Пазаруване от Best Secret- Тема 3

• 48 926
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
До човек е, моят куриер от Експрес 1 е добре, даже на няколко пъти работих със странни смени и човекът се съгласи да дойде в посочения от мен час. Аз съм много доволна за сега. Но много добре помня в началото Спиди преди години какви номера ми въртяха - и по-точно един куриер, който звънка и затваря и после посочва, че не съм била на адреса. Живеех наблизо, но бях с бебе и не ми беше удобно да излизам и да оставям бебето само, а този въпросен господин не разнасяше на близките адреси, а звънеше и затваряше и после не вдигаше и пишеше, че не съм на адреса. Имаше и друг, при който се случи следната случка. Поръчали сме с мъжа ми усилвател от Япония, който беше много скъп и го чакаме 1 месец, най-накрая идва в БГ и пише, че е в куриер и даден телефонния номер, а по движението на усилвателя пише, че не сме на адреса, а той бил звънял два пъти (а не беше даже и кликнал), после на другия ден пак същото пише, млади и зелени тогава направо изтръпнахме, че ще се върне пак в Япония, бяхме платили и куп пари за доставка. Обадихме му се и почнахме да го молим да отидем където е той и сами да си го вземем, той се дърпаше, но накрая се съгласи. Когато отидохме, човекът си призна, че трябвало да му платят някакъв бонус от 600 лв, но не му го платили и той нарочно решил да не доставя пратки, не му се работело и нямало смисъл от работа…
   Относно BS, като гледам на съфорумеца, 4 дни му е стояла в Румъния, направо ми призлява - и моята сега е там, представям си. Поръчката този път наистина ми трябваше, за 600 лв, може и да скромна сума както казвате, но все пак хронологията трябва да се спазва. Също може и да сложат опция с експресна доставка с плащане, щях да си платя. Връщането на парите не ми е спешно, там мога да почакам. Макар, че пак би било редно да се спазва хронология.

# 166
Направо спирайте да поръчвате като сте така недоволни.

# 167
За да дам такова определение, не е било единичен случай. А, всеки път е едно и също. Всеки път са разправии с точно тази куриерска фирма. Когато си поръчал нещо, го очакваш и може би ти трябва. Не е нормално цяла седмица да не могат да ти доставят пратка. И за протокола - живея в Младост, София, а не в някое село, за което куриера има една пратка и го мързи да иде до там. Белите фирми като Еконт и Спиди имат график кога да ходят до тези населени места и си доставят пратките. Доставката не е безплатна. Една от страните я плаща. Ако е над 99 лв - БС, ако е под 99 лв - купувача, но куриерската фирма не разнася пратки гратис, за това сме си в пълното право да изискваме. Някой тук се беше похвалил, че пратката му пристигнала за 3 дни в Германия. Да, разбирам, че нямаме склад на БС в България и това отнема време, но пък пратката ми да е в България и цяла седмица да не могат да ми я доставят - еми не е нормално!

Ужас, ужас, тези пратки на живот и смърт.

Ами да, като сте родили преди 3 месеца и нищо още не ви става от старите есенни дрехи, нито обувките. Няма голям избор по нашите магазини на 42 номер обувки, които да са ми удобни и да ми харесват. За това - да, на живот и смърт е. Аз съм си направила сметката, че мога да изчакам 10 дни от поръчка до доставка, но като станат 20 дни вече е прекалено. И не съм недоволна от сайта, а от куриера, с който работят. Ако има как, никога не бих го избрала. Даже не искам доставка до адрес. Стига ми да работят със Спиди и с доставката на пратките с тях (не само за връщане). Получавам смс за пратка. Пренасочвам я от линка в съобщението до избран от мен офис и на другия ден отивам да си я взимам. Толкова по-лесно е. В цял свят доставките са супер бързи, само тука е олелия. От Щатите с Ggbg пристигат за 20-25 дни, те тука в София цяла седмица не могат да доставят една пратка. Смешно е.

