Баща на 50

• 25 463
  • 690
  •   1
Отговори
# 105
Нали средно около 50 години цикъла спира и няма въжможност за възпроизводство. Тя природата го е измислила вместо нас, но ние всячески се опитваме да я надхитрим. Факт е, че само във форума всички са млади, здрави и красиви до 80.

# 106
  • ВАРНА
Няма значение,колко годишен е бащата, щом майката е млада.Авторката е на 33 години.

# 107
  • София
Е как ще няма? Просто всичко ще падне на нейните плещи. Не ми се струва идеален вариант за нея, другите може и да ги устрои.

# 108
Децата са си дългосрочна отговорност, то не е само да го отгледаш до детска градина или ясла.. не бих родила дете от 50 годишен, още повече ако вече има едно дете в картинката.. ако ще милионер да е мъжът, не си заслужава риска и енергията.. то докато порасне детето и на майката младостта ще е свършила, бащата да е жив и здрав ще е старец вече.. кога ще живеят като двойка?

# 109
Децата по принцип са основна отговорност на майката. Тя да реши дали ще се справи сама.

# 110
Децата по принцип са основна отговорност на майката.
???

За бащата какво са, второстепенна отговорност?

# 111
Може и да няма баща. Моето дете съм си го отгледала сама. Бащата е бил само по документи баща.

# 112
Във всяко семейство е различно, не знаем как е при тях. В нашето отговорността към детето е споделена.
Но и да са си решили, че детето по някаква причина ще е лишено от бащини грижи, пак е в този дом и няма как да не повлияе на отношенията м/у тях, ежедневието и т.н.

# 113
Така е, DeVa®, но по същата логика може утре нещо да стане с майката и да падне цялата отговорност на плещите на бащата.

# 114
Децата по принцип са основна отговорност на майката. Тя да реши дали ще се справи сама.
що за абсурдно и невярно твърдение?!
при Вас може да е така, но това не означава, че е норма..
за по-нормално се счита детето/децата да израстват с двама обичащи и активно допринасящи за отглеждането и възпитанието родители, все още..

# 115
  • Paris, France
Скрит текст:
Невена, като те чета с теб живеем в ралични светове. Аз последните 4 години помагах в последните им битки и погребах 3 баби и 2 близки над 75 години и с голям мерак ще се запозная с 92 годишния ти миткаш баща. Защото силно съм убедена, от опита си, че миткането е до магазина най-далеко ...
Ти все ни убеждаваш как старите мъже 60+ се скъсвали от секс повече от 20 годишните, всички живеят минимум до 95 ядящи кроасани със свои зъби, пръщящи от здраве, дух, енергия и похот, покоряващи върхове, играещи тенис с Григор Димитров ежедневно, екскурзия след екскурзия, защото освен за лекарства явно пенсии имат и за круизи и въобще само чакам Уили Уонка да заподскача в тази фантазия. А що са в старчески дом, като са толкова ок не става ясно - явно е курорт.
Само, че дори актьора на Уили Уонка - Джони Деп е видимо остарял и грохнал /въпреки, че ми е любим/ мъж на възраст и това е живота! Колкото и да отричаш остаряването и да се опитваш себе си ли, нас ли да увериш, че е по-прекрасно от младостта то ние също сме в това изживяване и не е по-добре.

Никъде не твърдя, че никой не остарява. Твърдя, че сме различни и един остарява добре, друг зле, а трети не доживява да остарее. Също не твърдя, че 60+ годишните правят повече секс или го могат повече от 20 годишните. Твърдя, че повечето 60г мъже в двойка правят или трябва да правят по-малко секс, отколкото им се иска, защото на жените до тях, които са около тяхната възраст хич не им се иска.

Свекърът почина на 90г, изведнъж. Свекървата влязла сутринта с кафето в стаята му и го намерила умрял. Плуваше всеки ден, до последния ден. Сега тя е на 90г и излиза, ходи по сватби, погребения 😇. Оня ден почина свещеникът, който ги е венчал. Пазарува си сама. Идват да и готвят и чистят къщата, двора и басейна, но и на 40 и 60г са и ги чистили. Трите и деца са в Европа, на 54г + всичките. Сега едната внучка от Германия е при нея. Не ще да дойде при нас. Баба ми легнала да спи следобед и майка се обади вечерта, че е починала. Не всичко е черно.

Моята майка има повече енергия от мене и винаги я е имала. Ген, характер.

Много старчески домове са точно курорт. В единния до нас хората са здрави, но не им се занимава с пране, чистене, готвене. В Мароко само 20% от старческите домове са за лежащо болни. Останалите са франсета, които не щат да се цапат по пазари и да се занимават с битовизми.

Лекарства моите родители пият като са болни, което е веднъж годишно максимум. Майка пие вит Д седмично, но и ние го пием, та не е само от възрастта. Свекървата пие разни билки. Бере си нони и го прави на сок, че и нас залива.

Майка ми не ползва домакинска помощ, нито друга откакто съм навършила 12 или 13г. Сама си пазарува и готви. Няма 90г, де. Баба ми до последния ден пазаруваше храната и готвеше.

Твоите баби са били болнави, ти не си добре, но пък вие не правите деца на 50г, нито ние. Род Стюарт и Джони Деп няма какво да ги мислим.

Ясно е, че реалността ни е различна.

Нали средно около 50 години цикъла спира и няма въжможност за възпроизводство. Тя природата го е измислила вместо нас, но ние всячески се опитваме да я надхитрим. Факт е, че само във форума всички са млади, здрави и красиви до 80.

На някои спира на 40 или 45г, на други на 55г. Повечето ми индийски колежки на 45г нямаха цикъл и приличаха на баби. Някои англичанки имаха до 58г цикъл. Различно е.

Аз имах съученички, родени от майки на 50+ години, но не бяха първи деца или втори. Майка ми е имала такива пациентки до края на 1990те. Някои вече били и баби. Сега раждаме малко деца и затова е рядкост някоя да роди след 50г, особено в Европа. Преди 40г половината жени от кабилски произход във Франция са родили поне едно дете след 46г възраст.

# 116
  • София
Така, така, 35-годишните са зле със здравето, а 50-годишните пушачи сигурно са в топ форма... Да не говорим, че напредналата възраст на таткото е и един от рисковете за аутизъм за детето
Сигурно е така, моля покажете научни доказателства за това откритие. Аз и мм бяхме млади, а най-големият ни син е с аутизъм. Децата, които родихме след това са в норма. Около мен 35 годишни майки раждат на 50 годишни  деца в норма и им се радват. Разбира се, има риск от генетични увреждания и Даун, но те се диагнотицират пренатално, за разлика от аутизма. Всъщност много хора не правят разлика между синдром на Даун и аутизъм и често са ме питали как така не сме го открили....

# 117
Аз съм чела, че след 35 години жена има по-голям шанс да роди близнаци. Не значи, че под 35 жените не раждат близнаци. А че е изчислено от изследователи, че вероятността е по-голяма да се случи след дадена възраст.

# 118
  • София

Това, че някой е избягал от отговорност не значи, че не е имал отговорност.

# 119
  • Варна
Aма защо се смята че детето задължително ще гледа майка си или баща си ? Независимо на каква възраст.
Има си домове и специалисти за тези неща. Повечето дето познавам (родители на мой приятели) са в домове.
Сериозно? Повечето..че то има недостиг на места, трябва се разчита на частните и на 25 г. някой ще отделя по 1500 лв( към днешна дата, за средна работа дом)? Но това е извън темата, просто се подразних как се хвърлят приказки на едро

Общи условия

Активация на акаунт