Майски бебета 2024-Тема 4🍂

• 19 243
  • 786
  •   1
Отговори
# 15
Ние сме в стабилна регресия явно. Буди се постоянно, мрънка докато спи, трудно се унася.. ад!

2 дни ми разбиха изцяло организацията.

Благодаря за темата, Мими!

# 16
Аз точно за това ви питах. При мен Явко хапваше в 12:00 и после към 5-6, преди да стане в 8. Сега от няколко дни яде като новородено - по 120мл макс на 2-3 часа. А преди това изяждаше по 150-160 и не ми се будеше вечер.
Не знам как да го намествам този режим. Регресията май мина при него, след 8 дни става на 5 месеца. Но зъбите и скока в растежа са в пика си.
Да ви кажа сега тези месеци са ми най - тегавите, хем искат да правят нещо, хем не могат. Явор се опитва да пълзи, но успява само да се върти като часовникова стрелка, много се мъчи, чак ми е жал. С баткото в този период пак така се чувствах. После вече като пълзят и седят е друго.

# 17
И на мен са ми най-тегави само чакам да седне поне....да лази, да намали малко съня като бройка,че е едно пищене и рев преди сън...🫥
Честит ден на Независимостта 🤍

# 18
Момичета, днес се зачудих нещо. Откакто малката се е родила я къпя с душгел и косата, и тялото и винаги изплаквам лицето само с вода с ръката. Сега се замислям, че това лице никога не съм го мила с друго Joy всеки ден по няколко пъти се налага да го минавам с тампонче с физиологичен - я заради плюнки, я заради това, че се е омазала с мляко, но това пак си е вода. Та вие миете ли лицето с нещо по-специално?

# 19
Аз почиствам лицето с тампонче, напоено със сребърна вода. А ръцете как и колко често им ги почиствате? На мен ми е неудобно да му ги мия над мивката. Минавам ги с мокра кърпа и след това пак така с тампон със сребърна вода.

# 20
  • София
Личицето му мия само с вода. Ръцете на мивката, макар да не ми е удобно. В повечето пъти и тях само с вода. Понякога слагам от лосиона му за къпане, той става и за лице, впрочем.

# 21
Мими, благодаря за новата тема 😊

И аз мия на мивката ръцете и лицето. 90% само с вода. Рядко с душ олиото за къпане минавам ръцете. И на нашето пише,че и за лице, но не съм я мила с него.

# 22
Тези дни при нас е ужас, а днес и изминалата нощ вече е капакът. Не знам дали е регресия, скок, зъби. Ама дори като беше новородено не съм ставала така през нощта. На кръгъл час, неспокоен сън. По-трудно заспива от преди. През деня е нещо кисела. Най-спокойна е на ръце, но и дори тогава се случва да мрънка. Вечер като заспи пак се буди след 30 минути да яде. После продължава да се пробужда през 15 мин. Да я доприспивам.

Аз ръцете ги мия вечер като я къпя, с душ гела. Лицето само с вода, като използвам и термална вода на Юриаж.

Знам, че скоро коментирахме темата, но вашите бебенца обръщат ли се вече? Тъй като за моето момиченце това вече е занимание номер 1. Не мога да я оставя, постоянно се обръща. Като доста рядко успява да се върне обратно. Но и това ще научи.

Някъде по-назад се питаше за любими играчки. Тя много се заиграва с играчки. Една плюшена играчка - еднорог. Като я види, полудява. Все още се радва на играчките от активната гимнастика. Много си играе с едни други шарени дрънкулки, книжки шумящи. Като цяло ми прави впечатление, че обича всякакви играчки.

Малко ми се струва, че върви повече кг. На 4 месеца и 1 седмица е. 7.100кг, 63см. Гледам таблиците, като за 6,7 месец е. Вашите как вървят?

# 23
  • София
Ние го мерихме преди 2 дни малкият и беше 6 кг. Аз съм доволна. За обръщането - от корем по гръб се обърна няколко пъти на леглото. Гледам, че се извива и сякаш се мъчи да се завърти на една страна. Засега не му се получава. Главата си я държи доста стабилно. За спането- вечер си заспива към 21 часа. Буди се нощем, върти се, стене. Давам бибата, погалвам и се успокоява. Тези дни се буди към 6.30 - 7 часа. Тази сутрин в 3. Яде и пак заспа. Общо-взето нямаме един еднакъв ден.
Вие водихте ли бебоците на втори преглед при ортопед? Нашата педиатърка каза като стане на 4 месеца да запиша час. Аз съвсем изключих. Та сега ще записвам тепърва.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 20:31 от Muffin...

# 24
Muffin…На нас ортопеда ни каза на 6 м. Та съм записала за началото на декември при Фурлакис.

# 25
И при нас е тегаво вече 10 дни.Аз пък ставам през 20 мин,защото се буди и почва рев.По 2 часа немога да го успокоя.Щом заспи го слагам в креватчето и след малко започва да реве.Съня му е тотално объркан,гледам всеки ден да е едно и също и приспиване и хранене и всичко,но ефект няма.Нищо общо няма от предния ден.

# 26
Ние днес бяхме за първи път на ортопед (на 4 месеца е), все още не се обръща, завърта се донякъде, но не успява и се изнервя.
Лицето мия с вода или почиствам с физиологичен разтвор.
И при нас всеки ден е различен, има по-спокойни нощи, но като цяло напоследък не е много спокоен и мрънка и се върти.

# 27
И аз така ръце и лице само с вода.

# 28
  • София
И моето бебе тотално си обърка съня. На 3 месеца е (юнско бебе), но беше започнал да прави много приятни паузи нощем по 5-6-7 часа. От известно време обаче си се буди като новородено почти и това много ме изтощава.

Ръцете бърша с мокри кърпи, не знам дали не е грешно, но не успявам да му ги измия на мивката, а ръцете му постоянно са с мъхчета.

Тези дни се чувствам много зле, имам чувството, че грам не се справям…тъпо ми е, че не мога да подредя в нас, да оправя, да напазарувам или сготвя абсурд. А за лични неща дори не може да се говори. Айде, ходя 1 път в месеца на маникюр, но не ми е достатъчно време за мен. Гледам някакви тъпи предавания докато кърмя и колкото да се почувствам, че правя нещо различно. За книга или нещо по-интелектуално не бих казала, че има капацитет в момента.
Това с храната супер много ме дразни, защото почти постоянно поръчваме храна, все се чудим какво да ядем, все няма храна…аз не съм най-голямата готвачка, но все пак щеше да е по-добре да имаме и сготвено чат-пат. Вие как се справяте с това?

# 29
О и аз много се ядосвам,че немога да си оправя вкъщи.И аз не готвя вече,моят мъж пазарува и чат пат забърка някоя манджа.Детето докато спи(15-20мин),влизам да се къпя в бързината Grinning Но и при мен е така,никакъв социален живот,всичко се върти около детето.Решила съм да ходя на фризьор тия дни,че свеки е отпуска.Не съм се подстригвала ат 1 година.

Общи условия

Активация на акаунт