🌴 Островът на 100-те гривни - екстремно риалити за 300 000 лв. - тема 1 (22.09 - 29.09)

• 34 431
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
Освен да избират слаби (не много комплексни физически) играчи за битки, трябва да пресметнат така нещата, че в края на всяка седмица да има и по някой по-комплексен играч с 1 гривна, че да могат и тях да ги изчистват. Иначе цялото това трупане на гривни на гърба на по-малко комплексните играчи ще е напълно ненужно във втора фаза. А Бистра за момента не показа толкова качества в игрите, въпреки по-"слабите" противници, та очаквам да не е толкова силен противник във втора фаза. Стратегически добрите играчи ще бъдат тези, които успеят да насочват играта в посока, в която да поддържат този баланс.

Като цяло много варианти има за действие и ще бъде интересно да се види като първи сезон коя ще бъде по-печелившата стратегия.

# 496
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Никак не е умела социално Бистра, много глупав подход беше да говори първо насаме с Дзами. Наистина беше грубо и напълно излишно. Вече доста ме дразни с това, че си е повярвала малко повече напоследък, а уменията й в игрите са доста посредствени. Много ми се искаше да падне и на двете игри, за да не й гледам повече самодоволната усмивка.
Рената не ми е особено симпатична /не мога да откъсна очи от мустака й обаче Blush/, но много исках тя да спечели, само за да натрие носа на Бистра. Само че и тя не се показа като много силен и особено умен играч. Не знам като не е добра в плуването защо се хвърляше да плува още от мокрия пясък на брега? Joy

Кънчо ми направи много лошо впечатление днес. Работата му е малко "на гол за*ник чифте пищови". То цялото им племе всъщност са така. Хем нищо не могат, хем ги мързи, хем не искат и помощ.
Значи до момента от мъжете най-неприятни са ми Мимо, Гогов, Кирил и Кънчо. Има място и за още.
Кирил е отвратителен. Харесва всички жени, всички са "негови жени", точи лиги и се облизва с блеснали очички, бляк!
Берке и Биляна са си в някакво собствено предаване. Любовно. Grinning

# 497
Две неща днес ми направиха най-голямо впечатление.

1. Много лоша грешка на Бистра така да дръпне Дзами и да говори за Рената. Социално това е огромна грешка. Уникален гаф, който слага мишена и на Дзами, който и без това губи позиции в лагера си. Бистра и Мая ще се наиграят. Да играта е индивидуална, но първите няколко седмици трябва да играеш ниско и да създаваш контакти с хората. Да - гривните са много голяма разменна монета, но най голямата е доверието. Играта можеш да я играеш сам, но с 2-3 човека до теб можеш да я играеш много по лесно. Пък и победителите са трима.

2. Кънчо има мисъл. Вижда се, че иска да играе стратегически. Не му се получава много за момента. Основна грешка е, когато дойдат двама нови в лагера(и то в случая такива силни играчи като Миро и Йочколовски), да искаш да играеш срещу тях. Не! Сприятеляваш се с тях. Врагове са, но ги държиш близо. Те са идеален щит.
Кого ще искате да махнете пръв - някой силен като Миро и Йочколовски или някой по-слаб като Кънчо? Аз бих си запазил Кънчо, защото ми е по лесен да го бия. Кънчо трябва да е наясно с това и да играе според този приом. "Дръж приятелите си близо, а враговете още по близо." Ето как взаимоотношенията му с Елияса могат да бъдат много положителни в бъдеще. Лагер 1 ще иска да маха някой от Лагер 3, а Елияса ще насочи мишената към новодошлите. Кънчо е много доволен, защото първо е спасен и второ, защото поддържа добри взаимоотношения с Миро и Йочколовски, а те са му щитове в същото време.

Въобще не бих махнал никой от новите. В такава ситуация най-важно е първо да се изгради лагерът, а това предполага да изгонят всички мързеливци. На втори план вече трябва да се мисли за индивидуална игра. Ако бях вътре  в тази ситуация първо бих осигурил огън. После навес. После щяха да тръгна да търся морски дарове, плодове и друга храна. После да разпределя храната на дажби. После да махна всеки, който не иска да работи за общото благо и едва тогава ще мисля за индивидуална игра.

Кънчо няма грам мисъл. Ако от първия ден бяха поставили въпроса новите дали ги приемат и не ги бяха приели няма да имат навес, нямаше да имат огън, щяха да са едно голямо нищо.

За Бистра съм съгласен - това бе страхотна грешка. Дзами нито е капитан, нито е командир, да не говорим че не е етично да говориш зад гърба на даден човек. Още по-малко ми хареса, че не бе уверена дали тя да каже на Рената че я номинира. Ако ти пука дали ще ти се разсърди, защо я номинираш?

