Августовски бебета 2024

• 21 640
  • 776
  •   1
Отговори
# 690
Все още не съм удряла детето си по какъвто и бил повод, включае през ръцете и не смятам да го правя. Не желая това да е начина да си комуникираме,а след като започна да разбира спря да хвърля приборите и да се маже с храна. В началото опознават храната-консистенция,вкус, едно бебе на 6-7м едва ли разбира, че трябва да “уважава храната” и за това не хвърля и да се маже. Има си време за всичко.
Препоръките на СЗО си остават 6 навършени месеци за захранване. Баткото започнахме по-рано по препоръка на гастроентеролог, но той беше със силен рефлукс и започнахме постепенно на 5++ и аз до последно се дърпах, но той започна да показва признаци за готовност и интерес към нашата храна. Реално рефлукса не се израстна, докато не заменихме всички млечни хранения с твърда храна.. но пак съм много против бързането със заместване на хранения още първия месец, ако няма подобни медицински причини.
Бебето не го будя, тя спи 40мин така или иначе, но поне нощем спи от 19:30 до към 07ч.
Баткото обаче го будя и сутрин(за ясла) и следобед(уикенда), ако се излъже да заспи, защото иначе няма приспиване вечер и нощем се буди по сто пъти. Общо взето всяко дете е различно и има различни нужди на сън, моите деца трябва да са на минимума дневен сън, за да спят нощем и да са весели.

# 691
Бебето за момента не го будя, за да глася неговия режим, но съм го будила, за да заведем баткото на градина или да го приберем, когато баща им не може. Другата седмица имам консултация и предполагам, че ще ме посъветват да го будя от дългата дрямка, но ще видим какво ще се разберем. Голямото ми дете си спеше по много, винаги в горните граници, въпреки особено спокойното му ежедневие вкъщи. Коментирала съм тогава пак с консултант и те самите казаха, че повечето деца с такова ежедневие изобщо не биха могли да спят толкова много, но това си беше неговата норма. За момента ми се струва, че и Лео ще бърза да маха дрямки обаче, с баткото също отпадаха преди или в началото на периода, който дават по схеми. Сега бебето спи най-често по три пъти, като от време на време кара на 2 дрямки.

С баткото съм ползвала и порцеланови купички в началото когато аз го хранех, после и пластмасови съм му давала, но и порцеланови от доста рано. Съдове не е хвърлял по земята, случвало му се е да хвърля храна от стола. От силиконовите с вакуума не съм купувала. Лъжички съм взимала пластмасови, имахме и едни по-скоро гумени или силиконови с център за определяне на температурата. При нас по-важното беше лъжичката да е леко по-тясна, не толкова разлята настрани.

Нямаме такова гагване, не съм имала и с баткото.

Лео е сред бебетата, които днес стават на 3 месеца, ще гледам кога ще им направя видеото. И от началото се каня да си направим снимка на скенера с отпечатъци на ръцете, дано днес е деня.

# 692
Включвам се и аз - днес ни беше първата ваксина - Два броя в крака и ротавирусната през устата. Поплака доста малката, сега ще следя за температура и ще давам панадол ако се наложи. Иначе сложихме от тези куул пачове.
Някоя от тукашните мами, на която да е дошъл цикъла докато кърми? “Общоприетото” мнение е, че ако ти дойде цикъла спира и кърмата? Хайде някой да ме успокои. Днес ми дойде, бебето е изцяло на кърма, нали няма да ми спре кърмата Confounded

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 14:32 от Буболечката

# 693
Родих юли,дойде ми октомври и не съм усетила да е намаляло количеството,но при всеки е индивидуално,не се стресирай допълнителноо

# 694
Не съм се замисляла за купички и прибори за храненето вкъщи все още. Имам една сребърна лъжичка, която бях купила за себе си преди 10-15 години по някакъв повод да се поглезя и до ден днешен си бъркам кафето с нея. Може би наследникът ще я присвои. Все по-голяма нетолерантност изпитвам към неща, които не могат да се мият в съдомиялна, така че надали ще купувам прибори и чинийки, които не стават за нея.

