Майски бебета 2024-Тема 4🍂

• 19 250
  • 786
  •   1
Отговори
# 30
И при нас ситуацията е същата. Ужасно е, вкъщи нямам време да подредя, да зготвя. Телевизор не съм пускала от както родих. Мия чинии, згъвам пране след 22ч. ,когато Саши заспи. Даже и на вън ми е трудно да излезем, защото не мога да се оправя. Чакам татко да се прибере от работа за да го занимава, а аз да подготвя чантата за излизане. 😄 Все си повтарям, че и това ще мине.

# 31
Ами аз върша каквото успея в часовете, в които спи. Тя не е от много спящите ама разпокъсано 2-3 часа спи през деня. Е има моменти, в които не се получава, но общо взето се справям някак. Моят мъж не ми помага, но той много работи. Само с готвенето ни е по-голям проблема. Като цяло нищо не ни се яде и не знаем какво да готвим. Ако ни се дояде нещо по-специално, то в повечето пъти нямам време да го сготвя. Готвя по-простички манджи, по-лесни и бързи рецепти. Като и аз тук-там успявам, тук-там поръчваме. Ама гледам уж нещо да има. Където се вика някой път и просто пържени картофки със салата са…. Ама това е за сега.
Аз си правя сутрин и вечер рутината за кожата, мажа си разни маски 1-2 пъти в седмицата и косата гледам да мажа. Но подстрижки, маникюри или някъде да отида сама, не.

# 32
И при нас е така, нищо не мога да свърша - за себе си или за дома. Почти не готвя, а обичам, просто нямам време. Сега като започнем захранването така или иначе ще ми се наложи.
Дори и да имам малко време през деня, предпочитам да си почивам и презареждам, защото и без това съм изцедена и уморена постоянно.
Единствено като спи в слинга имам време за мен, записах един онлайн курс и ми е приятно да върша нещо различно от ежедневните неща.
Повтарям си, че е временно и ще става по-лесно, надявам се 🫠.

# 33
Говорете ми ...и аз съм така с две е още по-трудно да сготвиш и т.н.
Днес не е на градина и утре няма да е излязохме чак към 10 докато се оправим...всеки да яде...пералня пусках...абе ужас лудница ...🫥

На маникюр не ходя ама и желание нямам почивка на ноктите,след +теста го махнах...

Аз си почивам като ида да пия кафе с приятелка ама без никакви деца 🎉успях в събота от 10 до 2 голям кеф 🔝кафе,мол 🥳мм с малката,голяма на село...😃

# 34
Аз за сега успявам да чистя и готвя. Е не е детайлно като преди, но колкото да е чисто долу горе. Готвенето го почвам по от рано през деня, че отнема някакво време с нея. Примерно като се събуди я оставям да се забавлява на люлката или я взимам при мен на стола и правя заготовките. На следващото ставане я дооправям и така. Сутрин и слагам над кошарата играчката и почвам да оправям пране, чинии и т.н. Друг е въпросът, че сега докато е хладно излизаме 2 пъти на ден и почти не съм във вкъщи. Абе прилагам някакви чалъми, за да се получат нещата иначе не става.
И при мен почна да се буди през нощта. По 1 път за ядене и Ви яде така с апетит Grinning и веднага заспива.

# 35
  • София
То не ми се и готви, ама се изнервям като няма храна 😅 вие какво хапвате като не готвите? Откъде поръчвате храна също така, нещо по-изгодно дали сте намерили като решение, че само от ресторанти ми идва скъпо като за всеки ден.. 🫣

# 36
Ако имате възможност и място си вземете миялна нашата е малка, но много ме улеснява,мразя да мия чинии хаха(някой беше писал,че мие чинии)
Сушилня нямаме обаче.
Вечния въпрос Какво ще ядем....
Поръчвам от Хепи или от Пицария имаме Българска кухня❤️ щанд в Кауфланд и от там взимам (има голямо рвзнообразие)примерно това когато не готвим вкъщи.
Мм като почива готви иначе
Пица взех замразена за голямата за обяд да ядем...общо взето нещо набързо.
Една манджа понякога я готвя на два три пъти ....като реве малката ...🤯.

# 37
Аз без сушилня и съдомиялна не знам какво щях са правя. Както мразя да простирам и ми отнема много време… Rolling Eyes

# 38
И аз с две не винаги се справям , но няма как когато каквото успея не се притеснявам пускам робота когато излезем , готвя когато каквото мога бързо лесно вкусно, пускаме миялна сушилня, понякога прането чака да се сгъне по 3 дни . Понякога си позволявам и на бебчо да пускам телевизора зщото му харесва и не плаче.. Не си давам много зор.

# 39
Плюс и от мен за сушилня и миялна - пускам ги почти всеки ден, две копчета и готово. Също вертикална прахосмукачка е голямо улеснение - мъжът ми веднъж изчисти целия апартамент, докато приспиваше бебето в другата ръка Grinning

Мъжът ми понякога готви, също ако идват на гости баби и дядовци ги молим да сготвят. Иначе правим бързи неща - салати, сандвичи, паста и т.н. Сега докато е още хубаво времето сядаме по заведения навън. Често поръчваме. Не е идеално, но оцеляваме Simple Smile

# 40
  • София
Когато Гого спи гледам да свърша нещо. Да изчистя, да сготвя или да събера прането. Не винаги успявам, разбира се. Най-вече гледам да е чисто и изпрано. Храна често си поръчваме. Не съм голяма кулинарка. Ако готвя, гледам да са все бързи и лесни неща. Веднъж в месеца ходя на фризьор за боя. Тъй като обичам да чета, когато малкият си взима дългата дрямка, чета. Е, понякога дремвам.
Утре ще го водим на ортопед. Първият път всичко беше наред. Дано и сега да е така.

# 41
И ние цяло лято изкарахме на сандвичи,домати,краставици,Яйца,сирене.Иначе преди си готвех,пазарувах,даже месех,правех десерти чат пат,тутманици....Ама вече няма Grinning

# 42
И аз не съм от готвещите, едно на ръка, че грам не обичам, а и откакто се роди малката нямам никакво време. Моето бебе спи максимум 2 часа денем обикновено 4 пъти по 30 минути. При вас как е? Опитах да удължа интервалите на будуване издържа си ги, просто пак си се буди на 30тата минута и това е. Моля ви за съвет.

# 43
И при нас е пълна хамалогия.Навсякъде е разхвърляно,мивката пълна.Няма как да оправя всичко с две деца ,баткото няма 3г още.Сутрин тя се буди преди него,гука играе си и той като се събуди идва време за първа дрямка ,а аз тепърва трябва да му мия зъби,лице и да му направя закуска.Много ми е трудно и през деня ,като я сложа да спи я доприспивам 3 пъти за 1 час и така нищо не мога да свърша.Чакам мъжа ми да се прибере в 16:30 и да поеме децата ама и той с неговите цигари и кафета ,баня става 19:00 часа докато наготвя нещо или поизчистя.Малката си ляга в 20:30.Общо взето страшен хаос е ,но ще мине.Съветвам ви да не отказвате помощ от баби,свекърви,лели и т.н.

# 44
Това със съня си е до дете....каката до 6 м.спеше така 30-40 мин и това е 🤯
Малката на обяд два часа, другите по 30-40

Общи условия

Активация на акаунт