Баща на 50

• 25 116
  • 690
  •   1
Отговори
# 510
Живеем в такива времена, че всеки си гледа собствения комфорт и не е съгласен да го нарушава с деца или с партньор, с който не се чувства щастлив. Като прибавим и липсата на обществен и родителски натиск за създаване на семейство, на какъвто бяха подложени младите хора преди години.
Не е лошо. Определено е по-добре отколкото да живееш в нещастен брак години наред или да тормозиш невинно дете, опитвайки се да бъдеш негов родител.

# 511
Днешните 20-25-годишни не стават за родителстване и са инфантилни. В масовия случай. Различни са времената, сори.

# 512
Днешните 20-25-годишни не стават за родителстване и са инфантилни. В масовия случай. Различни са времената, сори.
Когато аз бях дете (разбирай 80-те години) 20-25 годишните зорлем ги правеха да изглеждат, да се държат и да се обличат като лели и чичовци. Сега като гледам някои снимки от онези години и се потрисам. Тогава всичко по калъп ставаше - стадно социалистическо общество. Жениш се на 20, имаш две деца, работиш чиновническа длъжност, евентуално ти дадат ведомствено панелна гарсониера, чакаш с години за Лада или Москвич. Това щастлив живот ли е? Не мисля. Доколко са били готови за родители и дали са искали деца - никой не ги е питал всъщност. Обществото ги вкарваше в рамки.
Сега всеки си поставя собственото щастие на пиедестал и се стреми да е независим и различен. Ако тогава да останеш стар ерген или стара мома беше срам и повод за окайване, сега е личен избор.

# 513
Аз искам да знам кога човек става възрастен. За една приятелка питам. По закон ставаш такъв на 18.

# 514
Ставаш на 18, ама повечето 18-годишни са си с детски акъл, защото с нищо не са се сблъскали още.

# 515
Трябва да се поощрява инфалтилността? Ти възрастна ли си или дете? Да знам как да се обръщам, не за друго.

# 516
И на мен ми се вижда, че са доста различни порасналите деца от нас. Ние нямахме търпение да пораснем, да бъдем самостоятелни. Сега 28-30 годишни си ходят на почивка с родителите редовно, дори и да са с половинка вече, все трябва и да са с родители (моля никой да не се засяга лично, на мен ми е мн. странно.)

# 517
Трябва ли на 18 да ходим на война/да работим в мините/да правим деца, за да ни дойде по-бързо акълът?

Времената са различни просто. Вече и 30- и 40-годишните младеят повече от същите през миналия век например. Голяма трагедия, че някой на 18 иска да си гледа ученето, работата, купоните, излизанията, да се сблъсква с различни хора и ситуации, вместо да се задомява.

# 518
Пак не ми отговаряш - възрастен ли си на 18 или не си. Никой не трябва да ходи на война.

# 519
  • Out of the Mix
Разликата между 18 годишен/на и 25 е огромна.

# 520
Значи пълнолетието да е на 25, а може би и на 50 за по-сигурно.

# 521
Трябва ли на 18 да ходим на война/да работим в мините/да правим деца, за да ни дойде по-бързо акълът?

Времената са различни просто. Вече и 30- и 40-годишните младеят повече от същите през миналия век например. Голяма трагедия, че някой на 18 иска да си гледа ученето, работата, купоните, излизанията, да се сблъсква с различни хора и ситуации, вместо да се задомява.
Никой никого не кара да работи в мините или да се задомява. Контекстът беше, че на 20-25 били още деца и като такива не било редно да имат деца, щото нали деца гледат деца.
А иначе, че ти си правиш избор на 20-25 да не създаваш семейство, си е твоя работа. Все пак това не те прави човек с детски акъл.

# 522
Пак не ми отговаряш - възрастен ли си на 18 или не си. Никой не трябва да ходи на война.
Не съм?
Аз искам да знам кога човек става възрастен.
Само че колко точно добър възрастен си на 18? В 99% случаите - николко.

18 е малко или повече арбитарно число. В Щатите например до 21 не можеш да си поръчаш питие, но на 16 можеш да шофираш, на 18 да идеш на фронта. Абсурдно е.

Моят 18-ти рожден ден беше ден след избори, та ме беше яд, че за толкова малко не мога да гласувам. Не станах по-зряла за един ден. Просто закони. Simple Smile

Uncommon, не са деца, ама в масовия случай нито искат да стават родители, нито биха били добри. Вече са изключения такива случаи. Освен може би в някои по-консервативни общности, не знам. От моя випуск в елитна гимназия към момента хора с деца няма, а женените от моя клас от 30 човека се броят на пръстите на едната ми ръка.

# 523
Защо искаш да те приемаме за възрастна като не си? Седи си там детенце, няма лошо.

# 524
Не мога да контролирам как другите ме приемат, така че нищо не искам. 🤷

Общи условия

Активация на акаунт