Обаче! В Aliexpress намерих дръжки за шишетата на Avent и като пристигнат смятам да уча детето да си държи шишето с тях. Реално и сега си ги подпира с ръчички, но не му е удобно. Намерих и капачки на винт за същите шишета - когато му правя пюрета вкъщи да мога да му ги транспортирам навън. Така смятам да удължа употребата на бутилките.

# 695
Буболечке, не се притеснявай, такава закономерност няма. Сега още не ми е дошло, с баткото май някъде по това време ми дойде, а го кърмих спокойно до 2г. АМ той е получавал точно 2 пъти - един в болницата и един в една от първите седмици вкъщи. Стресът обаче и притеснението доказано могат да намалят кърмата, така че спокойно си кърми и няма страшно.

Вятърче, споделям твоята непоносимост, и аз гледам всичко да влиза в миялната. А има и неща, които уж не са за там, а слагам.

Момичета, размина ми се скенерната снимка на ръцете Cry първият опит объркахме в коя част да си сложим ръцете, а Лео за втори не искаше да отвори

# 696
Чета, чета , наслаждавам се ,нонямам време да драсна повече от един ред..ТА по въпроса С КЪРМЕНЕТО И ЦИКЪЛА- кърмата не спира само е възможно леко да намалее преди момента, възможно е бебо да проплаква за това и   леко  може да се промени и вкуса. С първото дете ми дойде веднага след лохиите и съм си я кърмила 8 месеца.Препоръчва се след овулалация или две седмици преди цикъл да се приема магнезии и калции 500:1000 съотношение до края на цикъла , за да не намалява кърмата.

# 697
И моя цикъл дойде доста бързо ,но разлика в кърмата няма. Вторият цикъл обаче не ми идва ,което е супер гадно. Винаги ми е бил редовен и се надявам скоро всичко да се нормализира Confused
За мамите с проблем в изхожданията на мъничетата им - смених БиоГая с Панда и си решихме проблема. Вече ходи всеки ден и то по едно и също време Joy

# 698
И моя цикъл дойде доста бързо ,но разлика в кърмата няма. Вторият цикъл обаче не ми идва ,което е супер гадно. Винаги ми е бил редовен и се надявам скоро всичко да се нормализира Confused
За мамите с проблем в изхожданията на мъничетата им - смених БиоГая с Панда и си решихме проблема. Вече ходи всеки ден и то по едно и също време Joy
Точно това обяснявах преди няколко дни и аз 😁, но една мама пък каза, че нейното детенце се е запекло от Пандата, което много ме учуди, ама всяко дете е различно. Имахме запек още като се прибрахме от болницата и педиатърката ми изписа Панда и от тогава до сега не съм я спирала, тъй като е в плюс и за колики и за изхождане и ИМУНИТЕТ 😍. Вълшебни прахчета 😄🍯

# 699
Mom to be, а това орезово нишесте в пандата не е ли притеснително за толкова малки бебета? Ася и Бояна обърнаха внимание на това в един уебинар. И аз нали съм добра ученичка, не смея...

Вики, честит празник на Лео! Да е здрав е усмихнат и да стане голяма комбина с батко си.

Видях, че и бебе Юлия пораства днес. Кукличка, да ви расте здрава и щастлива Simple Smile

Ще е много хубаво да си отбелязваме тук всяка месечинка на бебче, ще е много празнично. Simple Smile

# 700
Мами, по темата с кърменето и менструацията - при мен се възстанови, дойде ми през октомври и оттогава забелязвам намаляване на количеството - нищо друго не съм променила, приемам си чайчета, добавки, но вече изцеждам по-малко, при бебето също има кърмаческа стачка, защото тече по-бавно и тя няма търпение и за капак - днес я теглих и съмненията ми се потвърдиха - не наддава добре, качила е само 140 г за 14 дни…
Много съм тъжна и притеснена, ще пробвам утре с калций и магнезий, както Pilala пише.
Някой друг със съвети?

