Мъжът ми намеква за малкия ми бюст и евентуално слагане на силикон

• 12 667
  • 328
  •   1
Отговори
# 195
Брей, ама той не знаел че тя се комплексира от бюста си, който се е смалил след раждането й! Горкият идиот! Спрете да защитавате кретени и насилници само защото били мъже.

# 196
Отивам на гости на най-добрата ми приятелка и гаджето й. Говорим си сладко тримата и изведнъж той започва да прави едни тъпи шеги за интелектуалния капацитет на приятелката ми, как едва ли не без него щеше още да е доникъде и така нататък. Аз в шок, не само защото е ужасно грубо, а и защото приятелката ми е изключително интелигентен човек и дори фактологично не е вярно. Тя обаче наистина му вярваше на глупостите. Стана ми неудобно и започнах да го отбягвам.

След половин година се разделиха, той приключи нещата. Питам я, добре, бе, ти не видя ли, че тоя няма грам уважение към тебе, защо му позволяваше - не знае...

Аз винаги съм била много чувствителна и съм бягала, когато съм се почувствала нежелана. Явно ме е пазило. Още не мога да разбера как жена може да обича мъж, който има ниско мнение за нея. Впрочем и той й говореше, че била твърде чувствителна и без чувство за хумор.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 14:12 от Анонимен

# 197
Брей, ама той не знаел че тя се комплексира от бюста си, който се е смалил след раждането й! Горкият идиот! Спрете да защитавате кретени и насилници само защото били мъже.

Дали е кретен и насилник ние тук не можем да знаем, защото не сме там, а нюансите са тънка работа и границите между шегата и обидата са размити. А и не знаеш за конкретните хора какво се крие зад думите. Например:
- Ух, като те видя и ми се повдига от теб...
Ужасна обида за външния наблюдател, нали? Само че за тях е семеен лаф, понеже отдавна е уточнено какво именно му се повдига само като я види. И всъщност не е обида, а комплимент Wink

Изобщо така, по принцип, ти си малко прекалено радикална. Може би защото си потърпевша, а аз не съм, не те разбирам - нали казват, че ситият на гладния не вярва.  Но този призив за мъжете да има само глад, бой и подстригване ми е неприемливо радикален. Мъже има всякакви и ако някой те вземе насериозно може да се отърве от насилник благодарение на твоите писания, но може да отчужди и добър мъж, защото по инерция е настроена за борба у дома.

# 198
  • Melmak
Просто има разлика между хумор и подигравка. Ние с мм се шегуваме винаги един с друг, но го правим с обич и никога не се подиграваме. Някои хора са обидчиви и не разбират от най-невинен майтап (несвързан с тяло и комплекси). С ткаива хора абсурд да опиташ да помислиш дори за по-дълбоки шеги.

Аз съм майтапчийка по принцип и се шегувам доста, но само с хора, с които сме близки и знам, че ми разбират хумора.

Примерно свекърва ми не схваща хумора на свекър ми и няма чувство за хумор. Той се шегува нещо, тя му казва “ти ме обиждаш”, а не я обижда.

Не бих търпяла обиди и някой да ме тъпче. Обаче и без хумор не се живее.

# 199
  • Beyond the stars
Просто има разлика между хумор и подигравка. Ние с мм се шегуваме винаги един с друг, но го правим с обич и никога не се подиграваме. Някои хора са обидчиви и не разбират от най-невинен майтап (несвързан с тяло и комплекси). С ткаива хора абсурд да опиташ да помислиш дори за по-дълбоки шеги.

Аз съм майтапчийка по принцип и се шегувам доста, но само с хора, с които сме близки и знам, че ми разбират хумора.

Примерно свекърва ми не схваща хумора на свекър ми и няма чувство за хумор. Той се шегува нещо, тя му казва “ти ме обиждаш”, а не я обижда.

Не бих търпяла обиди и някой да ме тъпче. Обаче и без хумор не се живее.

За това говорим.
А разликата с обич и без винаги е очевидна.

# 200
Черна станция - права си, няма как да разбереш. За това намирам подобни призиви да се търпи подобно нещо за абсолютно безумни. Защото дори в твоя коментар загатваш, че подобно отношение спрямо мъжа е недопустимо, но че жената била направена за смях кво толкова.

# 201
  • Beyond the stars
Аз призовавам единствено да работи над това, което сама вижда, че е проблем.
И никога няма да бъде щастлива, все тая дали е читав или не мъжът до нея.

# 202
Абе, има един лаф, че е добре, че е шегата, та да си кажем истината.

Чувала съм, че сред комиците първото правило е, че ако публиката не се смее, проблемът не е в тях, а в теб.

# 203
Вие сериозно ли не виждате разликата между репликите: ей, какво си джобно гадже и малки са ти циците, ходи си сложи силикон.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 16:21 от alex_jp

# 204
Тука няколко човека достигнахме до заключението, че авторката и мъжа ѝ така си я карат. За мен е видно, че тегав тип, от онези, които бавно и методично мачкат с “подмятания” и критики, комплименти към други, сравнения, предизвикване на ревност и още каквото дойде. Тя пък от своя страна му връща периодично, за да види той на нея какво ѝ е. Разликата е, че той я мачка ежедневно и тя страда съвсем наистина, а пък на него не му пука каквито и глупости да му наговори тя. От такъв тип мъже се бяга, ама хората правят различни избори. В момент изборите ти не касаят само теб, ами и детето ти.

# 205
Подобни дебелашки подмятания не са хумор.
Хумор е да се пошегува- ей, гърдите ти са малки и сладки като лисичи муцунки.
А не - къде си си изгубила сисите.
На такава дебелащина няма как да се отговори, освен с - там, където ти сладкото малко @ишле, примерно.

# 206
Мен пък ми такива без елементарно чувство за хумор и не носещи изобщо на бъзик са ми били много неприятни, не само жени. И сме ги спуквали от бъзици и подигравки в училище и после като студенти. Естествено и аз съм отнасял от всичко по много, ама не ми е било голяма драма

# 207
  • Out of the Mix
Човек изключва от живота си всякаква токсичност, лицемерие, двуличност, използвачество, нарцисизъм, егоизъм, що се касае до отношения, ако ще и роднини да са, най-близките. В доста случаи най-големите неприятности идват от най-близките хора.
Не може от време на време да не се сблъскаш с нещо негативно, но то просто отминава, не му обръщаш внимание. Аз вече дори не реагирам, просто махвам, отмятам, дори понякога отговарям с шега, кой разбрал, разбрал.

# 208
На мен ми е в пъти по-важно да не засегна чувствата на друг човек от това да пусна някаква тъпа шега, дето накрая може само на мен да ми се окаже забавна. Но то аз подигравателно чувство за хумор нямам.

BasilA даде много добър пример.

# 209
  • Out of the Mix
Персона, такива шеги не се правят с непознати хора, хора, които познаваш отскоро, с колеги.
Такива бъзици с много близки приятели, или към гаджето.
Или към "тръпка", с която излизате отскоро и се сваляте, опознавате.
В други ситуации изобщо не си представям да се правят, каквито и да било "подмятания".
А ако нещо не ти харесва, по-добре нямай общо с човека, отколкото да го коментираш. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт