🌴 Островът на 100-те гривни - екстремно риалити за 300 000 лв. - тема 1 (22.09 - 29.09)

• 34 552
  • 758
  •   1
Отговори
# 195
На мен ми харесва, че влезнаха нови лица, при това с опит. Дано поразместят пластовете, видя се, че внесоха смут, което е чудесно. Очаквам индивидуална игра от тях, дано ми оправдаят очакванията. Миро ми е симпатичен още от Сървайвър. Определено може да мисли и в игрите е добър. В лагер 3 има няколко души, които са пушечно месо, като Нина (ако не й бъркам името) и певицата, но далеч не всички са такива. Надявам се, че ще се разкрият с течение на играта. Често тактиката на умряла лисица никак не е лоша в началните етапи на играта. Може да не е атрактивна за зрителя, но в подобни състезания голямата картина е по-важна.

# 196
А защо нямаше жена сред кандидатите за нови попълнения? Вярно, че двете игри за влизане бяха изключително силно силови, но пък можеха да са други, нали, такива, в които и жена да има шанс. Което пък ме кара да се замисля дали пък няма да има още нови играчи в следващ етап и тогава избора да е само сред жени.
Като цяло не ми допада идеята за включване на нови играчи след началото, но миналата година в ИВ Виктория се оказа страхотно попадение.

Някой помни Семра от първия Сървайвър? Какво се случи с нея? Много я харесвах тогава.

# 197
Мхмхмхм, доообрее, какъв е шансът в два поредни цикъла на диска първо да бъде изтеглена Бистра, а веднага след това най-добрата и приятелка, Мая? Има ли математици тук? И Мая е дори само с 1 гривна на ръката, т.е. има възможно най-минималния шанс. Как пък на никого от вас не ви прави впечатление и не се коментира?
Извинявам се много, но не ми е серозно. Поне да не го представят като някакъв късмет и случайност, много ви моля. Иначе лошо няма, ако това е единствения начин за побутване и водене на сюжета...
Направи ни.
Сега ще сме изненадани на кого ще се падне, струва ми се.

Плюсовете и минусите ти са смайващи! И нещата, които те забавляват също. Не разбирам... 🙄

# 198
Още снощи изгледах ама не можех да пиша, че нямаше активност в темата след поста ми с оценката на епизода.
Много добър епизод, много ми хареса. Имаше от всичко.

Мхмхмхм, доообрее, какъв е шансът в два поредни цикъла на диска първо да бъде изтеглена Бистра, а веднага след това най-добрата и приятелка, Мая? Има ли математици тук? И Мая е дори само с 1 гривна на ръката, т.е. има възможно най-минималния шанс. Как пък на никого от вас не ви прави впечатление и не се коментира?
Извинявам се много, но не ми е серозно. Поне да не го представят като някакъв късмет и случайност, много ви моля. Иначе лошо няма, ако това е единствения начин за побутване и водене на сюжета..

Ако наистина е на случаен принцип всъщност е много по-вероятно, отколкото да се изредят всички и да е честно. Напомня ми за историята shuffle опцията на Спотифай, за която хората се оплакваха, защото "случайно" им пускаше една и съща песен два пъти подред, заради което сега има алгоритъм, който имитира случайност, но без повторенията.

Виктор Гогов пак ме скъса от смях. Киборги вика на тези новите, а на узбека Миро вика китаеца. Ахаха, е типичен бай Ганьо си е, ама е забавен тип. Това не извинява липсата на такт и култура...

Не мога да намеря кежуъл расизма и простотия за забавни. Бай Ганьо е образ, от който трябва да се срамуваме, а не да му се смеем с умиление и да си казваме "е той си е такъв".

# 199
  • София
Не трябва всичко да се приема толкова негативно или с критика. Ако бяхте там сигурно щяхте да се засмеете и не, не оправдавам думите му, напротив. Но това не пречи едновременно да е забавен.

Най-накрая надкастърите пуснаха Джулияна. 😊

# 200
  • София
За първи път епизодът ми беше скучен.Голямо внимание към трима играчи,които на всичкото отгоре влизат след старта.
Не коментирам честно ли е,също дали ще им е лесно.Просто спокойно можеха да им отделят по-малко време.
Относно колелото-хъм.Вероятно това е единственият начин да се манипулира посоката на сценария на играта.

# 201
Блу, Според мен това че нямаше жена бе за да има равнопоставеност между кандадите. Отделно че търсят - според мен - силов иглач, който помогне на бедстващите лагер 3, а там са доста жени...

Дяволо,
Имам някои подозрения относно случайността на колелото, но няма нищо с което да докажа тези подозрения. В такива случаи аз лично предпочитам да си мълча. На теория колелото може да избира постянно един играч, това не е доказателство че е нагласено. Да, някои от изборите - Мимо и Мая - са ми леко странни, но в никакъв случай не са доказателство. Вече ако снощи колелото бе посочило Кирил, веднага след заканите му към Лагер 1, подозренията ми за нагласеност щяха да се усилят, но пак нямаше да съм сигурен.

Принципно чувал съм, че в казината рулетката може да се манипулира с магнит поставен под нея. Ама не съм го виждал, а и на Колелото ми се струва че все някой щеше да забележи ако го правеха. Засега приемам, че наистина има елемент на случайност, но съм с едно наум. Толкова от мен по този въпрос

Авиком, подкрепям те и на мен ми беше скучен. Реално отделиха 2 трети от времето на битките и влизането на новите играчи. Не видяхме никакви сериозни интриги в лагерите. Аз очаквах че за 4 дни в лагер 2  и лагер 3 ще ври и кипи, а то нищо...

