Баща на 50

• 24 808
  • 690
  •   1
Отговори
Здравейте, със съпругът ми сме женени от 5 години. Имаме дете на 4.5 и си мислим за още едно. Той е на 47 в момента, а аз на 33. Това, което много ми човърка мозъка обаче е, дали вече не е стар за второ дете. Дали няма да подиграват детето в градината или училище, че дядо му идва да го вземе.

# 1
  • Варна
Ами то и първото като тръгне на училище пак могат да го подиграват. И какво? Вие по това ли избирате дали да имате деца или не, по хорското мнение?!

# 2
Ако ще ви е такова отношението, по-добре недейте, защото несъзнателно ще насадите комплексите си и на детето.

# 3
Ами това само по-себе си не мисля че е сериозна причина. По-скоро проблем може да се окаже дали все още може да има деца (въпреки че при нас мъжете възрастта има далеч по-малък фактор). Другото което е че особено при едно малко дете има трудности които на 50 не е лесно да се изкарат. Ще може ли да се грижи на тези години за бебе + малко дете?

# 4
  • София
Здравейте, със съпругът ми сме женени от 5 години. Имаме дете на 4.5 и си мислим за още едно. Той е на 47 в момента, а аз на 33. Това, което много ми човърка мозъка обаче е, дали вече не е стар за второ дете. Дали няма да подиграват детето в градината или училище, че дядо му идва да го вземе.
Зависи къде живеете.

# 5
Аз мисля, че по-важното е дали ще имате финансова възможност и в перспектива да осигурите на двете деца добро образование, ако да - защо не второ дете?
Останалото не смятам, че е толкова важно.

# 6
  • По света и у нас
Глупости. Не е стар. Само че не се офлянквай да ни искаш мнението тук ами започвай да го ч.! Няма да стане по млад.

# 7
Че когато се събирахте, да не би да е бил на 20, че сега се сетихте за елементарната аритметика?

Да не говорим колко тъпа причина за подобно решение е "Какво ще кажат хората".

# 8
  • Deutschland
Не зависи само от къде живеете, а колко грама е мозъка на питащия. Мен в чужбина са ме питали дали съм майка или баба на малката ми дъщеря, която родих 11 дена преди да навърша 40.
Мъжът ми е на същата възраст като мъжа на авторката, но никой не му ги дава. Кипи от енергия и изглежда много по-млад. Аз съм ЗА бебе! Ако моите не бяха толкова палави и непокорни, бих родила още едно. Изобщо не ми пука кой какво ще каже. Само дето нямам сили за друго дете вече!

# 9
  • По света и у нас
Едни познати родиха първото си на 54 (тя) и 60 (той) - не зная как успяват да се справят на тази възраст но ти си 33 ще се справите. Хайде успех.

# 10
Въпросът не е в това, какво ще кажат хората, а как ще се чувства детето. На мен ми е все тая кой какво мисли. Смятам, че съпругът ми има достатъчно енергия, за да играе с детето и да се занимава с бебето. Финансовата част е малко спорна в нашата мила родина, засега се справяме доста добре, но никога не се знае какви времена ще дойдат.

Фрау С, и моят кипи от енергия, всеки ден играят футбол, федербал, гонят се. Годините определено не му личат.

# 11
Значи няма какво да отлагате ами почвайте приятната част.

# 12
За мен не е толкова голям фактор възрастта на мъжа - вие сте доста млада, за да компенсирате с енергия, ако това ви притеснява. За мен по-важен въпрос е с доходите и как ги виждате в следващите 20тина години. Децата ще имат нужда от образование и съпътстващите допълнителни занимания и хобита, които, каквото и да си говорим, струват пари.

Ясно, че и много млади хора нямат предвидимост, може да загубят работа и т.н., но при почти 50г човек е нещо, което е добре да се вземе предвид, така че и вие като родители да не живеете в лишения.

# 13
Баща ми е побелял млад, реално не го помня с тъмна коса. В първи клас ме питаха дали не идва дядо ми да ме вземе, а той милият тогава е бил на 37. И кво, голяма работа, нито съм се повредила, нито нищо. Имам много силна връзка с родителите си и до днес.

Ако аргументът ви е какво ще кажат хората, нямам думи. Те ли ще ви гледат детето? Не е ли редно да го обсъдите тоя въпрос със съпруга си, а не с форумните тетки?

# 14
Аз съм на 35 и моя партньор е на 50, скоро ще направи 51. Не е стар, и много го искахме това дете.

Защо не го обсъдите това с мъжа ви ? Ние няма как да знаем.
А това какво ще кажат хората, дори не искам да коментирам. Не би трябвало да ви вълнува и грам.

Общи условия

Активация на акаунт