Нови изисквания за лична карта

• 4 880
  • 69
  •   1
Отговори
Здравейте, валидността на личните ми документи изтече и отивайки да ги подновя, служителката ми заяви, че има нови изисквания, и на снимката трябва да ми се виждат ушите или поне едното ухо.
Някоя от вас подновявала ли е скоро паспорт или лична карта, и задължавали ли са ви да спазите това изискване?

# 1
  • на село
Няма такова нещо, подновявах. Изискването е лицето да е открито, без да висят коси над някое око и щом машината ти приеме снимката, всичко е ок Grinning

# 2
Не знам за България, но тук в Канада тази година при подновяване на 10- годишен канадски паспорт, фотографът изрично ми подчерта това изискване. В Канада снимките се правят във фото и най често се подава по пощата. Може и в офис ако искаш за 1-3 дни.За първи път чух такова и ми стана интересно.  Така  че според мен има някакви нови програми за лицево разпознаване по света

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 23:03 от Dimana12

# 3
  • на село
Аз говоря за подновяване на бг документи и не снима фотограф.
Снимките прави автомат, задействан от служител, който и приема документите.

# 4
Подновявах през април, не казаха нищо за такова изискване. С дълга коса съм. Иначе сканираха зениците и отпечатъците от пръсти.

# 5
Подновявах паспорт миналия месец, не са искали да ми гледат ушите. Така или иначе с тая машина е ужасно, изведнъж като блесне и не приличаш на нищо. До сега винаги съм излизала нормално на такива снимки, на тази приличам на плашило.

# 6
Преди 10 дни си взех новата, пуснах я за срок от 3 дни. Нищо не са ми казвали. Но, и аз подкрепям тезата, че като блесне в очите- "ПЛАШИЛО".

# 7
Разбирам, че става въпрос за български документи. Но ми стана интересно как говорят едно и също.

# 8
Има ли начин да оспорвам снетите вече снимки, в случай че служителката ме е подвела?

# 9
Е какво да ви подвела служителката. Щом програмата е одобрила снимките. За първи път чета да се оспорват снимки, може пък да има такава опция като си получите документа

# 10
През август поднових. Ходя с очила и мислех да съм с тях на снимката - да съм ги махнела, че давали отблясъци. За ушите нищо не казаха. Снимките са ужасни. Гледаш в една точка нагоре, а брадичката ти да е надолу ..,

# 11
Имам въпрос по повод новите лични карти. Номерът на новата лична карта е много странен. При мен е на два реда и започва с буква. Когато попълвам документи и трябва да си въведа този номер трябва ли да го въведа целия от двата реда, или само номера, който е на първия ред?

# 12
Имам въпрос по повод новите лични карти. Номерът на новата лична карта е много странен. При мен е на два реда и започва с буква. Когато попълвам документи и трябва да си въведа този номер трябва ли да го въведа целия от двата реда, или само номера, който е на първия ред?
Според коментари от форума номерът са буквите и първият ред цифри.
Справка можело да се направи на сайта на МВР за валидност на документ. Пак от потребители във форума - буквите да се изписват на латиница.

# 13
  • Beyond the stars
Има ли начин да оспорвам снетите вече снимки, в случай че служителката ме е подвела?

С цел ?

# 14
  • София
Не се харесва на снимката

Общи условия

Активация на акаунт