Баща на 50

• 24 815
  • 690
  •   1
Отговори
# 30
Пак се включвам аз, но на ваше място не бих рискувала. Вече имате едно дете, ако нямахте - може би да се замислите, но при това положение по-скоро не.

Факт е, че умират или се разболяват тежко и млади родители, но статистически шансът това да се случи когато си на 70 е много по-голям отколкото ако си на 40 или 50.

# 31
Нямал пороци, а пуши. Пушенето е много сериозен порок, който взима много от здравето. Несериозно е да иска да гледа деца до дълбока старост, но да продължава да пуши

# 32
Това ли ви е мечтата и на двамата - да имате второ детенце? Искате ли го много? Ако да - действайте и не мислете за след 20 години. Млади, секси мъже, здрави, падат и умират от нищото, животът винаги е непредвидим, всичко може да стане с всеки. Следвайте мечтите си, не да съжалявате после, че сте останали с едно дете. Човек трябва да има точно живота, който иска. 35-40 годишни вече падат като круши от инфаркти и стрес, не може да се мисли така. Познавам супер много млади хора, на 35-40г., които мрънколясват, ако трябва да извървят километър-два. А има и 65-годишни в толкова добра спортна форма, че изкачват планински върхове безпроблемно, тренират какво ли не и слагат в малкото си джобче по-младите с енергичността си. Всичко е до нагласи и приоритети. Но с предразсъдъци и какво ще кажат хората няма да стане. Не трябва да се влияете, животът си е ваш и вие решавате как да го изживеете, съответно и колко деца да имате.

# 33
Добре че не съм чела подобни коментари преди. Второто ми дете сигурно нямаше да се роди.

# 34
Възрастният човек не може да се сравни с младия що се отнася до енергия. Не е малка вероятността да не може да подкрепя децата ви още в студентските години, а когато те ще имат деца може или да трябва да гледат и него с тях, или той идобщо да не види внуците си.
Разбира се, ако единият родител и по-млад, нещата може да са малко по-добре за децата ви.
Трябва да ви е ясно каква и реалността, колкото и да се опитват да ви успокояват. Млади хора си били отивали.... става въпрос за вероятности.
Все пак, ако много го искате, по-скоро действайте.

# 35
Така, така, 35-годишните са зле със здравето, а 50-годишните пушачи сигурно са в топ форма... Да не говорим, че напредналата възраст на таткото е и един от рисковете за аутизъм за детето

# 36
  • сред маслини и портокалов цвят
Съпругът ми стана баща за първи път на 50, а когато се роди дъщеря ни, беше на 53. Вече са на 16 и 13 децата ни. Още не му личат годините, моите също. Спортуваме и двамата,  водим активен живот, млади сме по дух и се разбираме с децата. Животът ни е хубав. Но си даваме сметка,  че на тази възраст е много вероятно нещо да ни се случи, да се разболеем, да не можем да работим вече. Да си отиде някой от нас, децата да останат сираци и т.н. Има го този страх, нормално е. Понякога си мисля, че постъпихме егоистично, но ги чакахме 15 години. Опитахме се поне материално да ги осигурим. И се надяваме да имаме шанса още дълги години да сме здрави и с ума си, за да им се радваме. Желая Ви успех, каквото и да решите. Но решението трябва да го вземете двамата.

# 37
Аз не бих се решила на второ дете в такава конфигурация и да, възрастта на мъжа би ме спряла.
Добре изглеждащ и здрав пушач на 50 години - мхм.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 22:59 от Threemafan

# 38
Хайде сега, аутизъм?! Няма нужда да плашите жената. Аз познавам две деца с аутизъм, съвсем млади бащи имат.
Ако сте добре финансово, действайте смело! Хората винаги имат какво да кажат, по всякакви въпроси, не си го слагайте на сърце. Успех!

