Нови изисквания за лична карта

• 4 883
  • 69
  •   1
Отговори
# 60
Страшна работа са, ама те и до 2064та да ги направят, аз и до тогава пак толкова ще си мязам с тая снимка, колкото и сега си приличаме - почти никак Joy
Иначе системата ни е един път... Признавам си че съм се затруднявала да обясня на чужденци каква е работата с нашите лични карти. Хем по закон не може да нямаш, даже си длъжен да не излизаш от къщи без нея. Хем ти си плащаш за да ти я издадат. Не за паспорт или за шофьорска книжка дето все пак са по желание, а за ЛК дето е закон и не те питат искаш ли. Но си я плащаш, всеки път.

# 61
  • на село
Е нищо де, като стигнем 70г и ни издадат карта с валидност 30г, тъкмо до 100 Joy ще сме по- млади на снимката Joy

# 62
Ти пък щото ще разбереш от тая снимка млада ли си, стара ли си Joy

# 63
  • София
Здравейте, валидността на личните ми документи изтече и отивайки да ги подновя, служителката ми заяви, че има нови изисквания, и на снимката трябва да ми се виждат ушите или поне едното ухо.
Някоя от вас подновявала ли е скоро паспорт или лична карта, и задължавали ли са ви да спазите това изискване?
Това изискване е още отпреди 22 години, когато си вадих първата лична карта.

# 64
На мен не ми се виждат ушите, от 2021 ми е картата.

# 65
Успокоих се, че не само аз изглеждам като караконджул на новата лична карта Joy Даже в един момент ми мина през ума да я обява за открадната, да си платя глобата и да си извадя нова, но пак същият караконджул ще бъда вероятно, та бързо отхвърлих тази идея.

Често заверявам документи, поне по 3 пъти седмично я вадя и гледам само там пустата лична карта. В първите седмици предизвикваше голям фурор - сума ти народ изявяваше желание да я види, а аз първа Гица Убавица, само за разглеждане Joy Почти свикнах вече и не се стряскам чак толкова много.

# 66
Подавам я където се иска без да я гледам кой знае колко, а ако трябва да попълвам от нея там номера и прочие гледам тях а не снимката... Един доктор навремето настойчиво ми казваше че стресът е много вреден и да го избягвам при възможност! 😂

# 67
Аз хубаво я подавам без много-много да гледам, ама горките хора, дето им се налага да снемат данни от нея Joy

# 68
Рискове на професията... Да си искат кисело мляко 😂

# 69
Имам въпрос по повод новите лични карти. Номерът на новата лична карта е много странен. При мен е на два реда и започва с буква. Когато попълвам документи и трябва да си въведа този номер трябва ли да го въведа целия от двата реда, или само номера, който е на първия ред?
Според коментари от форума номерът са буквите и първият ред цифри.
Справка можело да се направи на сайта на МВР за валидност на документ. Пак от потребители във форума - буквите да се изписват на латиница.

Влязох да търся информация по този въпрос, доста тъпо са направили дизайна с този номер точно отдолу. 😅

Общи условия

Активация на акаунт