Отговори
# 855
Момичета здравейте ❤️
Ето моят страх премина,поне засега. Операцията... Голямо треперене бях и кръвното вдигнах в операционната 😁
Но диагнозата ми е ерозио и ектропион на маточната шийка. Зашита съм наново и общо взето се чувствам нова мома 😁 полипа ми също е премахнат,но най ме озадачи че  маточната лигавица е била много удебелена,а доктора каза че не е нормално това защото съм в шести ден след цикъла, но затова ще говорим на контролния преглед и като получа резултатите от хистологията. И сега доста го мисля това защото са ми направили кюртаж а четох доста мнения за това.
Сега седя вкъщи и се възстановявам. Имам болки  от време на време ниско долу. Ама не трябва да се претоварвам . А на работа се чудят кога ще отида....не мисля да бързам  въобще за там.
Така де надявам се да мине по бързо това чудо... И да започваме бебеправенето. 😁❤️

# 856
Минах си първата консултация, като разбира се още беше рано нещо да се види, но идеята беше да съставим план за действие. Казаха ми да слагам всеки ден фраксипарин, докато не направя консултация с ангиолог (за първи път чувам за такъв лекар, запазих за сряда).
Пуснах изследванията, които говорихме и назначиха още VEGFA двата вида, Протеин C и Протеин S и антитромбин.
Прилагам снимка с резултатът от другите.
За щитовидната ми се струват малко високи, ще запиша час за ендокринолог също, ще съм благодарна за препоръки за София.
Чудя се дали е възможно да са завишени заради интралипида.
АА, моля те да коментираш стойностите, ако ти е удобно. Може и на лично.
Остана да излезе ЧХГ и Д-димер.

# 857
  • Замък сред облаците
Мел, хубави са изследванията, но след седмица има шанс да не са (аптт е към долна граница (за бременни 24, не 21), а си едва 2-3 дни след закъснение). Там влиза и ролята на фраксито. Но ангиологът е тесен съдов специалист, не общ хематолог . Не знам защо на такъв пращат, освен ако не трябва да те гледа с доплер?

Edit: справки за изследванията по триместър тук: http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Referen … 20for%20Serum.htm

# 858
Не съм много сигурна, но спомена че след това и с хематолог ще консултираме. Доколкото виждам ангиолозите преглеждат и щитовидната. В този случай да изчакам ли да мине прегледа ми там и после да запазвам за ендокринолог?
Мел, хубави са изследванията, но след седмица има шанс да не са (аптт е към долна граница (за бременни 24, не 21), а си едва 2-3 дни след закъснение). Там влиза и ролята на фраксито. Но ангиологът е тесен съдов специалист, не общ хематолог . Не знам защо на такъв пращат, освен ако не трябва да те гледа с доплер?

Edit: справки за изследванията по триместър тук: http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Referen … 20for%20Serum.htm

# 859
  • Замък сред облаците
Не съм чувала ангиолог да преглежда щитовидна. Преглеждат кръвоснабдяването на органите и общата ССС.

# 860
В тази статия го прочетох като търсех какво представлява специалността.

https://loramed.com/%D0%BD%D0%B5-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2% … 0%BF%D0%BE%D1%81/

# 861
Скоро бях на ангиолог и ми прегледа основните вени и кръвоснабдяването към органите. Даде ми насоки, свързани с тромбофилията и какво да правя при следваща бременност, но съм си записала и час за хематолог. Часа за ангиолог го записах, за да ми каже какво да правя като превенция срещу разширени вени по време на бременност и да види текущото състояние на вените.

# 862
  • На изток от Ада
В тази статия го прочетох като търсех какво представлява специалността.

https://loramed.com/%D0%BD%D0%B5-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2% … 0%BF%D0%BE%D1%81/
Ми и аз нз ангиолог да гледа щитовидни хормони. То в нета пише какви ли не небивалици...

# 863
  • Замък сред облаците
Откровено, всеки с ехограф може да гледа всички органи. Но специалистът ще види това което трябва.

# 864
Благодаря! По таблицата, която АА прати, ТСХ е на границата, а ФТ4 е завишено за 1ви триместър.
Някой може ли да препоръча ендокринолог за София?

# 865
Мел, няколко момичета тук ходим при д-р Екатерина Моллова и сме много доволни.
FT4 естествено ще падне с напредването на бременността, така че не мисля, че е проблем.
Успех с прегледите ти и нека съставите най-добрия план за най-здрава бременност! Nature Star2

# 866
  • Замък сред облаците
Мел, тялото ти още не е регистрирало бременността. Като минеш 6-8 седмица вече ще се е отразило на стойностите. Със сина ми фТ4 беше 22 на положителния тест, бързо влезе в нормата.

# 867
Супер, Моллова има онлайн консултации. Мога на първо време да и пиша. Благодаря, момичета!
Иначе днес лекарката като ме прегледа, каза че с малко въображение може и да визуализираме мъъъъничко сакче, но към момента само си мечтаем 😀 Другата седмица вторник пак ще ходя. ☺️

# 868
Момичета, излязоха ми резултатите за тромбофилия.  По-запознатите от вас може ли да ми обясните повече.

# 869
  • На изток от Ада
Потребител само това ли пусна ?

Общи условия

Активация на акаунт