Парфюмни размисли и страсти - 292 тема

• 69 510
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
По повод трайността на Barenia - бях си пръснала на двете китки нея и новото Chloe, та това което забелязах е, че на другия ден ръкава на блузата с Клое миришеше, а от Барения нямаше и следа. Явно не е особено траен, което ме очуди, по принцип Hermes с изключение на колоните са много трайни.

# 166
Новото Chloe e брутално трайно. Ако не знам, че е продукт на марката, никога не бих предположила на сляпо.

# 167
Подходящo ли е за сляпа стрелба и kаква е трайността?

През летните месеци предимно ползвах това но искам малко да сменя Не че не ми харесва но искам нещо ново

Дали ще ми хареса,не познавам нищо от марката?

На мен ми харесва този СК, много приятно свеж е. Подходящ е за стрелба на сляпо, а и не е скъп.

# 168
Shalimar Millésime Jasmin Guerlain се отваря с много бергамот при мен. Силен, свеж, зелен и остър. После веднага идва зелен жасмин, неиндолов, без животински нотки, но не е топъл, благоуханен. Това е различен жасмин, зелен и по-свеж. Парфюмът е близък с ЕДП версията и не е гурме, нито има сладки нотки. Някак по-светла и прозрачна версия на ЕДП. Не е смолист и топъл като предишните версии, но това не му пречи да е силен и траен. Дава усещане първоначално за искряща свежест, а посре се усеща силно ЕДП версията. Ако не харесвате нея и строгия и характер, от този парфюм със сигурност няма да ви впечатли. Аз не я харесвам много и не я нося и все още се чудя дали за купя лимитката с колекционерска цел, защото съм сигурна, че няма да го нося често.
Красив парфюм е, но не е за всеки. Флаконът му е прелест.

# 169
Новото Chloe e брутално трайно. Ако не знам, че е продукт на марката, никога не бих предположила на сляпо.
Абсолютно и при мен е така,докато Барения вчера в топлия ден се разви уникално за около 2 часа беше приказка,после утихна и изчезна,но днес е останал луксозния “кожен” спомен съвсем леко на роклята от нея,но въпреки това е бижу.Аз не намирам нищо общо с Мемоарите на Гучи,освен че изпъкват с нетипична индивидуалност спрямо масово излезлите гурмета,удове и т.н през последната година ,може би съвсем лека прилика в драйдауна….

# 170
  • Стара Загора
Интересно. Пръснах Barenia-та на блотер в четвъртък преди обед. Като се прибрах вкъщи оставих блотера на бюрото си. Два дни, колкото пъти мина покрай него, го усещам - истински звяр. Днес още се усеща, като ароматът вече е променен. Тихичък е вече, срамежлив. Grinning  Едва днес се показа типичната нотка на Hermes. Но този парфюм и аз го усещам много луксозен.
Имам и Мемоарите на Гучи - голям мой любимец. Когато казаха, че го спират, се запасих с 3 бутилки още. Двата парфюма нямат нищо общо.

# 171
И за мен нямат нищо общо. Имала съм Гучито, не мога да приема че ги оприличават на близки. Чувствам се бъгната и мигам на парцали като казват че са сходни. Голяма работа са различните възприятия на хората.

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 15:34 от Lale_Lili

# 172
Нищо общо нямат и слава Богу, че не понасям Гучито.

# 173
Нищо общо с Мемоарите. Така и не можах да ги харесам.

# 174
  • The Evergreen State
Ооо Денси, изненада ме твоя отговор за Шалимар Жасмин и направи още по-приятен сутрешния ми ритуал да прегледам темата с чаша капучино. По подобен начин усещам и аз нещата там, но за моя нос трите лимитки които имам (за съжаление изпуснах Ванилията и не я познавам) си приличат в базата и всички са направени меки, хармонични и носими, сравнени с оригинала. Има лека загадка на опушения компонент от оригинала в Жасмина, но е наистина само загадка, светла и фина. Нося с удоволствие и трите лимитки, Жасмин е най-интересен от трите за мен и влиза неусетно под кожата. Разнообразих малко със Шанс на Шанел, но се усетих че ми липсва тази прелест и се върнах към Шалимар Жасмин. Свързвам го с красива класическа музика (както и останалите Шалимари), най-добре би предала неговия вайб.
От коментарите във Фрагрантика останах с впечатление че има очакване да излязат и с милезим Роза и милезим Бергамот, които са останалите два компонента от герлинадата.