# 39
И аз да се изкажа...
Имам познати,втори брак на мъжа. Той е около 45-50 набор(смятайте на колко години е).Втората му жена е около 50 годишна.Той е известен спортист в града,бях учителка на внучката му от първия му брак. От вторият има 14 годишна дъщеря,която е като сина ми.Жена му също е спортист,но това не я прави по-млада от мен,а реално си гледаме тийнейджърите заедно.Колко енергия да имат тези хора?На 50 и почти 80 години?
Вярно,че и двамата са педагози,но децата днес не са децата пт едно време,живеят и се развиват в една друга реалност. Ще.дойде ден,когато това дете,момиче е,ще остане съвсем само в този свят и ще трябва да се справя без подкрепата на тези,които са го създали!
Та не знам доколко раждането в късна възраст е перспективно.Да,удовлетворява едно желание и копнеж,но обрича на самота този след теб.
И да,когато идваше бащата да вземе наборчето на сина ми от детската градина (и на нея бях учител),хората говореха и обсъждаха....устите на хората не можеш да затвориш!

# 40
Аз като майка на две деца, второто от които родих на 30г , мога да кажа, че на 40 или 50 г. не бих си го причинила.

преди да се реша за второ дете си мислех, че всичко ще е цветя и рози с 2 деца. Да ама с две, не е като да си с едно.
Така че знаейки какви усилия се полагат, мисля, че на 50 човек би му дошло в повече.
Имайки предвид също, че 50-60г до скоро беше пенсионна възраст, и хората са в разцвета на силите си да си почиват и да де наслаждават на живота.
Ваш е изборът ако вместо наслаждаватне ще решите да сменяте памперси.

# 41
Болести, смърт, генетични дефекти и т.н. има във всяка една възраст. Гаранция за благополучие няма нито в здравен, нито във финансов аспект. Ако и двамата го искате го направете вместо след това да съжалявате.
Казваш, че се притеснявате млад човек да гледа болен родител, но първото ви дете също е малко и разликата във възрастта им няма да е голяма. Ако нещо се случи с вас отговорността и грижата ще бъдат споделени между двете ви деца. Друга гледна точка.

# 42
Хайде сега да се правим, че статистиката не съществува, защото познаваме еди кой си. То всичко може, но каква е вероятността един 80-годишен да е здрав и силен и един 40-годишен?

# 43
  • Paris, France
Ще.дойде ден,когато това дете,момиче е,ще остане съвсем само в този свят и ще трябва да се справя без подкрепата на тези,които са го създали!
Та не знам доколко раждането в късна възраст е перспективно.

Майка ми е била с 6 години по млада от майката на 14г момиче като ме е родила предиииииии 54г стават след няма и 10 дни. Жива и здрава е, доскоро работеше и още я търсят непрекъснато за работа. Спря да работи за да пътува повече. Е, не за да идва да ме гледа или да гледа внуци. 🤣🌞 Не е от този тип. След 26 години майката ще е на 76г, а момиченцето на 40 годинки. Може майката да не доживее, но може и момичето да не доживее до тогава, за съжаление.

Повечето единствени деца не изпитваме самота, защото поради липса на другари за игра в къщи сме по-контактни и имаме повече приятели. Има и затворени, но на тях не им трябват хора. Аз и братовчеди нямам. Самотна не съм се чувствала никога.

Нали бащата има живо дете от друг брак? Значи момичето има млади роднини.

Докато някой от родителите си отиде от този свят, тя може да е създала семейство и да има деца, големи деца, а може и покрай партньора да намери общо с негови роднини.

Ако могат да осигурят детето и има кой да го отгледа в дома си до 18-25г, няма проблем.

На приятелка баща и е бил на 19г и в казармата като се е родила, а моят на 38г. Нейният прекрасен татко почина наскоро, за съжаление, а моят е жив и здрав.

# 44
Мъжът е на 47, изобщо не престарял. На 80 детето му ще е на 33 и вероятно самостоятелно.
Нали навсякъде из форума се пише, че 20+ годишните трябва да са самостоятелни, иначе нещо не им е в ред.

Общи условия

Активация на акаунт