Баща на 50

• 25 104
  • 690
  •   1
Отговори
# 570
  • Paris, France
Steana, имат избор. Винаги могат да се изнесат и да идат в града. Те са избрали селската идилия. Явно така им харесва.

# 571
Абе гадно си е така жена в чужда къща. Но това кой отглежда децата няма как да се уреди с предбрачно споразумение. Съдът решава с оглед на най-добрия интерес на децата, а това най-често не е бащата. Тоест, това е малко преувеличено, че децата щели да останат при маститите земеделци в случай на развод. С 99% сигурност, ще са при майката. Децата не са имот или кола, а човешки същества.

# 572
Сигурно така изглежда през погледа на еманципирани жени, отдавна живеещи из Европа, който иска какво му пречи да е самостоятелен? Отговорът е, следвай парите, мерцедеса, моловете в София и т.н., всеки с приоритетите си.

# 573
  • Paris, France
И в България питат децата над 10г при кого искат да останат ако родителите не са се разбрали предварително.

Преди 20г наши познати се развеждаха в Англия и всеки искаше детето. Като го питали при кого иска да живее, казало, че при баба и дядо в България 🤭. Нищо чудно и тези деца да изберат земеделеца.

# 574
  • Пловдив
Steana, имат избор. Винаги могат да се изнесат и да идат в града. Те са избрали селската идилия. Явно така им харесва.
Да, или поне предпочитат да са финансово обезпечени от мастития земеделец. Wink

# 575
Nevena Virolan, мамини душици. Ами децата си имат свое възприятие къде са щастливи, а и надали родителските битки в съда много са помогнали, за да им е добре с мама и/или тати.

# 576
Здравейте, аз имам сходен опит, но аз съм детето, не родителят. Баща ми е бил на 52, когато майка ми е забременяла (майка ми е била на 35, имат голяма разлика), втори брак е и на двамата, като и двамата имат деца от предните си бракове и тя забременява непланирано, решават да не правят аборт, въпреки, че са имали същите опасения като Вас. Честно казано не бих се замислила и за миг да имам по-млади родители и всичко, което съм изживяла с тях е прекрасно. Баща ми ме е отгледал, понеже успя да се пенсионира по-рано, докато майка ми продължи да работи. Когато бях дете доста хора, предимно възрастни са ми казвали "дядо ти няма ли да те вземе", никога не ми е ставало неприятно и съм отговаряла "това е баща ми". Деца никога не са ми правили подобни реплики, винаги са питали кой е човека. Вече съм на 27 и баща ми почина преди няколко години, като преди да почине се грижех за него, понеже беше болен. Единственото, за което ме е яд, че не успя да види сватбата ми и всички други моменти в живота, но това може да се случи и на хора, чийто родители са по-млади от моите. За мен е важно не годините, а дете отгледано с любов.

# 577
Въпросът не е дали е възможно да останеш без по-младите си родители, а каква е вероятността. Естествено, че трябва дете да се гледа с любов, темата не е за това.

# 578
  • Пловдив
Мои приятели с близнаци ин витро, таткото стана такъв на 50+. Сега се засилил да ги записва в първи клас двете деца на пет години. Хубаво, едното дете с говор, четене и всичко си е напред, ще се справи с ученическото битие, другото обаче не е готово, видимо не е за първи клас. Моя син, който сега тръгва по график, го знам какво лапе неориентирано е и сега, камо ли преди година - от техните едното го виждам, че е по-напред от сина ми, както е година по-малко, другото обаче с оглед възрастта си е по-назад, горе-долу като сина ми миналата година е, който тогава определено също не беше за първи клас. Не искат и в различни години да ги дават. Целият зор - да ги поставели по-рано на крака с оглед дъртата си възраст. Може и обичайните родителски амбиции да имат дял, но това се дава като мотив и вярвам, че играе роля.
Та така хората като се зашашкат - един зор да му пораснат децата, друг - да не ги прави изобщо, и все за тяхно добро уж. Wink

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 13:37 от Магдена

# 579
Не е от възрастта това, харектеропатия си е и амбиции. Баща ми беше по-възрастен и винаги ми е бил страхотна упора, тогава го отдавах на мъдростта на годините му.

# 580
А тия деца майка нямат ли, ако се случи нещо с баща им? Нещо се чувства единствен родител или как?
Значи първо прави деца, после го тресва паниката как ще ги гледа. Ами май този е трябвало да се въздържи от родителство. Това, което описваш, си е чист тормоз над децата.

# 581
  • Пловдив
Естествено, че имат и майка, ама ето - човекът се опитва да влезе в тренда на "ужас, ужас, когато децата са абитуриенти, ти ще си на..., ужас", като намали по възможност разликата, и пак няма угодия.

# 582
  • София
Има и млади родители с болни амбиции, но с възрастта човек е по-склонен да изкукуригва и да обостря черти в характера.

# 583
Здравейте, със съпругът ми сме женени от 5 години. Имаме дете на 4.5 и си мислим за още едно. Той е на 47 в момента, а аз на 33. Това, което много ми човърка мозъка обаче е, дали вече не е стар за второ дете. Дали няма да подиграват детето в градината или училище, че дядо му идва да го вземе.

Здравейте,
Аз съм на същата възраст и се усещам отлично в "кожата" си! Smiley
Зависи как се чувства таткото - готов ли е да има дете на тази възраст? Ако го иска и ще го обича безусловно: смело! Иначе, със сметките- на никъде не излиза. Има случаи- млади, прави и корави: заминават без време, на много по-малка възраст... Други - напук на всичко, живеят до преклонни старини. Само един Господ знае.. Hands Pray
Моя близка стана майка (и то за 1 път) на над 50 години!!!!! Но е толкова щастлива, усмихната, младееща... радвам се от сърце за тях!!! Това е важното според мен, а не толкова цифричките на годините/ не че са без значение, но поне не на 1 място. Purple Heart
Айде, със здраве! Бъдете щастливи! Hands Pray

# 584
  • SF
Ути Бъчваров стана родител на 50 и няколко (52-53). Живи и здрави!

Общи условия

Активация на акаунт