# 498
Опитвам се да гласувам всеки епизод в анкетата. И за момента давам все високи оценки за епизодите. Харесва ми много предаването. Забелязах нещо в дизайна на анкетата, което прави оценката ми малко противоречива. На въпросът за игри ли гледахме или състезания, трябва да отговарям с 0 точки, защото са все индивидуални състезания. Бързаш да приключиш преди противника, но на мен ми харесва този тип състезание. Има различни елементи, балансирано е и приятно за гледане, дава се възможност за обрати. Който не може да плува, има шанс да навакса в следващ елемент. Та хем давам 0 точки, а ми харесва и нямам против, че е състезание. Та за днешния епизод имам 0 точки за игрите, средна оценка за феърплей между половете, защото втората игра е с предимство за жените, а епизодът ми хареса много и цялостно му давам отлична оценка.

# 499
Две неща днес ми направиха най-голямо впечатление.

1. Много лоша грешка на Бистра така да дръпне Дзами и да говори за Рената. Социално това е огромна грешка. Уникален гаф, който слага мишена и на Дзами, който и без това губи позиции в лагера си. Бистра и Мая ще се наиграят. Да играта е индивидуална, но първите няколко седмици трябва да играеш ниско и да създаваш контакти с хората. Да - гривните са много голяма разменна монета, но най голямата е доверието. Играта можеш да я играеш сам, но с 2-3 човека до теб можеш да я играеш много по лесно. Пък и победителите са трима.

2. Кънчо има мисъл. Вижда се, че иска да играе стратегически. Не му се получава много за момента. Основна грешка е, когато дойдат двама нови в лагера(и то в случая такива силни играчи като Миро и Йочколовски), да искаш да играеш срещу тях. Не! Сприятеляваш се с тях. Врагове са, но ги държиш близо. Те са идеален щит.
Кого ще искате да махнете пръв - някой силен като Миро и Йочколовски или някой по-слаб като Кънчо? Аз бих си запазил Кънчо, защото ми е по лесен да го бия. Кънчо трябва да е наясно с това и да играе според този приом. "Дръж приятелите си близо, а враговете още по близо." Ето как взаимоотношенията му с Елияса могат да бъдат много положителни в бъдеще. Лагер 1 ще иска да маха някой от Лагер 3, а Елияса ще насочи мишената към новодошлите. Кънчо е много доволен, защото първо е спасен и второ, защото поддържа добри взаимоотношения с Миро и Йочколовски, а те са му щитове в същото време.

Въобще не бих махнал никой от новите. В такава ситуация най-важно е първо да се изгради лагерът, а това предполага да изгонят всички мързеливци. На втори план вече трябва да се мисли за индивидуална игра. Ако бях вътре  в тази ситуация първо бих осигурил огън. После навес. После щяха да тръгна да търся морски дарове, плодове и друга храна. После да разпределя храната на дажби. После да махна всеки, който не иска да работи за общото благо и едва тогава ще мисля за индивидуална игра.

Ако трябва да съм честен - ще помагам минимално, колко да има. Не бих се хвърлял да върша толкова много неща. Играта е маратон. Пестиш енергия - дори това да означава някой друг да прави повече от тебе. Много успешни са такива стратегии в US Survivor. Не се набиваш на очи като се изяваш, но гледаш да не се набиеш и като не дразниш. Победата е по важна от лагера.
Общо благо няма. Благото е само за трима човека накрая.

# 500
  • Другата България
Изгледах епизода.
Ама защо просрочват времето? Дано не остане практика, тегаво е да се гледа без превъртане.....
И защо Йочко продължава да се мотае по гащи? Багажа ли му загубиха? Целенасочено ли е? И то едни и същи гащи? Много ми е криндж, дано се обуе с нещо друго довечера, че наистина е грозно.
После - Берке и Биляна . Толкова излишно екранно време, чак воаяж на остров...та те и двамата изобщо не се интересуват от играта, за сметка на БТВ си изкарват ваканция на Филипини, и подозирам, че ще се задържат, защото всички ги харесват и никой няма да ги предизвиква. Не одобрявам.
Киро. Горкия Киро, с Писова не стана, сега се е огледал в Бистра. Колко ли още жени ще му влязат в полезрението, докато акостира при Рената?
После, хора като Секулички, Георги, малкия Виктор, тренера...къде са тези хора? Нито синхрони, нито кадри с тях - ни-що! Лагер Глория са най-ощетени откъм екранно време, за сметка на Лагер 3.
За битките сте казали всичко.
Не съм фен на Мая и Бистра, но за момента имат добра стратегически игра. С двигател Мая. Но вече имат мишени на гърба си. Много важно е оттук насетне как ще си играят...Гривните, и с кого.

Довечера мисля, че ако Бистра вземе гривната, Грозди е пътник.
Ако са Рената или Гогов - някой от Миро или Йочко.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 03:56 от Merri_An

# 501
Йочко има поне два чифта гащи 😁

# 502
Йочко има поне два чифта гащи 😁
Скрит текст:
😆
Голям зор за тия гащи! Този човек като го гледам, ще се чувства еднакво добре и с тия гащи, и без тях! 😁 Сивите снощи бяха особено колоритни, ще рече човек, че оператора е жена...