Regalia43,
Преди години беше анархия при куриерите, но последните години малко ги постегнаха. Получават що годе прилични пари, а при такива своеволия имат глоби. Аз към днешна дата съм доволна най-много от Спиди и Еконт. По-високи са им куриерските услуги, но имат офиси на всяка крачка, приложението на Еконт пък е супер удобно за проследяване и нямам против да платя по-висока цена за по-добро качество на обслужването.

# 168
Всички така говорят, че ще плащат и това докато дойде момента за плащане.

Добре е темата да се придържа към пазаруването, а не да е място за изливане на негативните ви емоции.

# 169
Аз си поръчвам неща и от физически лица. Там куриерската е за моя сметка. За това, че си плащам, не е само приказки. Моля да не обобщавате.

Доставката е част от пазаруването. И колкото и да се опитвам, не мога да разгранича двете неща, защото в следствие на едното, оставам с неприятно изживяване и от другото.

Аз всеки път пиша на БС, когато съм недоволна с надеждата да предприемат мерки, защото все пак те имат договор с тази куриерска фирма и могат да заявят претенциите си към тях. Ако доставката ми беше с наложен платеж и плащане на куриерската услуга от моя страна, изобщо нямаше да си търся пратката. Но когато тя е платена предварително, съм с вързани ръце и трябва аз да я издирвам и да се моля.

Спирам с темата, наистина става досадно.

# 170
Унасяте се с определенията за куриерите, поръчвате нещо от майната си, с безплатна доставка на някаква скромна сума и очаквате едва ли не всички да работят за Вас, за да  ви дойде на секундата дрешката, без която не можете, до всяка една точка на България.
До колко села въобще и не ходят куриери - наскоро опитвах да изпратя лекарства, а не парцалки и няма не може, никой не ходи до въпросното място, а пощата работи 2 пъти седмично по 4 часа.

Какво да правите, ами обадете се на куриера например с въпроса, който написахте тук.
[/quote
Така скромна сума как разбрахте ?  Има бижута , чанти маратонки на марки не говоря за adidas nike ,guess , а за наистина марки на които сумите не са скромни ,но си заслужават парите
Така ,че и доставка да платя изобщо не е проблем
Проблема е че се бавят страшно много

# 171
Най-странното ми изживяване с тях:
.

излиза, че поръчката ми, направена на 4-ти октомври два пъти е идвала до България в един  и същ ден и се е връщала до Австрия, сега пак  се е върнала в Австрия Grinning Grinning

При мен е по същия начин само че идва до Бг в софия и я пращат в румъния защо ?
И при мен същото 🤣 Направо нямам думи. Писах им преди няколко дни за анулиране, но никаква реакция..

# 172
И моята поръчка, направена на 4-ти, в петък е пристигнала в София, а днес отново е с Австрийските пощи???
Писах им имейл току-що.

# 173
  • Berlin
Не знам дали БС избират кой да доставя в България. Те пращат с немските пощи, понякога предполагам с DHL. Така че немските пощи си партнират с някой в България, не БС.🤔

# 174
Пощите са австрийски,и да, след това са DHL.Това съм виждала при проследяване на пратки.Проблем с превозвачите от този сайт не съм имала,но пък ми се случи точно със Спиди/BPS с пратка от САЩ.Вината беше тяхна,а изобщо не си мръднаха пръста.

# 175
  • София
Последната поръчка: яке на .12Puntododici

Това ми е второто яке на марката, много са леки, изпипани и красиви.
И един сутиен на Триумф

Доволна съм от всичко с изключение на скоростта на доставка - 12 дни. Но пък си струваше чакането.

# 176
  • Mostly in my mind
много красив сутиен Heart

# 177
Да, тази серия са много удобни и с визия, аз от about you от бъга им през август си взех. Triumph  си поддържат този модел постоянно от години

# 178
  • София
Да, това е Triumph Amourette 300 WHP и наистина е комфортен и мекичък.

# 179
Аз да кажа, че съм една с баааавно потеглилите поръчки. Вчера тръна от Австрия, вече е в Румъния 😁 Явно все пак ще дойде в срок.

Общи условия

Активация на акаунт