Баща на 50

• 25 101
  • 690
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
На 47 е бил. Той е роден 1970, а децата - 2017.

# 586
  • Paris, France
Да са му живи и здрави дечицата! Да е жив и здрав и той да си ги гледа! Отидох да погледна кой е Ути Бъчваров, че Магдена пише, че ми е набор. Уплаших се. Изглежда ми на поне 70г, освен дебел. Ако го видя с малко дете ще помисля, че е дядото. Или прадядото 😇. На повечето ми приятелчета от детството така изглеждаха дядовците. Имаше и доста по-млади и елегантни.

# 587
Да са му живи и здрави дечицата! Да е жив и здрав и той да си ги гледа! Отидох да погледна кой е Ути Бъчваров, че Магдена пише, че ми е набор. Уплаших се. Изглежда ми на поне 70г, освен дебел. Ако го видя с малко дете ще помисля, че е дядото. Или прадядото 😇. На повечето ми приятелчета от детството така изглеждаха дядовците. Имаше и доста по-млади и елегантни.
Не знаеш ли кой е? Дълги години водеше кулинарно предаване по телевизията и беше много известен. Това преди 20-тина години (преди да се появят разните черешки, мастър шефове и Хелс китчъни). Та специално Ути още като беше на 35 години си изглеждаше като 60-годишен. Не знам килограмите ли го състаряват толкова или побелялата коса и брада, но е факт.

# 588
  • SF
Да, факт е, че изглежда по-възрастен. Времето лети. Мислех, че близначките му са 5-6-годишни, а те били вече на 8.
Ути изглежда по-възрастен и наистина ще минава за дядото, но е бащата.
Едно време и мъже, и жени са се женили по-рано и са раждали по-навреме. Сега предпочитат да пътуват, да спортуват, да намерят свестна работа и да си позволят ипотека и условия за децата. Не искат като едно време - едното дете спи при родителите, а по-голямото при баба и дядо или някакви такива.
Сега моите приятели често споделят, че баба им и дядо им  са ги отгледали. Сменили са се времената и като цяло се ражда по-късно.

# 589
  • Пловдив
Невена, дебел е, да, но ако се вгледаш, хората на 55 изглеждат и така. Понякога отделни белези - бяла коса, фигура, дълбоки бръчки край устата и т.н., дори самият израз на лицето - правят човека да изглежда по-стар, а като се вгледаш, виждаш, че всъщност не е. Но е и субективно.
Ути преди години беше издал книга (с реклами на всяка страница) как отслабнал с 50 кила, но сега май е наваксал значителна част от тях. Тогава да е бил към 35-40.

Вчера по работа - двама братя, един около 60 и един малко над 60. Стандартни млади пенсионери или там предпенсионери. Белокоси чичаци. Влиза един, видимо тяхна възраст, изправен, със сива коса, не бяла. Мисля си, някой приятел или брат'чед. Тъст на по-младия бил. Подава лична карта - 78-годишен. Като говориш с него, се вижда, че малко по-бавно отговаря, малко по-флегматичен от зетя, но на вид точно ще го вземеш за поне десетина години по-млад. Фигура ли е, липса на толкова бръчки ли е, цвят на косата ли е, не знам.
Никой от тримата не беше дебел, хора от една социална класа, от едно село, кажи-речи от едно семейство, не знам дали с разлика в навиците, но едва ли.
При Ути мисля, че бялата брада добавя години също.

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 09:29 от Магдена

# 590
  • SF
Е... хората и на 30 могат да изглеждат като на 40 - лоши зъби, силно оредяла коса, ранно прошарена, загрубели ръце, килограми...
Ути винаги си е изглеждал по-възрастен за годините си.
Често виждам и по телевизията разни гости. Приличат на лелки, чичковци, а започват изреченията си с "ние, от поколението на късните 30" или "ние, които сме около 40"
Моя колежка е на 35, а косата й е силно побеляла. Ген. Иначе изглежда готино, но си е надула устни и скули и създава впечатление, че е добре коригирана 45-годишна, за да изглежда на 40. Аз й давам 38-40 и то заради корекциите.

# 591
Един мой набор (10 месеца по-голям от мен) е с чисто бяла коса (просто ген, от млад е побелял), носи и очила. Аз не нося очила, косата ми е тъмна.
По всичко друго (лице, фигура) изглеждаме на една възраст, но горните неща променят възприятията на хората и винаги мислят, че е значително по-голям.

# 592
  • SF
Много неща променят възприятията ни.
Когато започнат да ми говорят за предимно за манджи, рецепти, за болки в краката, 2 спирки разстояние било далече, да вземем трамвая, да гледат странно и с пренебрежение, на разговори за музика, клубове. Като чуя "след работа не мож ме накара да изляза повече, умарям се" и вече знам, че човекът се чувства.... разбирате ме.

# 593
Георги Бърдаров е станал баща преди няколко дни на 52 години. Жена му е по-млада с 20 години.

# 594
Есме, ти на колко години си, ако искаш да споделиш? Разпознах се, и аз съм от тези, на които не им се излиза след работа, даже да изхвърля боклука или до градинката пред блока. Хвърлям го сутрин, на път към работа. Излизам само, когато се налага или когато някой ме придума. И аз съм на 50, бебе бих гледала в бъдеще, ако ми е внуче, но не 24/7. Бебето бих разхождала с количката, когато се налага, излизам, не бих го държала само в къщи. Но има хора, които и на 50 си се чувстват пълни с енергия.

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 21:15 от lyatno vreme

# 595
  • SF
Имах приятелки и като студентки, на които любимата вечер  им беше краката на парното, одеалце, книжка и чаша вино. Мечтаели си за ваканция на хамак с книжка в ръка. Имаха дискови хернии, скъсени сухожилия, възпалени синуси, хронични бронхити, хронични тъпотии. Сами се бяха диагностицирали и с гордост го споделяха с всеки. А пък един мой съученик повтаряше, че искал като завършим и да се пенсионира. И даже директно ме питаше, когато го гледах неразбиращо: Добре де, Есме, ти не искаш ли да се пенсионираш и да си живееш като пенсионерка!!! Аз: айде да ходим на Армин! Той: Ти си луда! Земи се кротни!

# 596
Мъжът ми е на 48, а аз на 34. Имаме 3 деца,
почти на 9г., почти на 4г. и на 9 месеца. Те четиримата са всичко за мен! Никога, нито за миг не съм съжалила за тези 13 години и половина разлика, които имаме със моят съпруг! ❤️

# 597
Мъжът ми е на 48, а аз на 34. Имаме 3 деца,
почти на 9г., почти на 4г. и на 9 месеца. Те четиримата са всичко за мен! Никога, нито за миг не съм съжалила за тези 13 години и половина разлика, които имаме със моят съпруг! ❤️

Кремонализа,

Радвам се за Вас!
Съпругът Ви е станал баща на 38-39 г. Темата е за баща на 50 г.
Какво ни казва Вашият пост ? Каква е връзката с въпроса на автора на темата.

# 598
На 9-месечното бебе е станал баща на 47 г.

# 599
Това ясно, но на второто е станал баща на 44 г.
Автора на темата пита за второ.
6 години са огромна разлика.

Общи условия

Активация на акаунт