Нови изисквания за лична карта

• 4 869
  • 69
  •   1
Отговори
# 30
Абе помага едно мъъъничко преместване на главата, недостатъчно че да е прекалено наклонено и да не се вписва в изискванията. Просто трябва да се нацели ъгълът, което естествено отнема малко време и съответно не им се занимава. Ако може да щракнат там един път и да се махаш. Сигурно не са всички така, но поне където ходя аз за моите документи това виждам.
Но като си махна очилата, аз буквално не виждам чаааак на 1 метър или колкото е там разстоянието до екрана. Грам не ми е ясно дали не излизам от очертанията, дават ми се инструкции накъде да мръдна и застана и прочие, т.е. не става никак по-бързо. И инстинктивно присвивам и очите, аз просто не мога да фокусирам хич без очила. А колко по-късогледи от мен има...
Относно това че различните рамки изглеждат различно - сменям очила на 2-3 години средно, съответно с личната карта на 10 години това са минимум 3 различни рамки докато е валидна, харесва ми да сменям формата всеки път. Не съм забелязала където е трябвало да ме сравняват с въпросната умряла снимка на ЛК или паспорт, да са имали проблем с това, явно са обучени специално. Нямам друго обяснение, при положение че сигурно и мама трудно би ме познала.

# 31
  • на село
Сега, фотограф съм, занимавам се професионално и съм направила не знам колко снимки с осветление и очила, не става само с леко навеждане на главата, иска и вдигане на осветлението.

За промяната на лицето от очилата,
 на границата, когато сканират с камера, се усеща промяната в лицето в зависимост от рамките.
На турската граница до скоро ни правиха лицево разпознаване с камера.

# 32
За разпознаване със софтуер вече зависи какви са им алгоритмите, аз говоря за проверки извършени от живи хора, никога не е било проблем.
Те осветлението в тая тяхната стаичка ясно че няма да си го разместят, но от опит мога да кажа че се получава с достатъчно опити да се намести ъгълът по който пада светлината върху очилата. Просто рядко е от първите опити, за съжаление Grinning

# 33
  • Beyond the stars
Причината е, че ушите ми са леко клепнали особено като си прибера косата назад.
В крайна сметка, ще използвам тези документи години наред и не искам да се чувствам некомфортно всеки път като извадя лична карта.
Дори служителката настоя да ме снима отново защото не ми се виждало достатъчно добре ухото… аз имах чувството, че не й е ден и като видя че съм малко по-суетна, реши да си направи гавра. Почувствах се леко унизена, дори и да ви се струва преувеличено.

Ако снимка на личната карта ви кара да се чувствате некомфортно, приятелския ми съвет е психолог. Няма нищо по-добро, което може да направите за себе си, от това да се научите да се обичате.
От личен опит Blush

# 34
Не знам какви са изискванията, но служителката отказа да снима 14 годишен с очилата. Трябвало без. И със суитчър не можело, съблече го по тениска. На снимката е излязъл един такъв, стреснат, защото все му повтаряше - тук не гледай, гледай там.... И сочи Sweat Smile

# 35
То тъй се гледа... аз ако можех да гледам без тях, нямаше да ги нося тия очила Grinning

# 36
Снимките на новите карти са някак си преработени компютърно,(най-вероятно за да бъдат лесно разпознаваеми),затова не се ядосвайте че сте излезли кофти на снимката... По същата причина и са черно-бели...

# 37
Аз си сменях скоро личната карта и ми беше безралично като цяло, да не казвам досадно. Преди мен имаше една девойка, която скъса нервите на служителката.Реса си косата известно време и след това започна да си слага грим. Служителката чакаше, аз чаках след нея, изнерви ни максимално всичките и накрая не се хареса на снимката. Направиха и втора снимка и там не се хареса. 35 минути траеше всичкото това нещо, което нормално отнема максимум 1 минута.
Поставих се на мястото на служителката и честно ви казвам, ако минат 5 такива на ден , направо ще ми идва да ошамаря някоя.
Накрая въпросната девойка си тръгна дълбоко разсърдена и неудовлетворена.
Но то такова несъобразително нещо като нея, никога няма да е доволно то нищо, така или иначе.
Като ми дойде реда и казах на жената : Съчувствам ви, снимайте и да си ходя, не ми пука за снимката на личната ми карта.
Жената излезе изключително симпатичен и добронамерен човек, снима ме няколко пъти и в крайна сметка пак се оказа, че първата снимка е най-сполучливата.
В крайна сметка, каквото е срещу обектива, това излиза на снимките.
Представям си, колко точно безсмислен трябва да ми е живота, да седна да се тормозя за някаква си снимка.

# 38
Моята последна лична карта е с черно- бяла снимка и печат, минаващ през лицето. Общо взето - едно замазано петно насред картата. Което ме урежда чудесно. Вие на вашите карти виждате ли се?

# 39
Даже не съм забелязала, че е черно бяла, юни подновявах, може и да не е 😂 Сега суетност, суетност ама снимка на документи да създава драма, май наистина най- подходящия съвет е психолог. Иначе и моите уши стърчат, ходя си с късо пикси и ми дреме на ушаците 😜

# 40
  • на село
Ами те на ЛК са черно бели от 2010г Joy
Сега ли видяхте и имат защита, по цялата карта вървят дъгички Joy

# 41
Моята ЛК от 2014г. беше със цветна снимка. Доста лошо качество – размазана и без контури...

# 42
хаха, аз вадих паспорт преди месец и се сблъсках с новите машини Simple Smile само повтаряше гледай в камерата, гледай в камерата, накрая така блесна, а аз като да се чудя в камерата ли гледам от толкова повтаряне съм се оцъклила като мистър Бийн. Обаче каза - снимката е приета (аз избухнах в смях като я видях, защото я показва за секунда, служителите ме гледаха странно). Не ми се мисли за личната карта след няколко години...

# 43
Аз първата си лична карта извадих през 2010. Беше цветна снимка и много се харесвах на нея. И всички зяпваха, като я видеха - ама как така сте излязла така добре 😆😆😆 Снимката по спомен я направих в фото, след това отидох в паспортното. После си извадих нова през 2017, на място ме снимаха. Черно-бяла, горе-долу биваше. Не помня да са изисквали нещо. И накрая си направих след подписа с мъжа ми - като предната. Тогава служителката сякаш се изгаври с мен. Първо ми каза да си прибера косата. Това беше ново и аз буквално импровизирах. Не се получи добре. После ми вика - "блестите на екрана". Но беше зад стъкло и аз не чух какво казва. Отвърнах, че не я чувам. На втория път я чух, но пък не разбрах какво има предвид и казах "не ви разбирам". Тя най-сетне поясни че лицето ми блестяло. Аз бях без блестящ грим, дори и крем не бях сложила, и само я попитах какво мога да направя аз. Тя явно се ядоса и вика, нищо, вече ви снимаха.... Сега може да се е вбесила от това, че трябва да повтаря и затова да не ми е предложила втора снимка, но аз не виждах как лицето ми няма да блести като блесне светлината... Аз самата бях стресирана по-рано през деня и може би всичко това се отрази - снимката ми бе отвратителна, и наистина имам някакъв блясък точно на клепачите, като от блестящи сенки.... Но пак ще повторя - нямах  и капка грим, дори и спирала този ден - заради черно-белите снимки разбира се, защо да си правя труда...
Сега трябва да си вадя нова, но честно казано въобще не ми се иска....

# 44
Едно време имаше такава смешка- никой не е толкова грозен, колкото изглежда на снимката в паспорта.

Общи условия

Активация на акаунт