Но като си махна очилата, аз буквално не виждам чаааак на 1 метър или колкото е там разстоянието до екрана. Грам не ми е ясно дали не излизам от очертанията, дават ми се инструкции накъде да мръдна и застана и прочие, т.е. не става никак по-бързо. И инстинктивно присвивам и очите, аз просто не мога да фокусирам хич без очила. А колко по-късогледи от мен има...
Относно това че различните рамки изглеждат различно - сменям очила на 2-3 години средно, съответно с личната карта на 10 години това са минимум 3 различни рамки докато е валидна, харесва ми да сменям формата всеки път. Не съм забелязала където е трябвало да ме сравняват с въпросната умряла снимка на ЛК или паспорт, да са имали проблем с това, явно са обучени специално. Нямам друго обяснение, при положение че сигурно и мама трудно би ме познала.

само повтаряше гледай в камерата, гледай в камерата, накрая така блесна, а аз като да се чудя в камерата ли гледам от толкова повтаряне съм се оцъклила като мистър Бийн. Обаче каза - снимката е приета (аз избухнах в смях като я видях, защото я показва за секунда, служителите ме гледаха странно). Не ми се мисли за личната карта след няколко години...