П.С. Бистра не я е изтеглил никой, ами изтеглиха Мимо и той номинира Бистра, пък тя спечели златната гривна. Поправи ме ако греша, досега Колелото е посочвало Ванеса, Мимо и Мая.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 12:52 от Лорд Сняг

# 202

Извинявам се много, но не ми е серозно. Поне да не го представят като някакъв късмет и случайност, много ви моля. Иначе лошо няма, ако това е единствения начин за побутване и водене на сюжета...

Не съм голям математик, но ако правилно съм изчислил - 0.035% шанс да се случи последователно. Не е много, но не е и малко. Не виждам и как може да се нагласи самото въртене, ако трябва да съм честен.

# 203
Дяволо, в кой момент Колелото е избрало Бистра, че съм пропуснал?
Избраните от колелото не са ли Ванеса, Мимо и сега Мая? Бистра беше номинирана от Мимо, тук няма елемент на случайност, а на стратегия от страна на Мимо.
П.С. Доколкото схващам Мая може половин гривна да има това не влияе на елемента "случайност"

# 204
Дяволо, в кой момент Колелото е избрало Бистра, че съм пропуснал?
Избраните от колелото не са ли Ванеса, Мимо и сега Мая? Бистра беше номинирана от Мимо, тук няма елемент на случайност, а на стратегия от страна на Мимо.
Да. Бистра не е избирана. Мисля, че коментара е защото колелото избира Мимо и Мая два пъти подред. Или бъркам нещо.
Дори и да е така шансът остава същият.

П.С. Доколкото схващам Мая може половин гривна да има това не влияе на елемента "случайност"

Елемента случайност важи за отделните врътки на колелото, но не важи за конкретни пермутации. Или ако трябва да обясня на по прост език - не важи за конкретни комбинации от числа. Ако посочиш конкретни числа, каква е вероятността те да се паднат едно след друго. В случая - какъв е шанса числата на Мимо и Мая да се паднат едно след друго.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 13:05 от MrKalkata

# 205
  • София
Абе Мимо бе, редактирах се, просто ми се спеше докато пишех снощи, това мнение е писано в 01:00 ч. някъде, сега го пуснах просто.

Допускам и друго обаче, за да не бъда конспиративен. Да речем, че синхроните и вниманието което се отделя на определени участници да е продиктувано от изборите на диска и изхода от игрите, но ако е така е доста голям спойлер за нас...
В смисъл тези които най-много ни показват са били избрани от диска за шефове за 24 часа или са с най-много гривни или са били златногривни. Разбирате ли идеята ми? А, Б, В и Ц са били избрани от диска, значи ги показваме основно тях, ама пък от друга страна това че си избран от диска не ти носи гаранция, че ще стигнеш далеч в играта или поне така би трябвало да бъде. Може да направиш и лош избор и т.н. Изобщо варианти много.
Ванеса например беше първият избор на диска, като това веднага ми я направи едва ли не скрит фаворит да стигне далеч, но от нея досега не виждаме почти нищо. В лагер 1 дават само мъжете основно.

# 206
Шансът да се падне два пъти последователно човек от един лагер е същият, но Мимо и Мая не са приятели, а напротив - противници. т.е. шансът да се падне при двама души, които са си близки намалява наполовина.
А освен това както казах, случайността може да показва само един и същи човек или пък само един и същи лагер. Това не елиминира факта случайност.

Да, на теория може да се манипулира колелото, но досега не виждам нищо което да ме убеди в такава хипотеза. Пак казвам ако след като Кирил бе ръсил люти закани за война с лагер 1 се бе паднало Кирил да избира подозренията ми щяха да нарастнат. За момента обаче не виждам закономерност.

Скрити фаворити няма, не и на този ранен етап.
Скрит текст:
Това че Колелото те е посочило нищо не значи. Видяхме в ИВ как Момчил и Рълев се развиха на доста късен етап от играта, а фаворитите Гатю  и  Николай Бедрото изгърмяха.

П.С. Синхронни наричате интервютата пред камерата ли?

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 13:08 от Лорд Сняг

# 207
Интересно ще е да се направи статистика кой номер се пада на колелото и колко пъти.Гривните си сменят притежателите, но би ми било любопитно дали има някаква зависимост...

# 208
  • София
Е, те не са толкова нагли, че да избере колелото Кирил. Айде сега, то и това оставаше. Не че го няма като вероятност, на теория можеше и така да стане и после щяха да са ми много забавни реакциите, включително и моята.
Рулетките в казината могат да се манипулират и това е доказано, моля ви се...
Но както и да е, никога няма да разберем. 😊

# 209
Няма как да знаем дали са толкова нагли или не. Ако бяха направили така, че да е Кирил това щеше да им напомпа рейтингите. Ако се беше паднал Гогов, Дзами, или дори Секулички или Шериф (веднага след драмите с Кирил)бих могъл  да повярвам в някаква нагласеност. Точно Мая не ми изглежда иницативна, не прилича на човек със стратегия и за мен не е убедително че нейното посочване е случайно.
Предполагам че ще номинира себе си и Мимо/Нина, но зависи колко е уверена в себе си.

За спойлерите какво да кажа - ами има ги, монтажа обикновено се прави после.

Общи условия

Активация на акаунт