тераси / прозорци на "калкана".  И в моята панелка сега е така. И в панелката в която съм отраснал в Люлин беше така.

# 607
Ами тогава цените в сайтовете не са реални.
Предложете ми моля на Иван Асен 2 за 2,8 и веднага го взимам.
Вие мислите, че са реални ли? Цената, на която е обявен имотът и цената, на която е затворена сделката, обикновено са две различни неща. Това не е продукт в магазина, който или се взима на обявената цена, или не се взима изобщо. Хората се пазарят, най-грубо казано.

# 608
  • в пералнята
Нищо де, за 3к, аз ще го спазаря за 2,8.

# 609
Скрит текст:
Това лято обиколих 10-15 строителя.
До университета по телекомуникации имаше 2 строежа, архонт и парадайс билдинвест. Уж започваха на около 1700Е, но се оказа, че 90% от офертите са на 2200-2300+, на зелено, на дупка.
За 1700 гледаш стената на съседа и си в северно ателие.

Та за 2500Е започващи БЕЗ ДДС, сигурно е точно това. А нормалните започват от 3500 без ддс. С ДДС е 4200. С довършването и пропуснатите ползи за 3 години ще стъпи на 5000к на квадрат.
Скрит текст:
Според мен по-добре се ориентирайте към предложенията на съфорумците и съфорумките. Нали пускаха оферти тука за обзведени в студ град за по 100к, дето ги даваш под наем от ден 1. Ни се разправяш със строители и майстори, Икея и Зора.
Само ако не са фалшиви обявите, разбира се.
😳😳😳
Как 5к? Това сигурно ли е, че е евро? Това за мен е в сферата на фантастичното. Пролетта мои близки купиха за 2.8к на Цар Иван Асен II. Няма ремонт, който да докара цена от 5к евро да звучи адекватна за този район. Лично мнение.
Не ме разбра. 3 години чакане на строежа и довършителни работи, чакане да пуснат тока и да дадат акт 16, това са пропуснати 36 месеца по 1000лв наем, т.е. 18500 Евро. Раздели го на 40квм студио с общите части, пада се по 470 Евро на квадрат пропусната полза. Сложи  и 22к евро довършителни работи, кухни, уреди, плочки, баня, гърнета, бойлери, още 550 Евро. Стават 1000 Евро на квадрат само за разликата, че купуваш на дупка, вместо завършено, обзаведено и с взет акт 16. Рискът, нервите, % от загуба не ги броим. Защото загуба винаги има. Ако купиш 10 имота на зелено, сигурно ще уцелиш 2, дето няма да построят и ще загубиш 1/2 от стойността, заради скачанията в цените и пропуснати ползи. Т.е., сложи ги още 10% риск.

Освен това, споменатата цена беше "започва" и беше "без ддс".

Това имах предвид, не че сторителя им е казал 5к евро на квадрат. Казал им е "ала-бала".

Аз не мога да си обясня, хора, които се хвърлят в инвестиции и са с емоционално мислене и го удрят на сантимент и сметките изцяло ги прескачат.

До колкото се спомена "пролетта".
От пролетта до лятото има едни 20% разлика.
Докато се пазарях за едни 10% офф, и строителят (булстрой) ми каза, че ще има свободен парцел след 2 месеца, след тия 2 месеца цената беше 20% ъп. И без оф-а. И ме прати на новата цена на околовръстното. После намерих друг строител, с още 10% над последната цена, ама поне беше вътре в студ град. Гуд лък да спазарите отстъпка декември 2024.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 23:08 от dany1

# 610
Нищо де, за 3к, аз ще го спазаря за 2,8.
Ами търси, не съм брокер, за да търся аз за някой друг.

# 611
Не брокер, ами Господ сам да търси, цените от пролетта няма да намери никъде.

# 612
Здравейте,
В търсене сме на голямо жилище за 4 членно семейство. Бихме желали да има и отделно пространство за офис, тъй като ни се налага да работим от вкъщи понякога. Спрели сме се на предложение в Младост 4 , к-с Фонтаните, новите блокчета, които сега строят (акт 14 в момента). Апартаментът, който е мезонет на последните два етажа (7 и 8 етаж), без скосявания, с хубави разпределения. Има и голяма покривна тераса, която не е включена в цената, но на практика е достъпна само от този апартамент. Площта на жилището е 190 (без терасата) кв. м. общи части или 165 кв. м. чисто. В сградата има само по два апартамента на етаж, което е друг плюс за мен. Прикачам и скици на етажите. Обявената цена е 330к евро. , в която се включва и 5 кв. м мазе. Какво мислите за това предложение

# 613
Здравейте,
В търсене сме на голямо жилище за 4 членно семейство. Бихме желали да има и отделно пространство за офис, тъй като ни се налага да работим от вкъщи понякога. Спрели сме се на предложение в Младост 4 , к-с Фонтаните, новите блокчета, които сега строят (акт 14 в момента). Апартаментът, който е мезонет на последните два етажа (7 и 8 етаж), без скосявания, с хубави разпределения. Има и голяма покривна тераса, която не е включена в цената, но на практика е достъпна само от този апартамент. Площта на жилището е 190 (без терасата) кв. м. общи части или 165 кв. м. чисто. В сградата има само по два апартамента на етаж, което е друг плюс за мен. Прикачам и скици на етажите. Обявената цена е 330к евро. , в която се включва и 5 кв. м мазе. Какво мислите за това предложение

На мен апартаментът ми харесва. Не съм фен на последен етаж и мезонетите като цяло, но абстрахирайки се от това, разпределенията са ок. Недостатък е, че няма обособено мокро помещение, но това в случая не е драма. Има вероятност накрая стълбището да се окаже стръмно и неудобно, но аз от схемата не бих могла да преценя такъв ли ще е случаят. Малко ме притесняват вити стълбища.

Аз обаче бих се абстрахирала от идеята за покривната тераса. Такава на практика няма. Има едно пространство, което би могло да Ви бъде представено при оглед с потенциал да бъде такава, но не е предвидено да бъде тераса, няма предвиден достъп до него (поне доколкото виждам, но ми е рано и може да не доглеждам нещо), няма да Ви влиза в нотариалния акт, общи части е и всякакъв Ваш опит да го ползвате би бил вид самоуправство и етажната собственост може да не е съгласна. Дори и ако хипотетично се съгласят обаче, Вие ще трябва с лични средства да отговаряте за поддръжката и всеки един теч и ремонт ще е за Ваша сметка. Тук вече е важно дали отводняването е направено ок, има случаи на покривни тераси, на които строителят си е оставил ръцете. Аз бих изключила идеята за покривна тераса от плановете си за имота. При мен има едно такова пространство, но е само от 5кв и наистина имам достъп до него. Няма нужда да отварям достъп до него, за да го ползвам. И етажната собственост се съгласи на общо събрание и с протокол да го ползвам, за да го почиствам (на етаж 1 е) и да отговарям за състоянието му, така че да не се наводнят имотите на партера, на които се явява покрив.

# 614
Въздух 23м2 разчертан в схемата. Какво е това?

Общи условия

Активация на акаунт