МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20

• 19 482
  • 412
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря! Ние последно бяхме края на 2019г. , още беше д-р Маки. Тогава тези добавки мисля, че още не ги е имало, защото това, което ни изписа беше от аптеката, неща които могат да се намерят и по др аптеки.
А това момче Илиян какъв е? За селекция на материала сте ходили при него, така ли? Или от него се взимат добавките?
Момичета, може ли да препоръчате към кой от двата андролога в болница Надежда да се обърнем, за да се опитаме да подобрим спермограмата с някакви добавки?
Като цяло с който и от двата да говорите, мисля че ще ви препоръчат добавките, които се приготвят в самата болница. Като цяло не са лоши и имаше малък ефект при нас, но са малко по-скъпи. Ние по спомен разговяряхме с момче, което ако не се лъжа се казваше Илиян. Потърсихме съвет за селекция на материала при инвитро - останахме доволни като цяло.
Андролог е. Може да бъркам името, но той ни отвори вратата и с него се консултирахме. Добавки сме взимали няколко пъти още преди 2-3 години от там. Андрологът ще ви ги даде и ще си ги платите на касата. Около 200 лева беше последно като взимахме декември месец , сега може и да са ги качили.

# 391
Здравейте. Може ли информация за колко дни излиза спермограмата и цената в Надежда? Мерси за съдействието!

# 392
Здравейте. Може ли информация за колко дни излиза спермограмата и цената в Надежда? Мерси за съдействието!

Цената на обикновената е около 90 лв. , излиза до 1 час.
По Крюгер е около 190 лв., но не съм сигурна след колко време излиза - дали в рамките на деня или на следващия.

# 393
https://photos.app.goo.gl/XvJN5AYnmN9Q7h2FA

https://photos.app.goo.gl/JdcJcbimJMYuvn3dA

Здравейте, бих искала да споделя собствен опит. При мен нямаше проблем, но спермограмата на мъжа ми беше с морфология по Крюгер 1%. Освен това е и на години, беше минал 50.
Единственото което ни помогна да имаме не едно а вече две деца са капсулите
(вижте двата линка), които в отчаянието си поръчах от Амазон. Тъй като и двете деца станаха на втория месец от приема им съм убедена че не е съвпадение или случайност (безуспешни опити имахме 2 години и 2 спонтанни аборта в ранна седмица).
Поръчани да от немския Амазон тъй като живеем в Германия. Мисля че правят и доставка и за България, но не съм сигурна.
Ако някой има въпроси ще се радвам да помогна. Успех на всички!

# 394
Здравейте! Не съм писала от 2019 в тази тема, но ето ме отново.
Др Калчев преди време ни беше изписал една марка витамини за подобряване на сперматогенезата, които помогнаха много тогава. Бяха скъпи около 250 лв, но забравих как се казваха. Някой знае ли ?

# 395
За андрофлор иска ли се въздържание? Мислех, че са нужни 2 до 5дни, но акушерката ми каза, че това било микробиология и нямало нужда от въздържание.
 Тъй като бързаме, се чудя 1ден въздържание малко ли е и какъв ефект би имало?

# 396
В Геника искат 3 дни полово въздържание , така че попитайте където ще правите изследването за техните изисквания.

# 397
За микробиология не се изисква въздържание.

# 398
  • София
Здравейте! Не съм писала от 2019 в тази тема, но ето ме отново.
Др Калчев преди време ни беше изписал една марка витамини за подобряване на сперматогенезата, които помогнаха много тогава. Бяха скъпи около 250 лв, но забравих как се казваха. Някой знае ли ?
Mito Motile?

# 399
Здравейте, много ли е зле положението с тази спермограма Sad Може ли да препоръчате лекар за София? Има ли добавки, които биха помогнали в случая? Предстои да пуснем и микробиология заради левкоцитите…

# 400
Къде най-изгодно може да се намери Mito motile?

# 401
При мм има само един проблем в спермограмата, заради който нямаме дете, но не можем да разберем от какво е причинено.
Направил е всякакви други изследвания и всичко е наред. Не знаем от къде е породен проблемът.
На 35 години, има си нормален здравословен живот, но е пълничък и понеже работи на смени,  не спи както трябва.
Съмняваме се от ковид ваксините, ял е 3 броя от тях.
Генетично не е податлив на такъв проблем.
Понеже не знаем проблема от какво е причинен, не знаем и как да го решим.
Най-близкото решение е инсеминация, но все още не се чувствам готова за това.

