Отговори
# 525
Кактусче Много се радвам за хубавите новини при Вас. Фотосесия няма ли 😀 Сенкова каза, че последните все са момчета и за това предположи, че може да е и това. Само подутина имаме между краката за сега, пък ще видим след 10 дни дали не е пораснало нещо там. Важното е да са здрави всички бебоци.

И аз се видя с СПКЯ, но имам редовен цикъл, който не е бил по-дълъг от 31 ден мисля (много рядко). Поне такъв спомен имам. Но далеч не е точен по часовник.

# 526
Ох, това за поликистозната морфология на яйчниците и на мен го каза Калчев и да намаля въглехидратите, а аз не ям по принцип особено много въглехидратно. Та, лично за себе си реших да не му се връзвам на глупостите и изобщо да го взимам това под внимание, при положение, че има къде къде по-сериозни неща за които да мислим. Отделно от това, нито имам СПКЯ, нито някой лекар някога е намеквал, че имам, хормоните са ми добре, цикъла ми е нормален, дори е на 26-27 дни,  и трудно реагирам на стимулация, винаги вадим малък към среден брой фоликули, та как реши Калчев че съм имала поликистозна морфология ми е мистерия. Реално, за да е поликистозна структурата, би следвало да има много фоликули, които да изкривяват формата на яйчниците, или поне аз така го разбирам, а аз като имам все малък към среден брой, не знам как точно е такава. Но, дори и да приемем, че е истина това което е казал, или аз да не разбирам какво точно се има предвид, според мен не е нещо на което да се обръща особено внимание и да се приема за сериозен репродуктивен проблем.

Кактусче Heart

За диетите при Хашимото, аз също съм пробвала без млечни и без глутен, при мен за съжаление не помогнаха. Но може и да е защото ги правих за не повече от 2-3 месеца. Но съм много съгласна с АА, защото откакто с ММ вече над 10 години ядем основно домашен хляб с чист лимец, купен на едро от био магазин и смелен на каменна мелница, както и почти само козе млечни продукти, доста от проблемите на ММ ги няма, както и някои мои.

# 527
Да се изключат изцяло въглехидрати от жена, опитваща се да забременее, ми се струва доста несериозно изказване.
Кактусче, хубави новини, Heart Eyes дано не ти създава проблеми плацентата/шийката

# 528
Кактус, прекрасни новини!
Аз изкарах цяла бременност с висок пулс и ниско кръвно. По няколко пъти на ден мерих и бях във голям филм заради товя, но нямаше проблеми. Flowers Hibiscus

Аз също съм с поликистозна морфология/стрктура, но Калчев не ми е препоръчвал ограничаване на въглехидратите.
На мен просто ми обясни, че това значи по-голям яйчников резер по рождение, което може да води със себе си и негативи.
При мен това бяха често задържане на фоликули, образуване на кисти, нередовен цикъл, миома и тнт.
След раждането ми сякаш се нормализираха нещата, но и годинките ми предполагам оказват влияние (37).

# 529
  • Замък сред облаците
За пулса да вметна, че като сте седнали за преглед не се води в спокойствие баш (емоционалното състояние) . Ако имате фитнес гривни те най-добре дават resting heart rate.

# 530
Кактусче , вече можеш заслужено да си отдъхнеш и да си бременееш ❤ Браво на младежа 🥰

# 531
Кактусче, радвам се, че вървят добре нещата! Дано дребните проблемчета не окажат влияние и чакаме скоро някакъв прашец, какъвто и да е! 💚

За въглехидратите, не ми се струва ок някой да ми каже “бъди спокойна и щастлива” и едновременно с това “не яж въглехидрати/захар” 😀 (това в кръга на шегата и естествено изключвам случаите с диабет и ИР).

Мъжа ми мина през второ мнение днес за варикоцелето и отново са му казали, че няма смисъл от операция. Варикоцелето е възникнало след пубертета, което било по-добрия вариант и така да се каже, не е нанесло сериони щети. За ниската морфология го е обнадеждил, че може да забремени и естествено с нея, имало такива случаи не малко. Така че засега ще си пие ортомола и ще се молим и ние за коледно чудо 😊

# 532
Кактусче, много се радвам за хубавите новини Hug Heart ще чакаме следващите

При мен пълното изключване на въглехидрати в миналото е водило до спиране на цикъла и доста разбутване, така че по-скоро ще се стремя да изключа преработените храни. Както доста момичета споменаха, има по-големи проблеми за мислене, затова и не задълбах с него в тази тема.

V_sS, радвам се, че второто мнение ви е успокоило. Всяка една интервенция си е нож с две острието и е хубаво, че не ви бутат непременно натам.

Хайде едно коледно чудо( а защо не и предколедно) за всички момичета и 2025 да си говорим пак, ама в друга тема! Blush

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 21:10 от бъстед

# 533
  • На изток от Ада
Блъстед хайде до 3м да стане!
Кактус браво!.

# 534
    Браво, Кактусче, радвам се за хубавите новини! 🌞
    Иначе по въпроса за диетите, съм на мнение,че и най-добрата диета да спазваме, ако сме под постоянен стрес, диетата няма да има голям смисъл. Съгласна съм и аз с АА , че максимално трябва да се избягват преработените храни. Казвам го и от опита си като майка на дете с алергии и хранителни непоносимости. Общо взето живота ми минава в готвене да поддържаме максимално изчистено хранене 😄

# 535
    Супер новини, Каctus. За плацентата ти отговорих в другата тема. Пулса и на мен ми обясниха, че е нормално да е висок, аз получавах много кофти сърцебиене понякога, но важното беше, че не вреди. Аджибадем е Токуда, да.

Спиране на въглехидратите за мен също не е ок, освен ако няма сериозна ИР. Ограничаване е достатъчно. Но при поликистоза, а не при СПКЯ, не знам доколко би имало ефект от това упражнение.

V_gs, хубаво е че имате яснота дали е нужна операция. Дано с добавки се подобрят малко нещата.

# 536
    Kactus, страхотни новини! Дано и плацентата не създава проблеми! Hug
    Vss, супер! Хайде да нямаш нужда от Станулов! Hug
    На мацките с хубавите ембриончета, една бъдеща щастлива бременност! Hug

# 537
    Момичета, тук съм с ъпдейт.
    Това е теста от днес:

ЧХГ се увеличило петорно, прогестерона също се е увеличил без да приемам медикаменти. Като цяло съм доволна, мисля че е ОК.
    Мислите ли, че петорното повишение е проблем?

# 538
    • На изток от Ада
    Сис нищо му няма!

# 539
    Sis, толкова рано расте точно както трябва. Браво и успех! При ранните стойности е много добър знак, че расте по-бързо от 48 часа и е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт