Отговори
# 510
Оле, sunshine, браво! Страхотен ембрион, много се радвам, лека полека ги събрахте няколко прекрасни потенциални човечета! Хайде дано и от тези 2 яйцеклетки да излязат хубави ембриони! Много добро впечатление ми направи подхода на Чапанова, дано ти е на късмет.  Hands Pray

# 511
Супер, Sunshine 🌞 🌞🌞 Браво, само на хубави новини да ти върви!

# 512
  • На изток от Ада
Браво Сън!
Ванила кога си пдк на док ?

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 14:20 от nasito8988

# 513
Прекрасни новини, Съншайн! Стискаме палци и на второто да навакса.

# 514
Супер новини, Sunshine. Стискам палци всичко да е наред и скоро да се похвалиш с добри новини.

# 515
  • Замък сред облаците
Съншайн, бравоооооо!

Момичета, то това с млечните и глутена е специфично. В см, много зависи какви са продуктите (със стабилизатори и консерванти ли), брашната дали са отглеждани в торени/пръскани с химикали почви, дали са избелвани и дали имат добавени обогатители.
Покрай детето почнах да купувам кашкавал и сирене без калциев двухлорид (при него се получава диария от тоя стабилизатор), свекърва ми кваси хубаво мляко. Ама примерно аз си купувам скир за протеинова закуска 🤦🏻♀ та, ще мина на макс изчистено хранене без преработени храни и захар и ще видим Simple Smile
По повод млечните - важен източник са на вит К и калций примерно. Имаше и други ползи ама трябва да проверя.

Брат ми примерно получи лактозна непоносимост/чувствителност след консумация на сирене с изтекъл срок. Преди това не е имал проблеми. И той е с хашимото от няколко години.

# 516
Да махна глутена не съм пробвала, но при мен с и без млечни няма никаква разлика. 🤷♀

# 517
супер новини, Съншайн, браво!! Nature Sparkles Стиснати палчета и за тези нови Я! Hug

Днес ми звъннаха от Калчев и обясниха, че за момента иска да види дали обливките с лактобацили ще дадат резултат при мен и след тях да си дадем още 2-3 месеца за спонтанно забременяване. Ако няма успех, препоръчва да направим лапароскопия. Та, силно се надявам да не стигаме до там. Blush

По въпроса за храната, на първичния преглед Калчев ми каза да огранича въглехидратите, а ако мога дори да ги спра изцяло, защото имам поликистозна морфология ( нямам СПКЯ). За момента не много успешно се справям, но скоро мисля да се хвана в ръце. Joy

# 518
Съншайн, чудесни новини! Стискаме палци и за тези двечките! ❤

АА, абсолютно съм съгласна за преработените! Дори и сладко да си хапваш, ама да си си го приготвил вкъщи с домашен мед, според мен е ок. То калциите са важни, ама и в купешкото мляко много знаем колко и дали ги има..

Бъстед, хайде до края на годината да си бременна! Ако може и целият форум направо 😁🙏

# 519
бъстед, и аз имам поликистозна морфология и ям основно въглехидрати, понеже не ям месо и почти никаква риба, но на мен не ми е казвал такова нещо. Хубаво е, че споделяш все пак, ще го имам в предвид.

# 520
  • Be realistic - plan for a miracle.
Ох сори за въпроса, но какво е поликистозна морфология? Grinning

# 521
2402 го обясни перфектно в групата за СПКЯ и ще и копна коментара Heart Exl

Един от критериите за диагностициране на СПКЯ е повече от 12Я(20-25 според някои по-нови критерии) в яйчник или обем поне на един яйчник повече от 10ml. Обаче трябва да има и нещо друго (завишени андрогени или по-малко от 8 менструации за година/цикъл по-дълъг от 35 дни), за да се постави диагнозата.
Иначе може да има поликистозни яйчници, още известно като поликистозна яйчникова морфология/PCOM, което обаче не е метаболитно състояние като СПКЯ.

# 522
  • Замък сред облаците
Замени морфология със структура 😁

# 523
Слънчице, честито ти ембрионче! Прекрасни новини! 😍🥰❤️
Малко Ъпдейт от мен 🤗

Скрит текст:
Здравейте, минах първа ФМ и хем се успокоих, че бебчето е добре(за две седмици от 3,19см е станало 5,70см.), даже върви напред, кръвотокът е супер, шийката 36,5мм, НО...Чучумишев ме гледа и на вагинален ехограф, за да измери точно шийката и да види по-добре кръвотока. Плацентата е буквално върху шийката на матката(плацента превия).....чудеше се даже как да я запише и я писа ниска задна. Първоначално като ме погледа с вагиналния и ме попита как ми е била разположена матката преди бременността 😅 изобщо изглеждаше с главата надолу, а преди бременността си беше идеална по разположение, форма и размер. Пита ме дали съм имала миоми, защото има следи по маточната лигавица. Аз никога не съм имала миоми, само хиперплазия. Каза, че мога да очаквам кървене заради ниската плацента, защото една част леееко е започнала да се отдръпва от шийката, защото от там няма какво да извлече. Дано да се дръпне без да си изкарвам акъла с кръвоизливи....Иначе бебчо си е добре, шаваше, но като цяло е кротушко, отново с пулс 168 и предположение за младеж 🤗 Аз от години правя асоции с лъвче и точно август забременях. Преди години бях спечелила проходилка лъвче, на следваща година бебешка активна гимнастика "Цар Лъв" 🤣🤣🤣 таааа, очаквам с нетърпение нашето лъвче или лъвица. ❤️ Само се моля да нямам проблем с плацентата и шийката да не се скъсява. Минах и през Тончев, за сега всичко е наред, не иска да ми назначава аспирин заради риск от кървене от ниската плацента, която се отдръпва от единия край. Не знам защо той реши, че най-вероятно ще раждам секцио....Иска следващия път да пусна и анти 10 Ха в Токуда. Каза ми, че за 1 час съм щяла да имам резултат. Това не е ли Аджъбадем всъщност в Лозенец? Няма да правим амниоцентеза, а кариотип след като се роди бебчето, живот и здраве. 🙏 Чучумишев каза, че не е виждал по-добре изглеждаща жена с 45 хромозоми 🤣🤣🤣❤️ Стана му изключително интересен моят случай. Само две сме в цяла България точно с тази транслокация и дори другото момиче не е чиста българка 😅 Това е за сега от мен.
ПП някоя друга да е била с ниска плацента върху шийката на матката?
ПП2 Пулсът ми беше 116 в седнало положение 😅 Каза, че е безопасно да пия ниска доза бета блокери, но за сега няма да правя консултация с кардиолог. Иначе кръвното ми е нормално, но и вкъщи в покой държа пулс над 90. Ще продължа да го следя.
ПП3 Луничке, накрая и двете с предположения за мъжки се оказахме 🤣🤣🤣
ПП аз имам СПКЯ с изключително изявена поликистоза, но с редовен цикъл за учудване на много лекари 🤣 Преди варираше между 28 и 35 дни, което е направо перфектно, след това най-често 30 дни.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 17:44 от Kactus

# 524
  • Замък сред облаците
Нормален е пулсът за бременна, тялото помпа повече кръв и храни втори човек. Над 120 ако държиш  в спокойно положение се консултирай.

Общи условия

Активация на акаунт