Пазаруване от Best Secret- Тема 3

• 48 911
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
Не знам на какъв принцип  е бързото придвижване, явно до късмет 🙂
Аз и с пощите последен път имам връщане за 10дни, разбрах като ми писаха, че обработват, не съм следяла

Спиди  ми е недостатък носенето до офис при условие, че маршрута на куриера може да е на път, но няма право да вземе пратка без предварителна заявка. Пускането на заявка като цяло за други пратки ми е тромаво...

При Еконт мога да махна на куриера от улицата  и да приеме пратка, системата на обслужване им го позволява.

# 151
Не знам на какъв принцип  е бързото придвижване, явно до късмет 🙂
Щефи, пиши като ти преведат паричките, интересно ми е да сравним - и аз ще пиша също. Аз съм пуснала в понеделник по Спиди, ти във вторник. Да видим кога ще се отразят в банковото приложение.

# 152
Аз върнах в сряда. Сега видях, че имам очаквано плащане. Значи утре или вторник ще видя парите.

# 153
  • Варна
В четвъртък (10.10) направих поръчка и до сега движение по нея - кръгла нула.
Пратиха ми извинителен имейл.
Излагат се.

# 154
Сега чак виждам на сайта на returns са сложили червен надпис:

Due to the currently increased order volumes, the packing process of your order is taking a bit longer than usual.
You will receive the confirmation as usual once your package has been dispatched. Thank you for your understanding.

# 155
Най-странното ми изживяване с тях:
.

излиза, че поръчката ми, направена на 4-ти октомври два пъти е идвала до България в един  и същ ден и се е връщала до Австрия, сега пак  се е върнала в Австрия Grinning Grinning

При мен е по същия начин само че идва до Бг в софия и я пращат в румъния защо ?

# 156
  • на пистата
Как разбрирате,че връщането ви е със спиди.Аз направих връщане и никъде нищо не пише.Има един тракинг номер започващ с 2.Това бг пощи ли е?
Редактирам се.Сега отворих документа и отдолу има със спиди.Трябва да си разпечатам аз товярителницата и за я лепна отгоре ли.Простете за въпросите,но за първи път ще връщам.

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 07:46 от NaM

# 157
Как разбрирате,че връщането ви е със спиди.Аз направих връщане и никъде нищо не пише.Има един тракинг номер започващ с 2.Това бг пощи ли е?
Редактирам се.Сега отворих документа и отдолу има със спиди.Трябва да си разпечатам аз товярителницата и за я лепна отгоре ли.Простете за въпросите,но за първи път ще връщам.
Да, сама си разпечатвате товарителницата, ако пише Спиди, отивате във Спиди, ако пише Bg Post - отивате в пощата. Много важно е ако е в БГ пощи  кутията да е отворена, защото там обстойно гледат какво има в кутията и там си слагат бележката с артикулите, които са в кутията. При Спиди всичко става бързичко и сложете Вие вкъщи предварително списъка с върнатите артикули вътре в пакета/ кутията. За всеки случай пак не слагам тиксото и показвам какво има вътре в пратката ( остана ми навик от БГ пощи) и след като вкъщи съм си сложила списъка с върнати артикули, само им подавам бележката с тракинг номера, те си я лепкат сами след като сами си запечатат пакета.

# 158
Не мога да разбера какво се случва с моята пратка . Миналата седмциа на Express one , уж трябваше на следващия ден да дойде . Тази сутрин звъня първо нямаше пратка с такава товарителница , после с телефония ми номер я намери и се оказа , че няма да е днес а може би вторник  . Каза , че моя район не всички дни се обслужва 🤯 тази фирма е малоумна….. аз живея на село сещам се , че преди години в пощата ми се оставяше , чудя се да ходя ли до пощата . Не знам какво да правя

# 159
Очевидно обемът на поръчките от България рязко е нараснал. Трябва да имаме малко търпение.

# 160
В Спиди си разпечатват товарителницата те. Тази, която аз съм разпечатала си остава за мен. Не затварям нищо предварително, за да не ми кажат, че искат да проверят какво има вътре.

Да, Експрес 1 са наистина малоумни. Просто търпение с тях.

# 161
Унасяте се с определенията за куриерите, поръчвате нещо от майната си, с безплатна доставка на някаква скромна сума и очаквате едва ли не всички да работят за Вас, за да  ви дойде на секундата дрешката, без която не можете, до всяка една точка на България.
До колко села въобще и не ходят куриери - наскоро опитвах да изпратя лекарства, а не парцалки и няма не може, никой не ходи до въпросното място, а пощата работи 2 пъти седмично по 4 часа.

Какво да правите, ами обадете се на куриера например с въпроса, който написахте тук.

# 162
За да дам такова определение, не е било единичен случай. А, всеки път е едно и също. Всеки път са разправии с точно тази куриерска фирма. Когато си поръчал нещо, го очакваш и може би ти трябва. Не е нормално цяла седмица да не могат да ти доставят пратка. И за протокола - живея в Младост, София, а не в някое село, за което куриера има една пратка и го мързи да иде до там. Белите фирми като Еконт и Спиди имат график кога да ходят до тези населени места и си доставят пратките. Доставката не е безплатна. Една от страните я плаща. Ако е над 99 лв - БС, ако е под 99 лв - купувача, но куриерската фирма не разнася пратки гратис, за това сме си в пълното право да изискваме. Някой тук се беше похвалил, че пратката му пристигнала за 3 дни в Германия. Да, разбирам, че нямаме склад на БС в България и това отнема време, но пък пратката ми да е в България и цяла седмица да не могат да ми я доставят - еми не е нормално!

# 163
И при мен е същото , аз дори нямам все още имейл , че ще я доставят и тн.
За да дам такова определение, не е било единичен случай. А, всеки път е едно и също. Всеки път са разправии с точно тази куриерска фирма. Когато си поръчал нещо, го очакваш и може би ти трябва. Не е нормално цяла седмица да не могат да ти доставят пратка. И за протокола - живея в Младост, София, а не в някое село, за което куриера има една пратка и го мързи да иде до там. Белите фирми като Еконт и Спиди имат график кога да ходят до тези населени места и си доставят пратките. Доставката не е безплатна. Една от страните я плаща. Ако е над 99 лв - БС, ако е под 99 лв - купувача, но куриерската фирма не разнася пратки гратис, за това сме си в пълното право да изискваме. Някой тук се беше похвалил, че пратката му пристигнала за 3 дни в Германия. Да, разбирам, че нямаме склад на БС в България и това отнема време, но пък пратката ми да е в България и цяла седмица да не могат да ми я доставят - еми не е нормално!

# 164

Ужас, ужас, тези пратки на живот и смърт.

Общи условия

Активация на акаунт