МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20

• 19 579
  • 412
  •   1
Отговори
# 300
miracle, нямам личен опит, но знам, че за варикоцеле най-много хвалят Кацаров в София. Направете една консултация с него.

# 301
Miracle , със сигурност е така , но и сперматогенезата се мени на всеки 3 месеца така че съществена промяна след операцията може да очаквате след 6-я месец.И да както може да има положително влияние така може и да си останат същите нещата.
Аз смятам че Д-р Георги Лазаров е компетентен и не е лошо да чуете и неговото мнение.Д-р Бъчваров започва с изписване на куп добавки и загуба на време и пари преди да премине към нещо по-съществено.

# 302
Днес посетихме уролог - андролог в Плевен. Там той установи , че ММ има разширена вена със следните размери 37мм. Съответно беше му поставена диагнозата варикоцеле!
- не знам как да действам, исками се още едно мнение без значение къде. И не знам дали да се подложи ?! Чета много противоречиви отзиви относно операцията

Миракле, аз също съм се интересувала от варикоцеле покрай моя мъж. Питахме и в Турция. Навсякъде ни казаха, че операция и евентуално подобрение ( но не дават големи шансове) се правят при млади мъже. При мъже над 35-40 г няма много смисъл от тази операция. На една приятелка мъжа й си беше правил, нямаха никакво подобрение за една година, а и е имал проблеми след това с възстановяването. Така или иначе си успяха инвитро с методи за МФ като чип, зимот, пикси. При вас колко е зле положението, нищо ли няма в СГ?
ММ се подобри от Ресвератрол, Омега 3, вит Е, С, А и свали кръвната захар и малко отслабна.

# 303
Наскоро писах в групата, споделих и нашите проблеми които бяха безкрай и безброй. Обърнахме се към Бъчваров, той назначи лечение, което сега в края на май приключи- 3 месеца. Спермограмата ни беше много лоша и бяхме 99,9% сигурни, че ще се наложи асистирана репродукция. На 3тия месец видях 2 черти след 2 години чакане.
Miracle , със сигурност е така , но и сперматогенезата се мени на всеки 3 месеца така че съществена промяна след операцията може да очаквате след 6-я месец.И да както може да има положително влияние така може и да си останат същите нещата.
Аз смятам че Д-р Георги Лазаров е компетентен и не е лошо да чуете и неговото мнение.Д-р Бъчваров започва с изписване на куп добавки и загуба на време и пари преди да премине към нещо по-съществено.

# 304
Salsera СГ на ММ не е цвете , но това не туко така да се вземе това решение...😑
Иначе:
- Прогресивно подвижни - 17,31 %
- Обща подвижност - 27,29 %
- Нормална морфология по Крюгер - 1,5 % ....
Безмълвна съм. Множество дефекти ( глава + шийка ) 97 %.
Изводът е астенотератозоосепрмия.
Ще видим сега със следващото Инвитро какво ще се случи, дано да подберем правилната селекция за това . Иначе почна да приема ММ Mito Motile многото хапчета пък да видим...

# 305
Наскоро писах в групата, споделих и нашите проблеми които бяха безкрай и безброй. Обърнахме се към Бъчваров, той назначи лечение, което сега в края на май приключи- 3 месеца. Спермограмата ни беше много лоша и бяхме 99,9% сигурни, че ще се наложи асистирана репродукция. На 3тия месец видях 2 черти след 2 години чакане.

Много се радвам за вас! И моя мъж го лекува Бъчваров - изпи добавки за над 500 лв на месец в продължите на 6 месеца.Нямаше никакво подобрение.Резултатите му бяха като от преди лечението!Само загубихме куп пари и време.

# 306
Miracle 🌠при вас ДНК фрагментацията как е?
При нас със същата диагноза беше над 20% и това се оказа големият препани камък.
ММ е опериран от варикоцеле, когато беше на 38 г. и нямаше подобрение, не искам да споменавам и факта колко пари сме дали за какви ли не добавки без резултат.
Единственото, от което има няква светлина в тунела, за сега са допълнителните техники за селекция на сперматозоидите при ин витро + ЕЦ, заради ниския яйчников резерв и лошото качество на Я при мен.

# 307
Здравейте! Включвам се и аз понеже не съм много наясно … според андролога на мъжа ми изследванията са перфектни и “даже става за донор”, но мен ме притснява тази морфология, защото виждам всички да се оплакват от такава. Според моя лекар също е притеснително. Мнения по въпроса?