Редактирам тук за да не разводнявам с допълнителен пост - струва си да отбележа и че тази лимитка ми идва малко излишна, макар че я харесвам. Имам вече три от тях, плюс Филтре и са ми пре-достатъчни като вариации на един и същ парфюм.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 09:18 от Athena

# 175
Благодаря за темата, Денси Kissing Heart Тази есен избухнах с La vie est belle L'Elixir. Като любител на деликатни, елегантни аромати, се чувствам прекрасно в парфюмния му облак и получавам комплименти. Виолетките са символ на скромността, но тук са издигнати в нова светлина. Техният цветен и бонбонест характер е красиво комбиниран с фини цитрусови нотки на бергамот, които придават на уханието баланс в сладостта на цветето. Композицията е пленителна, създава хармония между класика и мода, прави парфюма подходящ за всеки ден, като едновременно е семпъл и изтънчен, точно това харесвам. Истинска природна красота. Трайността му е перфектна, а усещането върху кожата - ефирно, оставяйки лек теменужен шлейф. Снимката е от днес.

# 176
След не знам колко години най-накрая използвах 100 мл. от Шанса на Шанел (edp). Поръчах си веднага нов флакон от старкорп. Ама като ви четох, тръпки ме побиват заради реформулировлите. Не мога без него. Толкова точно ме олицетворява и се чувствам на място с него... Дано не е чак такова разочарованието. Някой да каже две хубави думи Simple Smile

# 177
Здравейте.
Какво мислите за новия Si на GIORGIO ARMANI? Blush

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 16:55 от Angel_baby88

# 178
  • The Evergreen State
След не знам колко години най-накрая използвах 100 мл. от Шанса на Шанел (edp). Поръчах си веднага нов флакон от старкорп. Ама като ви четох, тръпки ме побиват заради реформулировлите. Не мога без него. Толкова точно ме олицетворява и се чувствам на място с него... Дано не е чак такова разочарованието. Някой да каже две хубави думи Simple Smile

Шанса си е хубав и сега, малко по-въздушен, лек и прибран е за моя нос, но аз го харесвам в тоя му вариант, или може би свикнах с него. Като миризма си е същия иначе, и на мен ми е много любим. Откъм трайност имах оплаквания в началото защото сравнявах със стария, но е траен и този. Като цяло само са го пипнали тук и там без да променят миризмата и си остава хубав парфюм.

Парфюм за деня Cruel Gardenia Guerlain.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 20:01 от Athena

# 179
Някой назад пита за новия Crystal Noir Parfum Versace. Днес ми попадна случайно в Дъглас. Помирисан от бутилка набързо си изглежда като познатия и обичан дълбоко от мен EDP. Пръснат на кожа, обаче, о, срам и позор. Трайността му е не повече от два часа, буквално. При положение, че EDP се усеща брутално половин ден, този е бледа подигравка.
Самият аромат… просто е meh.. нито я има приказната гардения, нито кокосът, нито кардамонът, да не говорим за любимият сандал там. С една дума, за мен този парфюм е пълна подигравка.
Дори не съм гледала колко пари му искат, но имайки предвид как вървят цените на новите аромати, убедена съм, че това модерно удоволствие идва въз скъпо.
Поне да бяха го направили с някаква красива, феерична тубероза. Грам я няма тук…
Погледнах сега коментарите във фр, изненадана съм колко са положителни. При все че светът се пресити от фланкъри..
Никъде не откривам кой стои зад него, но съм убедена, че не е създателят на EDP.

За да повдигна настроението на нетипично хейтърския ми пост, Barenia Hermes в дъжд и грозно време се оказа приказка.
Чакам с нетърпение да се появи някъде на по-сносна цена (в немските сайтове 60 мл излизат ~150 лв, което е безумно нечестно), например в при момчето ( 🙏 ) и купувам моментално.

P. S. Защо форумът автоматично коригира когато се напише пarfumi.биз?

Общи условия

Активация на акаунт