# 402
Майчета и бъдещи майчета... Аз съм на 28, моят мъж на 32. Пиша тук вече с огромно отчаяние. От две години и половина се борим за детенце и нищо не се получава. Само за информация аз съм на поддържаща терапия Л Тироксин, дуфастон, инофолик комби и преднизолон. Откриха ми завишени стойности на надбъбречната жлеза и запушена лява тръба поради неустановени причини. Моят съпруг беше поискал да си направи и той изследване, защото не ни се получаваха нещата и отидохме заедно в Щерев. Там той беше дал 5% морфология по Крюгер , 22% бързи линеарни, 19% бавни, нормокинетични 41, акинетични 49% процента и общ брой на сперматозоидите 82млн. Диагнозата му беше нормозооспермия. Уролога там, каза че трябва малко да ги забързат и увеличат бройката и просто не мога да ви изброя колко много добавки му изписа. На месец давахме за него около 300 лв. Бяха към 5-6 вида . Доколкото четохме с тогавашната му диагноза щеше да бъде възможно естествено забременяване, но си рекохме , че щом доктора казва, че може да е по-добре защо да не ги пие. След половин година отива пак на изследване рязко качваме бройката на 238млн , но пък бързите падат на 5% бавните на 10,%. , акинетични на 79%, морфологията си седи и тя на 5%. Доктора каза, спокойно дори и да паднат още не се притеснявай, имаш много бройки и за ин витро имаш достатъчно.  Ето тук направо ни преряза. Аз напуснах Щерев, моят мъж също. Изминаха още един два месеца в които се лутахме и просто не знаехме къде да отидем и от колеги чухме за КИРМ Плевен. Уролога там му пуска спермограма от която и на двамата ни се подкосиха краката и му изписаха Трибестан и Меглюкон , защото се оказа , че тестостерона му е паднал в, а инсулина е на границата... Ще Ви приложа снимка, казвам ви накратко в Плевен ми проходиха тръбите и изписаха преднизолона.. в следващият месец почвам хапчета за стимулация и ще се запиваме за ин витро .. просто не издържаме вече с това лутане.. за наше огромно разочарование Щерев ни претупаха и не желаеха да ни лекуват , за да станат нещата по естествен път ..

# 403
При мм има само един проблем в спермограмата, заради който нямаме дете, но не можем да разберем от какво е причинено.
Направил е всякакви други изследвания и всичко е наред. Не знаем от къде е породен проблемът.
На 35 години, има си нормален здравословен живот, но е пълничък и понеже работи на смени,  не спи както трябва.
Първо- какъв е проблема в спермограмата? Ако е понижена морфология, при добра бройка и подвижност не е това причината да нямате дете.
Това, че Ковид ваксините са проблем си го избийте от главата. В семейството на моя мъж няма други хора с репродуктивни проблеми, като започнахме опити за дете даже беше слаб, спортуваше, хранехме се нормално, не пие, не пуши и все пак спермограмата му беше трагична по всички показатели. Това беше 1 година преди ковид и 2 години преди ваксините за ковид. Миналата година имаше подобрение на показателите при него, скоро не сме ги проследявали, въпреки че преди години има поставени 2 ваксини.
Та моля, не разпространявайте подобни "конспиративни" теории. Преболедуването от ковид може да доведе до проблем със сперматогенезата. Отделно колкото и здравословно да си мисли, че живее човек в наши дни, не е така. Въздуха е мръсен, постоянно сме под стрес, има микрочастици пластмаса в почти всичко и т.н, и т.н. Затова и все повече хора имат репродуктивни проблеми, и все повече ще имат.

И все пак - за инсулинова резистентност изследвали ли сте го? Пълен пакет хормони? Индекс на ДНК фрагментация?

# 404
На 35 години, има си нормален здравословен живот, но е пълничък и понеже работи на смени,  не спи както трябва.
Първо- какъв е проблема в спермограмата? Ако е понижена морфология, при добра бройка и подвижност не е това причината да нямате дете.
Това, че Ковид ваксините са проблем си го избийте от главата. В семейството на моя мъж няма други хора с репродуктивни проблеми, като започнахме опити за дете даже беше слаб, спортуваше, хранехме се нормално, не пие, не пуши и все пак спермограмата му беше трагична по всички показатели. Това беше 1 година преди ковид и 2 години преди ваксините за ковид. Миналата година имаше подобрение на показателите при него, скоро не сме ги проследявали, въпреки че преди години има поставени 2 ваксини.
Та моля, не разпространявайте подобни "конспиративни" теории. Преболедуването от ковид може да доведе до проблем със сперматогенезата. Отделно колкото и здравословно да си мисли, че живее човек в наши дни, не е така. Въздуха е мръсен, постоянно сме под стрес, има микрочастици пластмаса в почти всичко и т.н, и т.н. Затова и все повече хора имат репродуктивни проблеми, и все повече ще имат.

И все пак - за инсулинова резистентност изследвали ли сте го? Пълен пакет хормони? Индекс на ДНК фрагментация?
Само днк не сме изследвали, останалото е ок.
Ми то и лекарят е казал, че не е невъзможно, но ще е по-трудно и ще изисква повече време да чакаме.
Ще чакаме, но и аз пия лекарства, не искам да пия лекарствата дълго време, но не знаем кога ще се получи, страх ме е да навредя здравето си в бъдеще, лекарствата ми за съжаление могат да причинят лоши неща, ако ги прекаля, но и без тях ще ни е много по-невъзможно.

Не е на 20 години, не е млад вече, не знам дали изобщо има шанс да му се подобрят.
След 3 месеца ще научим, но ако дотогава вместо да се подобри, ако се прилоши?

Друга питанка, човека си има синдром на раздразнено черво и имаше херния на корема преди 2 години, от там може ли да има влияние?

Общи условия

Активация на акаунт