Майски бебета 2024-Тема 4🍂

• 19 320
  • 786
  •   1
Отговори
# 690
И аз искам да въведа яйце, но ще изчакам до понеделник, не ми се иска сега уикенда. С плодовете също изчаквам, искам да свикне първо със "солените" храни, а и без това сега зимата няма много пресни плодове.

# 691
Попивам и си снимам какво пишете, че тепърва ми предстоят кашите. И моята педиатърка каза първо каши, после месо и жълтък и плодове накрая. Въпреки че като гледам кашите си имат плодове хах.
Аз съм с друго питане - Борис е на 6м и половина, не седи, не иска. Слагам го на 45 градуса (полегнал) в летния кош в къщи да свиква (зимния ми е удобен още а и по-топъл). Чудя се кога да слагам столчето за хранене? Имам столче на лорели, пише че има полегнала позиция на седалката, но се колебая.. нали уж момчетата по-късно сядат заради костите на дупето. Вие как мислите?

# 692
Какво им е на костите на дупето на момчетата? Аз го слагам на 45 градуса от четвъртия месец още, с одобрение от ортопед разбира се. Все още не може да се задържа дълго самостоятелно седнал, но за малко успява. Разтварям му леко крачетата и между тях му слагам някаква играчка, за да се подпира на нея. Слагах му до скоро и възглавницата за кърмене за опора. Нашето столче също е на Lorelli, Campanella модела и облегалката се регулира. Ползвахме го първо като шезлонг преди да започнем със захранването. Според мен можеш спокойно да започнете с упражненията за сядане и лека, полека ще се научи. 😊

# 693
Попивам и си снимам какво пишете, че тепърва ми предстоят кашите. И моята педиатърка каза първо каши, после месо и жълтък и плодове накрая. Въпреки че като гледам кашите си имат плодове хах.
Аз съм с друго питане - Борис е на 6м и половина, не седи, не иска. Слагам го на 45 градуса (полегнал) в летния кош в къщи да свиква (зимния ми е удобен още а и по-топъл). Чудя се кога да слагам столчето за хранене? Имам столче на лорели, пише че има полегнала позиция на седалката, но се колебая.. нали уж момчетата по-късно сядат заради костите на дупето. Вие как мислите?

По принцип на 6ти месец може да има преглед при ортопед. Той пак гледа тазобедрените стави, този път дали са се втърдили, а не са вече като хрущял (ако съм разбрала правилно какво ми обясниха) и така на нас ни даде зелена светлина да седи по колкото си иска. Би трябвало на 6.5 месеца вече да е ок. Аз реално малко преди прегледа ни започнах да го поставям седнал на столчето за хранене за малко да свиква с обстановката, защото му отне време да свидне да седи стабилен, тъй като преди това си го хранех полегнал на шезлонга.

# 694
И аз поставям бебка на 45 градуса наклон в шезлонга. Не я слагам да седи, като изключим набирането на ръце до седнало положение, но там е за секунди. Предстои контролен преглед при ортопед точно да види дали има вече ядра на вкостяване в ставите и ще обясни как да я слагам седнала. Но аз не смятам да го правя. Ще я оставя сама да се научи да сяда, както ме посъветва нейният физиотерапевт.

# 695
  • Варна
Green Arrow аз червената чушка я опекох, обелих и  я смелих. Добавих я към картоф  и морков. Царевица има готово пюре, като добавих пак картоф. Понякога авокадото го намачквам към банана, друг път към яйцето, но обикновено го добавям към плодовете сутрин. Днес дадох банан, боровинки и авокадо.
Аз първо въведох яйцето и после месото.Още нямаме заместено  хранене напълно, додавам едни 60 мл. мляко. Към кашите добавям АМ, а не плод. Плодовото пюре е сутринта.
Zoya били споделила как е кашата от спелта? Ние за сега имаме оризова и царевична, но като свършат мисля да пробвам и други.

# 696
Кашата от спелта много се хареса. Дадох я с боровинки, круша и извара. Да се оплача и тук от себе си обаче.. вчера като го храних с кашичката, вече беше изял половината и аз се замислям, че тази спелта ми е много съмнителна дали наистина беше без глутен и реших пак да прочета етикета.. "съдържа глутен". 😑 А предния ден половин час висях в ДМ и четох етикети, за да избера безглутенова каша, не знам какво съм гледала. И така, вчера въведох глутена без да искам. Та, mama 06, ако не си въвела глутена още и нямаш намерение, не препоръчвам спелтата. 😅

# 697
Някой дава ли попара? Как я приготвяте?

# 698
Кашата от спелта много се хареса. Дадох я с боровинки, круша и извара. Да се оплача и тук от себе си обаче.. вчера като го храних с кашичката, вече беше изял половината и аз се замислям, че тази спелта ми е много съмнителна дали наистина беше без глутен и реших пак да прочета етикета.. "съдържа глутен". 😑 А предния ден половин час висях в ДМ и четох етикети, за да избера безглутенова каша, не знам какво съм гледала. И така, вчера въведох глутена без да искам. Та, mama 06, ако не си въвела глутена още и нямаш намерение, не препоръчвам спелтата. 😅
И аз съм я купила тази каша, заедно с една друга с боровинки пак от ДМ. А кога мислиш да вкараш телешко, говеждо, риба? Мисля, че беше писала, че си давала вече риба.

# 699
  • Варна
Благодаря Zoya! Не съм въвела още глутена, мисля да изчакам още с него. Ще погледна овес и просо, тогава. Въпреки, че някъде четох, за просото, че не е особено приятно за бебетата. И аз без да искам взех млечна каша с глутен. После, като се прибрах я разгледах по обстойно. Та, ще си чака реда в шкафа.

# 700
Овеса май също съдържа глутен.

# 701
  • София
Кашите които давам за момента са ориз, царевица, просо и елда. Безмлечни и без глутен. Към тях добавам няколко лъжички плодово пюре. Стават поносими, дори вкусни.

# 702
Овеса май също съдържа глутен.

Да, съдържа. Освен ако изрично не е написано без.

# 703
И аз така си мислех за просото,но в комбинация много се хареса пускам кашата на Хип-Лека нощ
https://remedium.bg/hipp-bio-instantna-mlechna-kasha-leka-nosht- … rama-2963-15364/p
Изобщо нямах намерение да го въвеждам,но ми я препоръчаха и викам айде 😃

# 704
Някой дава ли попара? Как я приготвяте?

Аз давам попара. Взимам няколко сухара и ги натрошавам. Слагам малко масло и сирене (обезсолявам предварително) и сипвам гореща вода, докато стане малко по воднисто. Като е много суха не я харесва и се дави.

Общи условия

Активация на акаунт