Баща на 50

• 25 110
  • 690
  •   1
Отговори
# 525
На 18 - 19 са възрастни, на които (когато имаше хартиени бележници) мама и татко подписваха, че са запознати с оценките/ отсъствията на възрастния от училище.

# 526
Сега си спомних, че като се записвах в университет на няколко пъти ми искаха номер на родител. За общежития също искат. Стори ми се странно, защото нали съм вече възрастна, но... 🤷 Чудех се хората с починали родители чий номер дават.

# 527
  • Пловдив
Аз завърших училище на 17 и всъщност не съм се замисляла, но да - на 18-годишните явно пак родителите им ходят на родителски срещи и им подписват бележниците.
Скрит текст:
Което не прави 20-25-годишните фактически деца обаче.

# 528
Не мога да контролирам как другите ме приемат, така че нищо не искам. 🤷

Сега за възрастен и пълнолетен ли човек да те трериме или за дете? Какво си? Взех да се притеснявам да не ме обвинят в педофилия.

# 529
  • Пловдив
Е, чак пък -филия...

# 530
Твърде лишена е от еротичен заряд темата, няма място за притеснения.

# 531
Персона, това, че ти и твоите съученици от елитната гимназия на 30 се чувствате малки да се жените и да раждате деца, означава повече пациенти за клиниките за асистирана репродукция след време.
И какво лошо има в това, една жена от 18 до 23 да завърши магистратура, да започне работа, на 24 да се омъжи, и на 25 да роди, ако е срещнала правилния мъж, разбира се. То, с това мислене, че до 35 години жената не трябва да се обвърза сериозно, щото е малка, и трябва да си поживее, в един момент свестните мъже са заети.
Разбира се, не казвам да се правят деца, ако нямаш възможност да ги гледаш, ама да чакаш първо да завършиш, да направиш кариера, да си купиш собствено жилище и кола, да имаш спестявания, и чак тогава да се замислиш за дете и семейство, обикновено вече е късно за първо дете, камо ли за второ. Та, между 25 и 30 си е идеална възраст за първо дете за една жена, мен ако питаш.

# 532
  • Out of the Mix
На 18 - 19 са възрастни, на които (когато имаше хартиени бележници) мама и татко подписваха, че са запознати с оценките/ отсъствията на възрастния от училище.
Точно, 11-ти и 12-ти клас. Joy

# 533
В момента нищо не се подписва за 18 годишни от родителите.

# 534
Аз не казвам, че е лошо. Коя съм аз да казвам какво е? Само казвам, че в днешно време сватба, че и деца, до 25 се случва по-рядко, отколкото преди 20 години например. Статистиката може да го потвърди, както и всеки, който има малко повече досег с днешните млади хора.

Наскоро имаше тема на 20-годишна, която се чудеше дали да абортира. Масово й написаха да си гледа образованието, че деца се гледат с пари, а пък и кой е казал, че нейните родители са длъжни да й помагат с бебето? 🤷 Така че силно ме озадачават настроенията в тази тема.

# 535
В днешно време се оказва, че под 25 години раждат основно жени от селата и от малцинствата. В краен случай - такива, които са забременяли непланирано и са решили да го задържат. Сериозна съм. Бях учителка на един випуск, който наскоро имаше събиране по случай 10 години от завършването и ме бяха поканили - значи това са 28-29 годишни хора. Момчетата до един не бяха женени и нямаха деца, а някои от тях не споделиха и гаджета да имат. При момичетата имаше една родила миналата година и една бременна в момента, всички останали - без деца.

# 536
В днешно време се оказва, че под 25 години раждат основно жени от селата и от малцинствата. В краен случай - такива, които са забременяли непланирано и са решили да го задържат. Сериозна съм.
Не исках да го казвам аз, но... да. Заради един пост на Лъвица в темата загрях също, че раждат и от мъже с голяма разлика, а не от връстници.

Не може хем в този раздел да се недоволства, ако някоя роди и отиде да живее при свекърите, или ако настоява бабите да й гледат детето, защото вече бабите и те искат да си гледат кефа, хем - защо жените не раждат. Как да стане преди 25-30 в най-добрия случай?

# 537
Е, че кой е казал преди 25? Писах, че за мен е нормално една жена да роди между 25-30 първото, а между 30-35 второто. Щото, колкото и корекции да си правиш, и колкото и млада да изглеждаш, на 40 тялото на една жена не е на 25. Пък то някои хора и на 50 може да се чувстват неспособни да гледа себе си, камо ли деца. И да, тенденция е в днешно време хората да се женят и раждат по късно, ама една жена на 30 да казва, че е много малка за деца...

# 538
За мен 30-35 е оптималното. Но това не значи, че не е ок 40+ мами и 50+ татковци. По-приемливо ми е от мами и татковци на по 20 -25, които самите са деца и няма как да гледат те деца. На тази възраст още ти узрява мозъкът. Лошото е, че таман да ти узрее мозъкът, и почваш да мреш от старост/болести. Прозорецът не е голям, хехе.
Оттука тръгна дискусията, затова говорим за 20-25. Simple Smile

# 539
  • Paris, France
Завършила съм гимназия преди 35 години. Когато родих на крехката възраст от 31г, повечето ми съученички още не бяха родили. Дете имаха двама от мъжете. Преди 25г възраст родиха само 4 съученички от 16. При съучениците на мъжа ми беше същото и даже още по-зле. От съученичките на майка ми и свекърва ми, завършили гимназия от началото до края на 1950те, единици са родили първото дете след 30г и бездетните са единици. Четвърт от моите съученички нямат деца към днешна дата и няма и да имат. Щастливи са, успели са кариерно, финансово.

Наистина е по-добре от биологична гледна точка да раждаме между 20 и 30г, но имаме и други, по-интересни и вълнуващи опции. Аз на 25г не бях живяла с мъж и връзка не исках. Други вече бяха родили всичките си деца.

Днешните млади жени могат да си замразяват яйцеклетки и да раждат като се пенсионират. Ние нямахме тази опция. Гадно е за детето, но това е положението.

Общи условия

Активация на акаунт