Майски бебета 2024-Тема 4🍂

• 19 255
  • 786
  •   1
Отговори
# 60
Моята е почти на 5 месеца, тази седмица започна да се обръща от корем по гръб. От гръб по корем от втория месец, от тогава и спи по корем. Иначе не виждам никакво желание да се набира на неща, има желание да лази, но е по-скоро scooting - с краката се избутва, главата е забита надолу и не знае много как да ползва ръцете 😄 Но пък започна да ръмжи като е по гръб, че изглежда да иска да стане, но не може и се ядосва

# 61
Аз малко се запилях, но ви чета все пак Blush
Моят щурчо ще прескочи един месец ваксините заради ковида предния месец. Та сега се чудя дали после няма да му се насъберат много и да го забавя за ясла/градина.. ама каквото такова.
Много ги лапа тези ръце, а зъби още никакви. Как мислите да му давам ли вече гризалки или да изчакам зъбите да почнах да избиват?
Няма страшно сигурно има някакви бележки и ще го вземат далечна работа.
Каката по време на Ковид е родена,също бяха отложени,понякога и е боледувала и два пъти оттам отложени имаше...на бебебто също ги разделям по свое желание и също ще ги влачим😃

# 62
Моето дете още не се обръща,но прави опити.Коремни преси правим и ние,но пък като го слагам по корем да вдига главичката ,реве.За гризалки и аз обмислям да взема.Яде всичко на поразия,всичко слага в устата.Вече краката си ги хваща,дърпа си чорапите и ги слага в устата Grinning Но неможем да се преборим със спането в креватчето.Обмисляме да вземем ново матраче,по-меко.Вече незнам как да го лъжа.

# 63
  • София
Момичета, как спят вашите бебета? По гръб, корем или на една страна? Някоя ползва ли ортопедична възглавница? И въобще заслужават ли си? Притесних се, че трудно ще научим Гого да спи настрани...

# 64
По гръб, слагам ѝ само калъфка като възглавница. Абсурд ако ми се наложи да я науча пак на една страна. Тя намира всякакви варианти да се обърне по гръб.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 23:09 от safemylove

# 65
Моята девойка след като почна да се обръща (няколко дни преди да стане на 3 месеца) започна да спи само по корем, понякога и със забито в матрака лице. Това продължи около 3 седмици и оттогава спи само настрани, винаги надясно. Оставам я по гръб, тя се завърта настрани и заспива. Възглавница няма.
Аз да питам на какви столчета за хранене се спряхте?

# 66
Момичета, как спят вашите бебета? По гръб, корем или на една страна? Някоя ползва ли ортопедична възглавница? И въобще заслужават ли си? Притесних се, че трудно ще научим Гого да спи настрани...
Внимавайте с възглавничката. При нашия главичката се оправи с нея, но в последствие отзад главичката започна да приема формата на дупчицата. Взехме възглавничка с два триъгълника от двете страни(антирефлуксна, но не е повдигната)  и го опирам на нея,за да не се върти на сън. И сега го слагаме на ляво и дясно (редувоме). Вече нямаме проблеми с главичката.

# 67
Peg perego follow me - много съм доволна от него. Разнасям я в него из апартамента не само за ядене.

Моята девойка след като почна да се обръща (няколко дни преди да стане на 3 месеца) започна да спи само по корем, понякога и със забито в матрака лице. Това продължи около 3 седмици и оттогава спи само настрани, винаги надясно. Оставам я по гръб, тя се завърта настрани и заспива. Възглавница няма.
Аз да питам на какви столчета за хранене се спряхте?

# 68
Явор по гръб не спи вече втори месец, сам си се наглася както му е удобно. Аз го слагам настрани, така му спестявам многото въртене, защото понякога се разсънва като тръгне много да се наглася. Понякога си остава както съм го сложила, но по-често се врътка по корем.

Нашето столче е Lorelli Campanella. В момента го ползваме като шезлонг, защото наклона на облегалката се регулира. Има и колелца на задните крачета и също го разнасям из стаите с мен.

# 69
Момичета, аз нещо не разбирам, защо е това спане настрани? Нали малки бебета (под годинка) трябва да спят задължително по гръб с цел превенция на SIDS? Дори е имало кампании в други държави да учат родителите да оставят децата само по гръб, за да не стане някоя беля. Какви са доводите на лекарите, че ви казват да почнат да спят на една страна?

Always place your baby on their back to sleep, not on the stomach or side. The rate of SIDS has gone way down since the AAP began recommending this in 1992. When babies consistently roll over from front to back and back to front, it's fine for them to remain in the sleep position they choose.

# 70
Но неможем да се преборим със спането в креватчето.Обмисляме да вземем ново матраче,по-меко.Вече незнам как да го лъжа.

Доколкото съм чела, не трябва да спят на меки матраци.

А иначе мисля, че вече на 4-5 месеца е кауза пердута да ги сложиш някак и така да спят. Те се въртят постоянно, вече се намесват както им е удобно. Само в БГ още дрънкат за пустото спане настрани. Моето бебе е спало така само в родилното.

# 71
И аз съм за peg perego follow me - е няма такова чудо. Страшно удобно е и малката много си го обича.
Момичета Вие имате ли още косопад? Аз предния месец се оплаках на личния и той ме прати на изследвания за хормоните. Излязоха перфектни ама още ми пада косата. Е не е както беше с шепите ама не е и както трябва. Не знам дали от добавките, които пия или просто си отминава… No Mouth

# 72
И ние сме с peg perego follow me. В дундьо са с 25% намаление в момента.

# 73
Момичета, аз нещо не разбирам, защо е това спане настрани? Нали малки бебета (под годинка) трябва да спят задължително по гръб с цел превенция на SIDS? Дори е имало кампании в други държави да учат родителите да оставят децата само по гръб, за да не стане някоя беля. Какви са доводите на лекарите, че ви казват да почнат да спят на една страна?

Always place your baby on their back to sleep, not on the stomach or side. The rate of SIDS has gone way down since the AAP began recommending this in 1992. When babies consistently roll over from front to back and back to front, it's fine for them to remain in the sleep position they choose.
Това го спазвах стриктно до края на трети месец, когато той си оставаше в позата, в която го оставях в кошарата и си спеше само по гръб. Откакто се научи да се върти по корем обаче не е имал нито една вечер, в която да спи по гръб.. върти се сам настрани или по корем. Първата седмица ставах посреднощ да го намествам отново по гръб, защото се притеснявах да не се задуши, но той пак си се въртеше и накрая се предадох и го оставих да спи както му е удобно. Това със спането настрани още от родилното наистина е остаряла и опасна препоръка. Толкова мънички нямат инстинкта дори да извъртят главичка настрани ако се обърнат по корем случайно.

# 74
  • София
Ох, не знам. Ортопедът каза да го обръщам целия на една страна за да не му се сплесква главата. Наистина съвсем леко е вдлъбнато от това, че спи само по гръб. Предполагам, че ще го израсте. Надявам се. Вчера го обръщах няколко пъти, но той си се връща по гръб. Не знам как ще стане...

Общи условия

Активация на акаунт