Иначе, ще я слагам по-често на гърда, че тя вече си иска храна много по-рядко и от там и стимулацията е по-малка. Иска ми се още да удължа кърменето - до захранването да си е на кърма, без да дохранвам, а е много тегаво с тази стачка…

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 21:45 от Polina1310

# 701
Mom to be, а това орезово нишесте в пандата не е ли притеснително за толкова малки бебета? Ася и Бояна обърнаха внимание на това в един уебинар. И аз нали съм добра ученичка, не смея...

Вики, честит празник на Лео! Да е здрав е усмихнат и да стане голяма комбина с батко си.

Видях, че и бебе Юлия пораства днес. Кукличка, да ви расте здрава и щастлива Simple Smile

Ще е много хубаво да си отбелязваме тук всяка месечинка на бебче, ще е много празнично. Simple Smile
Честно казано и аз бях го видяла, но щом педиатърката го изписва реших да го взема и всичко е наред. Същност то се води като храна за бактериите по време на активиране. Не сме имали проблем и много бебета го ползват. 😁

# 702
Аз искам да давам биозин кидс, някой дава ли? Кой от двата и защо? По колко?

Нещо не разбрах неонатоложката кой от двата ми препоръча, но каза по 2.5 като за нас

# 703
Все още не съм удряла детето си по какъвто и бил повод, включае през ръцете и не смятам да го правя. Не желая това да е начина да си комуникираме,а след като започна да разбира спря да хвърля приборите и да се маже с храна. В началото опознават храната-консистенция,вкус, едно бебе на 6-7м едва ли разбира, че трябва да “уважава храната” и за това не хвърля и да се маже. Има си време за всичко.
Препоръките на СЗО си остават 6 навършени месеци за захранване. Баткото започнахме по-рано по препоръка на гастроентеролог, но той беше със силен рефлукс и започнахме постепенно на 5++ и аз до последно се дърпах, но той започна да показва признаци за готовност и интерес към нашата храна. Реално рефлукса не се израстна, докато не заменихме всички млечни хранения с твърда храна.. но пак съм много против бързането със заместване на хранения още първия месец, ако няма подобни медицински причини.
Бебето не го будя, тя спи 40мин така или иначе, но поне нощем спи от 19:30 до към 07ч.
Баткото обаче го будя и сутрин(за ясла) и следобед(уикенда), ако се излъже да заспи, защото иначе няма приспиване вечер и нощем се буди по сто пъти. Общо взето всяко дете е различно и има различни нужди на сън, моите деца трябва да са на минимума дневен сън, за да спят нощем и да са весели.
Как се справихте с рефлукса и задавяшемли се вашето бебче. Ние сменихме хуманата по препоръка на лекар и давам Гастротус сипор след всвко ядене. Тази вечер си играеше на активната гимнастика и се задави, изплаши се, а ние с мъжа ми да не говорим. Хора в такива моменти не мога да ви опиша какъв ижас изпитвам. Някой друг в подобна ситуация или минал вече през това. Вашите бебета задавят ли се?

# 704
  • Пловдив
Два пъти имам някакви зацапвания, от немърливост от моя страна не отивам до АГ, а иначе съм редовна при нея. Ще гледам до края на месеца да я посетя.
Пия си хаповете за кърма и се цедя между 150-180мл, все още не давам АМ почти. Трупам кърма в хладилника, мъжа ми се спуква от смях, на хелоуин ми прати тая снимка
Изобщо не приемам нещата по този начин и не съм с тая плачевна физиономия, майка днес и тя "чудя ти се как ти се занимава да се цедиш", ама каква занимавка, докато се ровя в телефона, гледам тв или чета книга го правя и изобщо не го отразявам. А и сега го правя, защото виждам количеството, виждам и наддаването на детето, с баткото го правих по задължение едва ли не и насреща пак нищо, направо ми беше противно и омразно.

Общи условия

Активация на акаунт