Нови изисквания за лична карта

• 4 878
  • 69
  •   1
Отговори
# 45
Хах, аз знам за една, дето ходила на грим и прическа преди да се сним за личната карта. После естествено пак не се харесваше

# 46
В старите паспорти на черно-белите снимки бяхме по-хубави. Пък и съм била на 16  Wink

# 47
  • София
Аз съм пълен звяр на новата лична карта.  Този апарат първо снима ужасно, после като мине обработка за документа, става още по-ужасно.

# 48
Аз съм пълен звяр на новата лична карта.  Този апарат първо снима ужасно, после като мине обработка за документа, става още по-ужасно.
LaughingJoy

Аз също съм излязъл ужасно на снимката на личната карта. Нереално ужасно. Просто не е възможно да изглеждам така...

# 49
О, колко се радвам да намеря темата! Не че много ме успокоява, но поне да си споделя и аз вцепенението от визията с новите л.к! За толкова години все съм вадила документи, правила съм си снимки, къде стават, къде- не, но такваз потрес никога не съм излизала!
Вярно, че съм натрупала годинки, не се гримирам и и си отидох натюр, ама още като ме снима машината и като видях резултата и отказах да приема тоз фасон. Явно съм била много възмутена, защото служителите ми направиха цяла сесия- замятах коса, трих гланц, какво ли не правих- гледам се в огледалото-абе нормално изглеждам, снима ме машината- олелемале! Жената ми каза, че снимките са с много висока резолюция и малко ще се притъпи при печата. Викам си, айде- каквото такова.НОО като я получих новата л.к и направо й казах на жената- не я искам, връщам ви я Laughing Значиии все едно съм минала през някакво приложение от тия дето състаряват, да се видиш след десетки години, отделно дето все ми казваха да си повдигна брадичката и погледа ми е схлупен, отделно  торбища под очите, лунички и някакви линии от самата пластика по лицето ми от което от цялата работа се вижда един нос. Laughing Викам си да се хвана за нещо позитивно да я приема- ма не става, караконджулък. Разстроих се аз и директно си казах на жената- искам да я преиздам! И всъщност се оказа, че това е допустимо, не подлежи на санкция, защото закконът казвал само ако и изтече валидността, че има глоба, но нищо не казва за повод и брой преиздавания, и де факто ако реша отивам- и пак ме  снимат , и пак си я сменям.. Попитах дали има такива случаи и ми казаха, че да, което много странно ми се стори.  Тука малко ми е съмнително дали е така и може да попитам в още една служба.
Ето минаха няколко дни-всеки път като я погледна и се сепвам. Еми това ми е личния документ, може ли да приличам на старческата си и то току-що събудена версия и то на фона на симпатичната ми предишна снимка, когато си вадихме образите без изобщо да знаем как ще излезем.
Нямам си сякаш проблеми, ама наистина се развълнувах и сериозно обмислям да повторя процедурата преди да съм вкарала новата л.к в действие, но вече специално ще се нагримоцам- съмнява ме по-зле да мога да изляза.
Средна работа да беше- все ми е тая, ама да получавам конвулсии като се погледна... Точно както е написал някой  от вас по-горе- абе не съм аз бе! Представям си някой ми казва "дайте ми личната си карта", давам я и той се стряска! Не ща така!

# 50
Хич не я гледам моята. Тя не е и за гледане де Grinning
Но нали знаеш какво казват - ако започнеш да приличаш на снимката на ЛК, не е добре работата Grinning

# 51
  • Далечният изток
А защо си гледате личните карти?!

# 52
  • Beyond the stars
Къде толкова ги вадите и гледате тези лични карти ?
Моята седя сигурно един месец при мъжа ми, след някакво хотелско настаняване, когато беше прибрал и двете, без изобщо да се сетя и да съм разбрала, че я нямам.
Единственото място, където евентуално я ползвам на седмична база са Еконт и Спийди, пък рядко поръчвам до офис.
Полети и хотели са ясни.

# 53
  • София
Почти ежедневно я вадя, откакто съм се развела и преиздала. То банки, то партиди, то пратки... Ама вече свикнах да не я гледам.

# 54
Моята реално я гледам само ако трябва да попълня данните от нея някъде, което хич не е често все пак.
Във всеки друг случай когато се налага да я покажа някъде, е за да я гледат други а не аз. Подавам я, пък те там да си плюят в пазвата, да се кръстят ако щат, предполагам са свикнали Grinning

# 55
Ама как къде- къде ли не! Ето трябва да я дам на работодателя сега, че имам промяна в данните и съзнателно забравям, че да не ме погледнат ужасено. Може даже и сметка в банка да откажат да ми открият, то аз на човек не приличам. Куриери, институции, пътувния, банки, абе влиза доста в употреба, но досега хич не ми е правило впечатление, ама вече...то ръката ми ще трепери докато я давам за преглед....

# 56
  • София
Забелязала съм, че обикновено хората които ми искат личен документ не се заглеждат в снимката.  Като изключа  паспортен контрол на границата, не съм видяла някой да погледне снимката и след това мен, за да види дали съм аз. Гледат данни -  куриерите името, в банката ЕГН и след това сверяват имената.

# 57
И си представете другото. Валидна нова карта до 2054 Simple Smile
Дали от новите вече няма безсрочни?

# 58
  • на село
Много се вживявате в тези карти Joy
Голям праз как изглеждате, да няма да ви избират Joy

Шанс за валидност до 2054- никакъв, те пак ще се издават на 10г, друг е въпросът как стои за възрастни, трудно подвижни хора.

# 59
Много се вживявате в тези карти Joy
Голям праз как изглеждате, да няма да ви избират Joy

Шанс за валидност до 2054- никакъв, те пак ще се издават на 10г, друг е въпросът как стои за възрастни, трудно подвижни хора.
Днес видях такава лична карта, със срок на валидност 2054. Сега отворих да прочета. Отнася се за хора над 70 години:
Срочни лични карти се издават на лица от 14 до 18-годишна възраст със срок на валидност 4 години и на лица от 18 до 70-годишна възраст със срок на валидност 10 години. На лицата, навършили 70-годишна възраст, се издават лични карти със срок на валидност 10 години или 30 години.

Общи условия

Активация на акаунт