МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20

• 19 541
  • 412
  •   1
Отговори
# 330
Има ли някой подобрил ДНК фрагментация с вливки в клиниката на Сигридов?

# 331
От кога я има тази мъжка формула в Надежда? Нещо ново ли е? Поне преди 6 години, преди да забременея не ни е споменавано за тях.

# 332
  • Sofia
От кога я има тази мъжка формула в Надежда? Нещо ново ли е? Поне преди 6 години, преди да забременея не ни е споменавано за тях.
От поне 2-3 години със сигурност я има, за повече не знам.

# 333
Si_mo_na аз също смятам, че си струва човек да си доплати. Още повече, че се води, че след 3-ти ден качеството на сперматозоида е водещо.
При нас най-доброто съотношение извадения яйцеклетки - ембриони на 5-ти ден е било с ICSI + чип.

Rouina91 - стискам палци за трансфера Simple Smile

В клиниката в която съм предлагат само ИМСИ и МАКС. Ще се възползваме поне от едното. Благодаря!
Ами аз ти препоръчвам да пробвате с МАКС-а, повече си струва до колкото знам. В коя клиника сте? На нас в Надежда ни излезе към 350, но си струваше. Ако се наложи да правим още пункции пак бихме заложили на него.
Да, и аз сякаш се спрях на него, като четох какво точно представляват. В Селена сме.

# 334
Момичета, сега чета закона за кандидатстване с мъжки фактор. Май имаме само едно изпълнено условие - морфология < 3.9 Доколкото виждам гледат общ брой сперматозоиди, а там сме над минимума. Ще ни одобри ли ЦАР или не? Ето ги спермограмите

И втората

# 335
Avi_ с тази спермограма може да пробвате с инсеминация ако не сте до сега , ако нямате овулация и с индукция на овулацията.
За фонда нямате нужните критерии освен морфология гледат и подвижност.

# 336
Здравей, това с овулацията и индукциятя обаче не го разбрах Simple Smile Инсеминациите си ги заплащаме ние, нали?
Avi_ с тази спермограма може да пробвате с инсеминация ако не сте до сега , ако нямате овулация и с индукция на овулацията.

# 337
Здравей, това с овулацията и индукциятя обаче не го разбрах Simple Smile Инсеминациите си ги заплащаме ние, нали?

Да вие си ги заплащате , при 4 неуспешни имате право да кандидатствате за фонда.Цените варират около 500-600 лв  в различните болници.
Предполагам сте пробвали да следите овулация при аг специалист и да правите опити в деня и около овулацията, и правите опити за бебче над половин година ако сте 30+ и година ако сте под , за да пристъпвате към IVF.

# 338
Да, да доста повече от година, за жалост Simple Smile Над 30 сме. Овулация имам. Дали сте минавали през процедура по инсеминация и как протича? Може би точно със следене на овулация?

Да вие си ги заплащате , при 4 неуспешни имате право да кандидатствате за фонда.Цените варират около 500-600 лв  в различните болници.
Предполагам сте пробвали да следите овулация при аг специалист и да правите опити в деня и около овулацията, и правите опити за бебче над половин година ако сте 30+ и година ако сте под , за да пристъпвате към IVF.

# 339
А правили ли сте си цветна снимка за да проверите дали тръбите ви пропускат ? Ако не сте - това е първата стъпка която трябва да направите преди да пристъпите към инсеминация или ivf.

# 340
Здравейте! Какво мислите за тези резултати? След лошата спермограма бяха назначени и други изследвания и в момента 3-месечен курс с витамини и добавки, като ни беше даден и пакета с документи, които да попълним за финансиране от фонда за Инвитро. Дали имаме шанс нещата да се случат естествено, да поискаме ли и 2ро мнение? А и относно това финансиране може ли някой да каже как се случват точно нещата, след като се подадат документите какъв е редът, колко време се чака? Ще се благодарна за всяко мнение! Hands Pray
Pensive

# 341
При тази спермограма не мисля, че има много шанс за естествена бременност. Бройката е изключително ниска и щеше да е сериозен проблем дори по-добра морфология и подвижност.

# 342
При тази спермограма, не чакайте а си подайте документи за фонда.Дори с пиене на добавки и витамини нещата няма да се подобрят кой знае колко значително, ако изобщо се подобрят. Сега фонда има всеки месец заседание и в месеца в който сте подали документите / ако е в началото на месеца / имате отговор!

# 343
Да, всичко това е направено
Да, да доста повече от година, за жалост Simple Smile Над 30 сме. Овулация имам. Дали сте минавали през процедура по инсеминация и как протича? Може би точно със следене на овулация?

# 344
Avi_ тогава обсъдете с вашия АГ варианта за инсеминация , прочетете как протича манипулацията , има много литература по темата и мисля че във вашия случай е подходяща преди да пристъпите към IVF

Общи условия

Активация на акаунт