# 503
  • София
Мери, както винаги си казала абсолютно всичко, което мисля - и за просточеното време, и за безумното екранно време за тъпата любовна нишка, и за гащите на Йочко - всички тези неща много ме дразнят. Даже по време на любовните глупости превключвах на Игрите, толкова са ми безинтересни. Дано им поомръзне на продуценти и монтажисти Simple Smile

# 504
  • Другата България
Абе...на мен гащите ми се струват едни и същи, светлината ми се вижда различна...Joy

# 505
Още преди да започне форматът писах, че се надявам да не ни навират в очите любовни връзки.
Да, сладки са Биляна и Берке. Да, личи им, че се харесват и са искрени. Но това не е море от любов. Прекалено много време им отделят. Толкова ли няма какво друго да дават?!
Тренерът не го дават изобщо. Добре, че дадоха малко пожарникарят, иначе и той се губеше.
Абсолютно безсмислен спор между Дзами и Владимир.
Голяма грешка на Бистра да дръпне Дзами пред всички , за да говорят.
Играта за баланс можеше да бъде спечелена от Грозденка, но тя сгреши като висеше на въжето с цялата си тежест върху една ръка.
Може малко по-стегнато да върви предаването, доскучават толкова дълги епизоди.
Като цяло ми харесва и ще продължавам да го гледам.

# 506
Много ми е странно как виждате искреност в любовната историйка.  Аз виждам сценарий.
Впечатли ме как Рената нареди кубчетата от раз. Страхотно самообладание показа. Бистра беше напрегната. Така е като вече трябва да пазиш завоюванато.  Иначе тя ми е симпатична. 
Тоя Дзами с повод и без е готов да раздава шамари. Ама и другия пък му се връзва и обяснява като ученичка. Егати мъжете...Лигльовци.
Гащникът е страховит. С тоя дебел врат. И как не му е неудобно да се вее така..то горе долу все едно дали ще е с гащи всичко му се очертава, та и жени прегръща. Направо е гадно. Миро ми е симпатичен и искам да остане.
Тоя Кен ми хареса като говореше на Грозда. Някаква доброта и стабилност лъхаше от него. Мисля, че е стабиляга въпреки, че го играе шут.
Чакам си игрите...

# 507
Бистра и Мая засега им работи стратегията, но се видя че не са безгрешни. За мен много рано си залепиха мишени на гърба. Сега ако не отпадне Мимо цялото упражнение ще е било безсмислено.
Бистра искала да жъне победи наред, двете заедно искали да натрупат гривни. Няма човек който да не падне поне веднъж. Бистра и Мая, за да са спокойни за сумата си една от тях трябва да влезе в тройката. Действията им са оправдани само ако изгонят Мимо и пораздвижат лагера.

Извън битките -Лагер 2 наистина са най-ощетени откъм екранно време. Цели 12 души има там, почти не виждаме какво се случва. Около Кирил се случиха ред драми и изведнъж изчезна от полезрението ни. Драми с храната има, ама малко виждаме от Шериф и Марина които го играят артелчици. Миналата седмица гледахме само Кирил, тази само Грозденка и Лора. Еми тъпо е, Секулички го гледаме само като статист вече; тренера съвсем изчезна. Иван ако не се бе появил снощи нямаше да го знам че съществува. Половината от жените ни сме ги чули, ни видели.
Предвид че има най-много хора там е редно най-много време да им отделят.
Не знам за какво ни бутат в очите  Лагер 1, там засега няма скандали около храната, тарторските пререкания не са ми интересни.

# 508
Виждам две причини да се отделя толкова внимание на любовната история на Берке и Биляна.

Първата е, че всеки епизод се равнява на един ден, за да изкараме 3 месеца риалити и го пълнят с всичко, което не е спящи хора.

Втората, която ми се струва и по-вероятна, е че тази любов ще има много сериозен импакт върху играта в по-късните етапи. Ако Кирил оцелее още малко, вероятно и той ще е фактор, за да бъде споменат краткото му увлечение. Берке все пак е и част от четворката, а колкото повече хора ти е алианса толкова повече потенциални мишени има.

# 509
  • софия
Брутро, банда!
 Идвам да си излея "мъдрата" мисла по последните два епизода.
 Още се хиля Мимо как обясняваше, че отишъл два пъти на карате и тренерът помолил родителите му да го отпишат.
 Чакам с нетърпение Алфите да започнат да се ръмжат, когато храната свърши нацяло. Това гладен мъж е по - страшно от жена на която и се счупи маникюр.
 Игрите няма как да са нагласени за пореден път го пиша. Били са разграфени на табло ден по ден още преди началото на снимките.
 Хареса ми, че Бистра изгуби първата игра, а за втората се събра и спечели. Трябваше малко да слезе на земята.
 Кънчо, брат, като стенещата Миртъл си. Всичко живо ти е криво, сал ти прав.
 Подозирам, че Гроздето ще вкисне тази вечер. Но май няма да се превърне във вино, а в чист оцет.
 Съгласна с Мушама, според мен ще изтъпанят в един момент Ромео и Жулиета един срещу друг.
 Туй то от моя милост, довечера съм заредена на диваня за тазседмичния разврат на събитията.

Общи условия

Активация на акаунт