Баща на 50

• 24 814
  • 690
  •   1
Отговори
# 45
Мъжът е на 47, изобщо не престарял. На 80 детето му ще е на 33 и вероятно самостоятелно.
Нали навсякъде из форума се пише, че 20+ годишните трябва да са самостоятелни, иначе нещо не им е в ред.
Сега не е престарял, но след 20 години ще бъде пенсионер.

# 46
Мъжът е на 47, изобщо не престарял. На 80 детето му ще е на 33 и вероятно самостоятелно.
Нали навсякъде из форума се пише, че 20+ годишните трябва да са самостоятелни, иначе нещо не им е в ред.

+1

То ако “детето” на 25 + или на 30 + не е самостоятелно, то има явно други проблеми в това семейство от възрастта на бащата.

# 47
  • Paris, France
А ако детето не е самостоятелно на 25, 30 и 40г и бащата не е стар, проблемът е в майката. Ако и тя е млада - от съседа. Извод - подбирате си съседите!

# 48
Моят баща е бил почти на 50 когато съм се родил, не си спомням някога да ми са се подигравали за това. Мои приятели или съученици имаха по възрастни бащи от моя, но понякога се е случвало да го бъкат с дядо ми. Не ми е било голяма драма от което. Ако това са ти притесненията са пълни глупости, годините нямат толкова значение да бъде добър баща.

# 49
Сега не е престарял, но след 20 години ще бъде пенсионер.
И какво от това, след 20 години той няма да търчи по детски площадки, градини и други активности на детето.
Много студенти се издържат и сами и това не им пречи на образованието и реализацията.

# 50
Мили хора, моите “родители” са ме създали млади, и двамата са били на 20+. Реално никога не съм имала истинска подкрепа от тях. Да не говоря, че единият е зависим от самото начало, т.е аз в друга светлина не съм го виждала. Другият също е с тежки проблеми на психиката, от млад. Те ми осигуриха ада на земята, като дете, когато трябваше да ме отглеждат нормално; всичко нематериално и материално в живота си, след като пораснах, дължа на себе си, характера, който имам и вярата в мечтите ми. Много повече е до мислене, лични качества и желанието да обичаш, отколкото до възраст. А живота… той всеки ден е риск; никой не знае дали ще диша след 5 мин.

# 51
И моите родители са ме създали рано (майка ми на 25, баща ми на 33), но нейсе.
Баща ми почина на 50 от рак а Майка ми е с психични отклонения до ден днешен и ме тормози (но това е друга тема и не искам да задълбочавам тук). Като дете и тинейджър и на мен ми осигуриха ада под слънцето, до ден днешен се лекувам при психиатри и психолози заради тях.

Моя партньор е на 50 и мога определено да кажа че е 100 пъти по добър баща от това което аз съм видяла като малка.
Възрастта не определя дали си добър родител или не, толкова много други фактори играят роля.

А иначе хората винаги ще до говорят и клюкарстват зад гърба.

Руми много съжалявам за случилото се, за жалост миналото е минало и не можем да променим 😔

# 52
Семейството трябва да вземе решение, без да гледа кой кога и на каква възраст. Ако те смятат, че могат, имат сили и не се страхуват, значи трябва да го направят.

Мъжът ми прави другата година 50, аз съм 10г. по-млада. Нямаме общо дете, вероятно и няма да имаме. Не можем да вземем това решение (не, че имаме много време), страхуваме се. Може би ще го поумуваме още година, но сме по-скоро не. Точно това ни притеснява - да не се разболее/умре един от двамата, докато е малко детето. Неговият син е голям, но моят има още години грижи. Мислим за неговото отглеждане, има само един родител - мен.

Но се възхищавам и радвам на хората, които имат смелостта и предприемат тази крачка. Да са живи и здрави и да отгледат децата си!

# 53
  • Out of the Mix
Сорша, мислих, че си 60+, ти си била наборка.
Не знам, за мен няма време. Ако сте искали, вече да си бременна.
Горна граница за мен за жена да ражда е 35-38, да не кажа и по-надолу. 40-41 е по-скоро рядкост, колкото и късно вече да виждаме да се случва.
Аз лично не бих си го причинил, ако не е значително по-млада - 25-30-32.

# 54
В момента съм на 49, обожавам детето си - то е най-хубавото нещо в живота ми, но СЕГА вече не искам второ дете. Не мисля, че на тези години бих си причинила отново родителство на бебе. Виждам как след 45 дърпам назад по всякакви начини.
На 60 години не бих могла да откликна на енергията и нуждите на 10 годишно дете.
А на 20 в апоге му ще съм баба.
Съпругът ви иска ли още деца?

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 23:08 от the Дорис

# 55
  • Deutschland
Между другото прадядо ми е станал баща за последен път на 67, тоест бил е на толкова когато се е родила най-малката му дъщеря. Надживя доста от децата си, 8 на брой и почина на 105 в родната му Гърция.
Честно казано бих родила още едно дете, но вече не ми се занимава. Искам спокойствие. Даже съм казала, че и внуци няма да гледам. Мъжът ми с радост обаче ще ги гледа ха-ха.

# 56
Никой не пита такива неща беее. Това са си ваши лични субективни страхове. Нито мен са ме питали дали съм бабата, нито БНД дали е дядото.
Не сме 19 век на село. Там моят баща са го питали такива неща около 1950 г., но тогава е било малко по-различно.

(На родителските срещи на детето е пълно с лели и чичовци, не с младежи и девойки. Wink)

# 57
В  Англия не раждаха ли масово след 40 първо дете, защото до тогава правят кариера?
Пък  и голямото дете да си има братче/сестриче. То  иска ли?

# 58
Сорша, мислих, че си 60+, ти си била наборка.
Не знам, за мен няма време. Ако сте искали, вече да си бременна.
Горна граница за мен за жена да ражда е 35-38, да не кажа и по-надолу. 40-41 е по-скоро рядкост, колкото и късно вече да виждаме да се случва.
Аз лично не бих си го причинил, ако не е значително по-млада - 25-30-32.

Не знам защо се обръщаш така лично към повечето потребителки, това не е чатче... Моят казус си е мой, друг не би ми повлиял на решението, затова и не съм пуснала тема за него.

# 59
Моя позната роди трето дете на 51. Бащата и той ще е там някъде. Хич не беше планирано, но си го гледат хората. И без това се вдига пенсионната възраст, не мисля, че 50 е много да станеш родител.

Общи условия

Активация на акаунт