# 308
Някой посещавал д-р Бъчваров конкретно за висока ДНК фрагментация? Имало ли е ефект и кои добавки евентуално изписва.

# 309
Здравейте! Искам да попитам 21% ДНК фрагментация с 1% морфология, но с добра бройка и подвижност (Нормозооспермия), проблем ли би била при инвитро?
Естественото забременяване не ни се получава от 1 година, като през това време имам една биохимична Б, наскоро минах и през “кухо яйце” след първи опит ЗЕТ.
Ембрионите не са изследвани, защото ембриолозите казаха, че нямало как да не се получи с такава СГ, предвид че аз съм на 30г, с едно раждане и без проблеми. Но ето, че проблем явно има и честно казано изпитвам ужас от следващ трансфер и неуспех. Имаме още 4 замразени ембриона.

# 310
Някой посещавал д-р Бъчваров конкретно за висока ДНК фрагментация? Имало ли е ефект и кои добавки евентуално изписва.

При моя мъж ефект нямаше никакъв. Всъщност в началото не му беше изследвана, но след 6-7 месеца добавки изписани от д-р Бъчваров я изследвахме и беше 41% (имахме успешно инвитро с тази фрагментация). Добавките не бяха лоши като комбинация, явно не бяха точните и не бяха достатъчни за моя мъж (въпреки, че доктора ги смени след като след 3м нямаше ефект)
Свали фрагментацията от 39% до 29% след добавките на Надежда + л-тироксин заради субклиничен хипотиреоидизъм + много тънко и свободно бельо + малко по-често обновяване на материала спрямо стандартната честота. След това изкара още един курс добавки, но по други причини така и не проследихме дали е паднала още.

beyourself, 21% не е крайно лош процент. Може и по-добре, но не е толкова зле. Дали тя е причината може да се каже само след изследване на ембриони или абортивен материал. А по принцип и биохимичната, и кухото яйце се приемат за случайни събития в голяма част от случаите. Има два варианта- настоявате за ПИД сега или пробвате пак директно. Ако има вече 3та загуба е добре да се помисли за качеството и ще показва по-скоро тенденция за проблем.

# 311
2402, би ли споделила какви селекции сте правили при успешното инвитро?

# 312
ICSI + ChipBaby (микрофлуидна селекция на сперматозоиди, аналог на Zymot, но на друг производител). От 17 извадени зрели Я, 11 се оплодиха, а 6 замразихме на 5ти ден, като при мен има и СПКЯ и ИР, което също се отразява на качеството на Я. От първия трансфер се хванаха и двата (имам едно дете, загубата на другото беше по време на раждането и не беше свързана по никакъв начин с качество на ембрион или плацента). От втория трансфер, отново на 2 ембриона, имах извънматочна бременност. Трети трансфер само на 1 ембрион - неуспешен, но след него се откриха проблеми в матката. Последния ембрион вече е размразяван и повторно замразяван веднъж, защото бяха замразявани по 2, и сега си чака ред.
Стимулацията ми беше в края на 2020г и тогава ПИД тепърва навлизаше. Почти никъде не се предлагаше и беше по строги показания (например наследствени генетични заболявания, отклонения в кариотип ако е имало многократни загуби и т.н.), така че не са ми изследвани ембрионите. Предложиха ми ПИД за последния ембрион, но не ни се рискуваше с 3 пъти размразяване и замразяване. Качество на ембрионите, с които имах имплантация също не го знам. Знам, че неуспешния трансфер беше с 3AB, а останалия ни е 3BB.

# 313

Някой знае ли андролог / уролог онлайн консултация смисъл, за да погледне това изследване и да изпише медикаменти?

# 314
  • Кърджали
Хипотиреоидизъма влияе ли върху спермограмата? Моя мъж ноември прави спермограма беше с 3.5 % морфология и с множество дефектни сперматозоиди и тератозооспермия и един месец след това пусна изследвания и излезе повишено ТСХ, което беше 17. После пиеше л-тир@кс 50мг. един месец или два и беше спаднало ТСХ. После контрола направи след 6 месеца и пак се е вдигнало на 19-и по това време правихме инвитро на естествен цикъл и свеж трансфер, но нищо не стана. Според доктора не било проблем, че ТСХ е високо, а били важни моите изследвания след трансфера, но ще изчакаме да се нормализира и тогава ще пробваме пак, макар че нямам време на 42г. съм с ниско АМХ.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 08:36 от gal4eto_83

Общи условия

Активация на акаунт