Баща на 50

• 25 124
  • 690
  •   1
Отговори
# 495
Margarita1976, съжалявам, че си имала такъв жесток баща. Сигурно е смятал, че това е добре за теб...пътят към ада е постлан с добри намерения...Sad

# 496
Margarita1976, съжалявам, че си имала такъв жесток баща. Сигурно е смятал, че това е добре за теб...пътят към ада е постлан с добри намерения...Sad
Поне не ме е удрял, може би защото бях момиче. Момчета от квартала са ми казвали, че бащите им посягат вкъщи и то за някакви незначителни работи като детска беля или петица в училище. Но се отклоних от темата, съжалявам. Тогава имаше друг възпитателен модел.

# 497
Ами, така е, Магдена. Все са  трудни решения.
ала.бала, кой пък бърза да не изпуска влакове в днешно време?
Това е само в главите на женените на 20 с втори бракове и семейства на 35 Simple Smile. Не, че има нещо лошо, де. Това е хубавото на младостта -- можеш да грешиш и после да поправяш. Ама за самите деца не е съвсем оптимално.

За мен 30-35 е оптималното. Но това не значи, че не е ок 40+ мами и 50+ татковци. По-приемливо ми е от мами и татковци на по 20 -25, които самите са деца и няма как да гледат те деца. На тази възраст още ти узрява мозъкът. Лошото е, че таман да ти узрее мозъкът, и почваш да мреш от старост/болести. Прозорецът не е голям, хехе.

Аз казвам, че имам такива случаи около мен. Времената се менят, но доста по-бавно от колкото биологията ни и ако човек не осъзнава, че остарява по-зле за него.

# 498
  • София
Как съм го родила първото на 24 г. и сме го отгледали съвсем сами с баща и, направо не знам, че чак и магистратурата с бебе си завърших. Мъжът ми беше на 29 г тогава, за протокола...
Добре, че поне той е бил в правилната възрастова група. 🤣

# 499
.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 16:41 от КремонаЛиза

# 500
  • Пловдив
"Палачори" и "писюри" са диалектни думи, отнасят ли се към правоговора? Wink

# 501
Това за правоговора и хигиената е малко пресилено. Баба ми беше селска женица и говореше на диалект (не много силно изразен), но въпреки това смятам, че излезе нормален човек от мен, че и магистратура завърших Joy

# 502
.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 16:42 от КремонаЛиза

# 503
  • Пловдив
Никой не те кара да ги пращаш на бабата да ги гледа, доводите коментирам.

# 504
  • Paris, France
Моите родители не са били млади като съм се родила преди 54г. Баща ми е бил на 38г. Хората си имаха академична кариера, пътуваха и не им е било до гледане на дете.

Едната ми баба беше чалната на тема хигиена - изваряваше всичко, никакви домашни животни, никакво ядене на сурови белтъци, пържено, сладко само по празници. Другата беше различна. Правилно говореха всичките ми баби, ами ме юркаха да чета и пиша. Единият дядо ме научи на таблицата за умножение и 5 азбуки, а жена му ме юркаше да пиша и чета и да уча през ваканциите. Родителите ми бяха бохеми и не знаеха какво уча. Различно е.

Не се считам ощетена от гледането от баби. За друг може да е различно.

За.мене е по-добре да са млади родителите. По-добре за здравето на детето, откъм социални контакти, продължителност на живота, всичко. Станалите родители по-късно обикновено не ценим особено родителството.

Някой писа за лели. Майка ми няма брат или сестра, а баща ми имаше бездетна сестра, която не понасяше малки деца и не е останала и за 5 минути сама с мене докато бях малка.

В блока на баба ми имаше и родила на 32г и друга на 36г и пак мятаха на майките си за известно време. Най-много си гледаше детето родилата на 16г, но и на нея помагаха майка и и баба и за да завърши гимназия и после замина да учи другаде. 

Малко е и до късмет.

# 505
...
За мен 30-35 е оптималното. Но това не значи, че не е ок 40+ мами и 50+ татковци. По-приемливо ми е от мами и татковци на по 20 -25, които самите са деца и няма как да гледат те деца. На тази възраст още ти узрява мозъкът. Лошото е, че таман да ти узрее мозъкът, и почваш да мреш от старост/болести. Прозорецът не е голям, хехе.
Някой на 20-25 може наистина да е незрял, но друг може и да си е съвсем зрял. Чак пък дете на 20-25, хм, това вече ми е съвсем странно.
Сещам се за тези теми, в които се пише "Аз съм момиче на 30, срещнах момче на 35"...

# 506
Сега е нормално всички да са инфантилни. На 20-25 били деца?!

# 507
Сега е нормално всички да са инфантилни. На 20-25 били деца?!

Да, деца са - моите родители бяха напълно незрели като ме създадоха на тия години.
Изгледаха ме бабите ми.

# 508
А на колко преминаваш от дете към възрастен? На 50 или на 60?

# 509
  • Paris, France
Някои хора са зрели за едно, а незрели за друго. Не от всеки става родител и няма връзка с възрастта.

На млада възраст човек се нагажда, а като остарее сам и без деца си е свикнал на някакво удобство, което децата развалят. Трудно свикнахме с новата ни реалност с децата и сега сме облекчени като няма малки деца наоколо.

Моите деца определено не са зрели да имат партньор и/или дете, а по мое време поне половината студенти на тяхна възраст имаха. Зрели са в други области.

С ММ също не сме и помисляли за деца преди да чукнем 30г и бяхме решили ако не се справяме, да ползваме помощ от бабите. Само дето бабите не са гледали много много малки деца.

Сложно е и различно за всеки.

Общи условия

Активация на акаунт